کد خبر: 1065964
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
وقتی قرار است صحبت از خدمات و جشن پایان یک پروژه به میان بیاید چقدر خوب است که اقدامی ماندگار و در جهت رفع مشکلات اساسی مردم باشد
سیداحمد هاشمی اشکا

سرویس ایران جوان آنلاین: وقتی قرار است صحبت از خدمات و جشن پایان یک پروژه به میان بیاید چقدر خوب است که اقدامی ماندگار و در جهت رفع مشکلات اساسی مردم باشد. درست مثل شهرستان پارسیان در استان هرمزگان که با آبرسانی به روستای حسین آبادش دیگر منطقه و روستای بدون لوله‌کشی آب ندارد و مردمانش می‌توانند از این پس از این نعمت‌الهی بهره‌مند باشند. برای آبرسانی به این روستا به همت سپاه، یک حلقه چاه حفر، دو کیلومتر لوله‌گذاری و ۱۰۰ متر شبکه برق احداث شده است.


چند سالی است که هرمزگان به خاطر کاهش بارش‌ها و خشکسالی‌های پی‌درپی با پایین رفتن آب‌های زیر‌زمینی و کاهش آب سدهایش مواجه شده است. اتفاقی که موجب بروز بحران آب در این منطقه از ایران شده و شرایط سخت کم آبی را تجربه می‌کند. در مورد وضعیت آبی هرمزگان همین بس که بدانیم خشکسالی و کم آبی ۲۰ ساله در هرمزگان موجب خشک شدن ۳۶۵ حلقه چاه آب آشامیدنی، ۱۸ دهنه چشمه و قنات و ۱۰۰ حلقه چاه آب کشاورزی شده است.
این تمام ماجرا نیست، زیرا چاه‌هایی که آب دارند هم با کاهش بین۳۰تا ۷۰ درصد مواجه هستند که براساس آمار‌ها آب ۱۳۵ حلقه چاه به این درد مواجه شده‌اند. این در حالی است که در سال زراعی جاری به دلیل کاهش بارندگی‌ها ذخایر آبی سد‌های استان کاهش یافته و آب برخی از آن‌ها رو به پایان است. با این حال تلاش برای رساندن آب به روستا‌ها و جلوگیری از هدر رفت آن و استفاده بهینه از این نعمت الهی در هرمزگان ادامه دارد و در همین راستا روز گذشته روستای حسین‌آباد پارسیان با پیوستن به شبکه آبرسانی به عنوان آخرین روستای فاقد آب این شهرستان شناخته و جشن پایان آبرسانی را با حضور مسئولان برگزار کرد.
در مراسم جشن پایان آبرسانی به روستا‌های فاقد شبکه آبرسانی پارسیان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با بیان اینکه یکسال از یکپارچه‌سازی و واگذاری مسئولیت آبرسانی روستا‌ها به آب و فاضلاب استان می‌گذرد، گفت: «آبرسانی به روستا‌ها با برنامه‌ریزی مدون در حال انجام است و با اجرای پروژه‌های توسعه‌ای شاهد بهبود وضعیت آبرسانی در استان و به ویژه شهرستان پارسیان خواهیم بود.»
امین قصمی با بیان اینکه روستا‌های فاقد شبکه آبرسانی استان در برنامه توسعه‌ای آبفا دیده و در آینده از نعمت شبکه آبرسانی برخوردار خواهند شد، افزود: «خوشبختانه با تلاش‌های انجام شده توانستیم آخرین روستای پارسیان که از نعمت آب محروم بود به شبکه آبرسانی متصل و جشن پایان آبرسانی به روستا‌های این شهرستان را برگزار کنیم.»

برنامه‌ریزی برای آبرسانی به روستا‌ها
در مورد آبرسانی به روستا‌های شهرستان‌های مختلف هرمزگان و به‌خصوص پارسیان باید گفت که اوایل سال‌جاری بود که دو روستای چاه شنبه و حسین‌آباد فاقد شبکه آبرسانی معرفی شدند و آبفا پس از یکپارچه‌سازی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی آبرسانی به آن‌ها را در دستور کار خود قرار داد. در کمترین زمان ممکن و با اختصاص اعتبارات مورد نیاز، عملیات آبرسانی به این روستا‌ها آغاز شد.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان آبرسانی به روستای چاه شنبه، تابستان امسال به پایان رسید که با اقدامات انجام شده روستای حسین‌آباد ۱۵ خانواری نیز در حال حاضر به شبکه آبرسانی پیوست. قصمی، اعتبار هزینه شده برای آبرسانی به حسین‌آباد را ۲۰میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: «۶۰ درصد اعتبار این پروژه با مبلغی بالغ بر ۱۲ میلیارد ریال از اعتبارات آبفا و ۸ میلیارد ریال دیگر نیز از محل کمک خیرین و مشارکت قرارگاه سازندگی ناحیه مقاومت سپاه تأمین شده است.» وی با اشاره به اینکه برای آبرسانی به این روستا یک حلقه چاه حفر، دو کیلومتر لوله‌گذاری و ۱۰۰ متر شبکه برق احداث شده است، با قدردانی از مشارکت سپاه افزود: «از ابتدای امسال تاکنون هفت کیلومتر شبکه آبرسانی، یک دستگاه الکتروپمپ و اجرای شبکه برق چاه‌ها انجام شده است.» قصمی تصریح کرد: «تا پایان امسال، پروژه‌های مشارکتی دیگری برای تأمین آب روستا‌ها در دستور کار است که امیدواریم زمینه بهبود وضعیت آب روستا‌ها را فراهم کنیم.»

مدیریت و صرفه‌جویی تنها راه حفظ منابع آبی
با اینکه آبرسانی به وسیله لوله‌کشی علاوه بر تضمین بهداشت و سلامت شهروندان می‌تواند از هدر رفت آب نیز جلوگیری کند، اما نباید فراموش کنیم که هنوز هم ایران با مشکل کم آبی دست و پنجه نرم می‌کند و سایه خشکسالی بر سر تمام بخش‌ها و به‌خصوص کشاورزی سنگینی می‌کند. وقتی در سال ۹۸ بارندگی بی سابقه‌ای در هرمزگان صورت گرفت، مردم و مسئولان دلخوش شدند که کم آبی و خشکسالی‌های ناشی از دو دهه گذشته در حال از بین رفتن است. اما با شروع سال ۹۹ و بازگشت روز‌های سخت و بارش‌های ناچیز ۹۹ به یکباره تمام آروز‌ها نقش برآب شد و در سال ۱۴۰۰ بحران بی‌آبی خود را دوباره نمایان کرد. با گذشت شش ماه از سال چنین به نظر می‌رسد که دیگر امیدی به احیا و جبران خسارت‌های ناشی از کمبود بارش‌ها وجود ندارد و باید از طریق مدیریت و مصرف بهینه آب در حفظ منابع تلاش شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار