کد خبر: 1065683
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۱
اتحادیه مرکزی دام سبک:

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور گفت: بر اساس آمار‌ها طی ۱۰، ۱۲ سال گذشته یعنی از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۹ حدود یک میلیون دامدار به دلیل ضرر و زیان مجبور به ترک فعالیت خود شده‌اند که عدد بسیار بالایی است.
افشین صدر دادرس در گفتگو با ایسنا، در پاسخ به این سؤال که آیا دولت برنامه‌ای برای خرید تضمینی یا حمایتی دام‌های سبک در نظر گرفته است یا خیر؟ گفت: قرار بود از تیرماه یک میلیون رأس دام عشایر خریداری شود، ولی تاکنون ۱۰۰ هزار رأس خریداری شده است. برای دام غیرعشایر نیز هنوز هیچ تدبیری اندیشیده نشده و دامداران روز به روز در حال ورشکستگی‌اند. بخشی از دامداران که تاب‌آوری بیشتری نسبت به شرایط داشتند هنوز مشغول فعالیتند، ولی با ادامه این روند آن‌ها نیز از بین می‌روند.
وی ادامه داد: وارد شش ماهه دوم سال می‌شویم. در شرایط طبیعی دامدار نیاز دارد در این برهه از سال دام‌هایش را به صورت دستی تغذیه کند، ولی با کمبود نهاده مواجه هستیم. از طرفی سهمیه ماهانه دام سبک در هر ماه ۳ کیلو و ۹۰۰ گرم نهاده دولتی بود که آن‌هم به همه دامداران نمی‌رسید که بر اساس گزارش‌های دریافتی از برخی استان‌ها این عدد به یک کیلو تا یک کیلو و نیم کاهش یافته است. این در حالی است که ماهانه حدود ۱۲ کیلو نهاده برای تغذیه دام مولد نیاز است. به عبارت دیگر دامداران مجبور هستند بخش عمده نهاده‌های مورد نیاز خود را از بازار آزاد با قیمت‌های بالا تهیه کنند.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور اضافه کرد: اولویت تخصیص نهاده‌های دولتی به ترتیب مرغ، دام شیری و دام گوشتی است که در دام‌های گوشتی نیز ابتدا به دام سنگین و سپس به دام سبک نهاده تعلق می‌گیرد.
وی تصریح کرد: گفته می‌شود ارز مورد نیاز نهاده‌ها تا آخر سال تأمین شده است. سؤال اینجاست که چه مقدار ارز در نظر گرفته شده و آیا قرار است تأمین نهاده‌ها تا آخر سال مانند شش ماهه ابتدایی امسال باشد؟
دادرس با بیان اینکه گفته می‌شود اگر دامداران دائم در ضرر هستند چرا به فعالیت خود ادامه می‌دهند و واحد‌های تولیدی را تعطیل نمی‌کنند؟ گفت: در جواب کسانی که صحبت‌های این‌چنینی می‌کنند باید گفت بهتر است به آمار‌های مرکز آمار ایران سری بزنید تا متوجه شوید که در این ۱۰، ۱۲ سال چه تعداد دامداری‌ها را تعطیل کرده‌اند. بر اساس آمار‌ها از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۹ حدود یک میلیون دامدار مجبور به ترک فعالیت خود شده‌اند و این عدد بسیاری بالایی است. آیا منظورشان از تعطیلی یعنی از بین رفتن کل تولید؟
وی در ادامه گفت: می‌گویند برای دولت هزینه اضافه ایجاد نکنید. آیا هزینه برای ایجاد اشتغال و پایداری تولید بهتر است یا اینکه مجبور باشند هزینه زیادی صرف واردات گوشت انجام دهند؟
این فعال بخش خصوصی در ادامه آمار‌های واردات نهاده‌ها در سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ را تشریح کرد و گفت: واردات ذرت در ۱۱ ماهه سال ۱۳۹۹نسبت به مدت مشابه سال در ۱۳۹۸، ۱۱ درصد افزایش داشته است. یعنی میزان واردات از ۱۴ میلیون تن به ۱۶ میلیون تن رسیده است. واردات ۱۱ ماهه جو هم در سال ۱۳۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۵۵ درصد کاهش داشته است. یعنی میزان واردات در سال ۱۳۹۸ از ۳ میلیون و ۷۶۰ هزارتن به یک میلیون و ۷۰۳ هزارتن در سال ۱۳۹۹ رسیده است. همچنین کنجاله سویا نیز در سال ۱۳۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۹ درصدی همراه شده است. یعنی از یک میلیون و ۹۸۵ هزارتن به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن در سال ۱۳۹۹ رسیده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار