کد خبر: 1065992
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۰
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی، اعضای هیئت امنای بنیاد سینمایی فارابی را منصوب کرد که شامل چهره‌های اقتصادی دولت و شخصیت‌های فرهنگی است.
محمدصادق عابدینی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی، اعضای هیئت امنای بنیاد سینمایی فارابی را منصوب کرد که شامل چهره‌های اقتصادی دولت و شخصیت‌های فرهنگی است.
مسعود میرکاظمی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، جواد اوجی وزیر نفت، سعید محمد مشاور رئیس‌جمهور در امور مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی و دبیر شورای عالی مناطق آزاد، علی عسگری معاون ستاد اجرایی فرمان امام، علیرضا مختارپورقهرودی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، میثم نیلی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسن خجسته معاون پیشین صدا و سیما، سیدمحسن مهاجرانی معاون پیشین صدا و سیما و مشاور رئیس رسانه ملی به همراه محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی، به مدت دو سال به عنوان هیئت امنای بنیاد سینمایی فارابی حکم گرفتند.
توجه به بدنه اقتصادی دولت
ترکیب اعضای جدید بنیاد سینمایی فارابی، نشان‌دهنده نزدیکی بدنه اقتصادی دولت به سینماست و این مفهوم را می‌رساند که وزیر ارشاد به دنبال تقویت اقتصادی بنیاد فارابی از یک سو و کمک‌گیری از چهره‌های تأثیرگذار فرهنگی در برنامه‌ریزی بلندمدت برای هدایت بنیاد سینمایی فارابی است. بسیاری از طرح‌های بزرگ سینمایی در فارابی به دلیل کمبود اعتبار و بودجه به مرحله ساخت نرسیدند و اکنون حضور چهره‌های اقتصادی کابینه می‌تواند پتانسیل خوبی برای رفع این نقیصه ایجاد کند. در ساختار بنیاد فارابی، هیئت امنا در رأس قرار دارد و در ذیل آن است که مدیرعامل فعالیت می‌کند. فعالیت اصلی هیئت امنا در بنیاد سینمایی فارابی، سیاستگذاری، ترسیم خط مشی‌ها و تعیین اولویت‌هاست. اگرچه مدیرعامل این بنیاد با حکم رئیس سازمان سینمایی منصوب می‌شود ولی گزارش‌های سالانه آن به هیئت امنا ارجاع داده می‌شود؛ گزارش‌هایی از جمله فعالیت‌های مالی فارابی که به عنوان بازوی دولت در تولید فیلم و مشارکت در افزایش ساخت فیلم شناخته می‌شود. برنامه‌های کلان بنیاد سینمایی فارابی از سوی هیئت امنای این بنیاد تعیین می‌شود و از این نظر می‌توان گفت یک هیئت امنای موفق می‌تواند باعث ایجاد تحول در فارابی و به تبع آن در سینمای کشور شود. فارابی به تنهایی در طول سال با تولید فیلم و مشارکت در ساخت آثار فاخر سینمایی عملاً دست دولت را در سینما نشان می‌دهد. این بنیاد که در دوره‌ای مسئولیت برگزاری جشنواره فجر را نیز به عهده داشته است، هنوز هم متولی جشنواره بین‌المللی فیلم کودک و نوجوان است.
ترکیب باسابقه‌ها و تازه‌وارد‌ها
مختارپور، خجسته و مهاجرانی پیش از این نیز در هیئت امنا حضور داشتند و از جمع امنای ۹ نفره فارابی، شش نفر برای اولین بار در ترکیب قرار گرفته‌اند.
نکته مهم دیگر درباره تغییر هیئت امنای فارابی این است که برای اولین بار هیچ فیلمسازی با عنوان شخصیت حقیقی در ترکیب دیده نمی‌شود. پیشتر این امکان وجود داشت که حضور فیلمسازان در ترکیب هیئت امنای فارابی مسئله رانت‌های ویژه را به همراه داشته باشد، ولی ترکیب جدید با حذف فیلمسازان این شائبه را از بین برده است. در لیست قبلی هیئت امنای فارابی، شهریار بحرانی، محمدمهدی عسگرپور و منوچهر شاهسواری فیلمسازانی بودند که در هیئت حضور داشتند.
پیش از این مدیرعامل خانه سینما به عنوان شخصیتی حقوقی در هیئت امنای فارابی حضور داشت که در فهرست اعضای جدید، نامی از وی دیده نمی‌شود و این موضوع نیز می‌تواند در نوع خود جالب توجه باشد. در دوره گذشته، هوشنگ مرادی‌کرمانی، نویسنده سرشناس نیز در هیئت امنا حضور داشت. امسال می‌توان گفت نیلی که مشاوره رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه کتاب و نشر است و عضو هیئت مدیره بنیاد کتاب و همچنین مدیر عاملی مجمع ناشران انقلاب اسلامی را بر عهده دارد، جایگزین وی شده است. حضور خزاعی، نیلی و محمد باعث شده است معدل سنی هیئت امنای بنیاد سینمایی فارابی، کاهش پیدا و این جوان‌گرایی به تحرک بیشتر فارابی کمک کند، اگرچه می‌شد این جوان‌گرایی را در سطح وسیع‌تری نیز اجرا کرد. هیئت امنای جدید فارابی وجود این تلقی در وزارت ارشاد را پررنگ می‌کند که اقتصاد ریشه مشکلات فرهنگ تشخیص داده شده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار