کد خبر: 1065797
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: داروی بیماران تالاسمی به وفور در دو نوع تزریقی و خوراکی در کشور موجود است، اما اینکه از نوع وارداتی آن حمایت کنیم خواسته غیر منطقی است.
سرویس جامعه جوان آنلاین: سید حیدر محمدی مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درخصوص نارضایتی بیماران تالاسمی مبنی بر نبود داروی جیدنیو و دسفرال در کشور گفت: با اعضای انجمن تالاسمی بار‌ها در این خصوص صحبت شده است، اما علی رغم توضیحاتی که ارائه می‌شود متاسفانه اعتراضات همچنان ادامه دارد که دلیل آن هم مشخص نیست.

وی ادامه داد: داروی دفرازیروکس (فرم خوراکی) و دفروکسامین (فرم تزریقی) در کشور تولید می‌شود. ضمن اینکه در حال حاضر شرکت تولید کننده دسفرال هم اعلام کرده تولید این دارو در دنیا متوقف شده است و تنها برای ایران این دارو را تولید می‌کنند.‌
نمی‌توانیم از داروی وارداتی حمایت کنیم

محمدی تصریح کرد: این شرکت با اعلام اینکه تولید این دارو از نظر اقتصادی صرفه ندارد، توصیه کرده است مطابق نظر همه متخصصان آنکولوژی در دنیا، روی فرم خوراکی یعنی دفرازیروکس متمرکز شوند.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: متاسفانه این عزیزان فقط داروی وارداتی می‌خواهند و از آنجایی که فرم خوراکی و تزریقی در کشور تولید شده و به وفور در دسترس است، نمی‌توانیم از داروی وارداتی حمایت کنیم.

وی تصریح کرد: هر چند شرکت خارجی تولیدکننده برند جیدنیو قول داده بود از ابتدای امسال فرم خوراکی آن را در ایران تولید کند، ولی بدلیل بدعهدی طرف خارجی هنوز این وعده محقق نشده است.

محمدی در پایان گفت: خواسته این افراد نامعلوم و بی منطق است چرا که دارو به وفور در دو نوع تزریقی و خوراکی در کشور موجود است، اما اینکه از نوع وارداتی آن حمایت کنیم خواسته غیر منطقی است.

به گزارش فارس، دبیر انجمن تالاسمی ایران در نامه‌ای خطاب به فرماندار تهران خواستار صدور مجوز تجمع اعتراض‌آمیز بیماران تالاسمی و خانواده‌های آنان در تاریخ دوشنبه ۱۴۰۰/۰۸/۰۳ شد. یونس عرب علت برگزاری این تجمع اعتراضی را بی‌توجهی مدیران ارشد وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو به خواسته به حق بیماران تالاسمی (واردات داروی جیدنیو و دسفرال) اعلام کرده است.

وی همچنین در نامه‌ای به رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماری‌های وزارت بهداشت خواستار دسترسی بیماران تالاسمی به دارو‌های جیدنیو و دسفرال شد و نوشت: با واردات داروی دسفرال تقلبی و عدم نظارت کافی سازمان غذا و دارو جان بیماران تالاسمی کشور تهدید شد. همچنین در سه سال گذشته به دلیل تحریم‌ها بیش از ۵۱۰ بیمار تالاسمی جان خود را به دلیل کمبود‌های دارویی از دست داده‌اند. ضمن اینکه با توجه به اثبات منبع ماده اولیه دفروکسامین تولید داخل لازم است تا نسبت به تغییر منبع آن از هند به منبع اروپایی جهت افزایش میزان رضایت‌مندی بیماران از دارو‌های تولید داخل، اقدام فوری به عمل آید.
منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار