کد خبر: 1066009
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۰
زهرا چیذری

در شرایطی که صدای پای موج ششم کرونا واضح‌تر شنیده می‌شود، پس از حذف دورکاری کارمندان، بحث بازگشایی مدارس نگرانی‌هایی را در پی داشته‌است. به گفته سرپرست وزارت آموزش و پرورش هم امسال، تصمیم‌گیری در خصوص بازگشایی مدارس در آغاز سال تحصیلی صددرصد به انجمن اولیا و مربیان مدارس، واگذار شده‌است. در عین حال قرار است مدارس کم‌جمعیت در اولویت بازگشایی باشند و این بازگشایی‌ها به صورت تدریجی صورت گیرد. اول آبان برای کارمندان هم با قوانین تازه‌ای همراه خواهد بود و بخشنامه سازمان امور اداری و استخدامی ضمن اعلام پایان دورکاری کارمندان دولت تأکید کرده از حضور کارمندانی که تا اول آبان حداقل یک دوز واکسن را دریافت نکردند، جلوگیری شود. به گفته معاون فنی مرکز سلامت وزارت بهداشت هم کارکنان دولتی و خصوصی که کارت واکسن نداشته باشند باید برای حضور در محل کار هر ۷۲ ساعت یکبار تست پی‌سی‌آر بدهند. در این میان برداشتن دورکاری‌ها هم با انتقاداتی همراه بوده‌است و یکی از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، لغو صد‌درصدی دورکاری را به معنای باز کردن آغوش برای پیک ششم دانسته‌است.

در آستانه ورود به دومین ماه از فصل پاییز صدای پای پیک ششم کرونا واضح‌تر شنیده می‌شود. حالا آنطور که رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت خبر می‌دهد در برخی از استان‌های کشور کرونا روند صعودی داشته‌است. در ۲۴ ساعت گذشته هم هر چند آمار فوتی‌ها کاهشی بوده‌است، اما آمار ابتلا‌های جدید همچنان بالاست.

صدای پای پیک ششم
حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به روند واکسیناسیون می‌گوید: «امید ما این است که با واکسیناسیون و با انجام پروتکل‌های بهداشتی با کمک مردم، بتوانیم تا حدودی این پیک را بگذرانیم، اما با توجه به عدم رعایت موازین بهداشتی در برخی مناطق و اینکه هنوز به ایمنی جمعی نرسیدیم، ممکن است پیک ششم را تجربه کنیم. در فصل پاییز هستیم و فصول سرد، فصولی هستند که این ویروس‌ها می‌توانند بیشتر فعالیت کنند.»
مصطفی رضایی، رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت هم با تأکید بر اینکه طی یکی دو هفته اخیر شیب نزولی کاهش پیدا کرده و در بعضی جا‌ها متوقف شده و در سه استان آذربایجان غربی، کرمانشاه و یزد، این روند صعودی شده، افزود: «ما پنج پیک را تجربه کرده‌ایم و هر کدام از این پیک‌ها از قبلی سخت‌تر بوده‌است. بنابراین، نگران پیک ششم هستیم که مبادا خطرناک‌تر از پیک پنجم باشد.»
وی در واکنش به بازگشایی‌هایی که در پیش است، گفت: «مشکل متأسفانه در عدم دستیابی به اهدافی است که در راهبرد‌های کنترل کووید ۱۹ است که پیش‌بینی کرده بودیم. به طوری که پیش بینی شده‌است مدارس در آبان ماه به صورت حضوری بازگشایی شود، در حالی که انتظار داشتیم ۸۰ درصد جمعیت واکسینه شوند که اینگونه نشد.»

بازگشایی تدریجی
آموزش مجازی و درس خواندن غیر‌حضوری آسیب‌هایی را برای دانش‌آموزان در پی داشته‌است. تا اینجای کار قرار است مدارس کم جمعیت در اولویت بازگشایی باشند و این بازگشایی‌ها به صورت تدریجی صورت گیرد.
علیرضا کاظمی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش درباره بازگشایی مدارس گفت: «امسال، تصمیم‌گیری در خصوص بازگشایی مدارس در آغاز سال تحصیلی را صددرصد به انجمن اولیا و مربیان مدارس، واگذار کردیم. امروز ۱۱۷ کشور دنیا آموزش حضوری را به طور کامل آغاز کرده‌اند و تنها ۲۷ کشور، آموزش‌های خود را به صورت ترکیبی (مجازی و حضوری) و باقی کشور‌ها به صورت مجازی امر آموزش را دنبال می‌کنند.»
حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ با بیان اینکه بازگشایی مدارس باید با تعداد کم روز‌ها و در کنار اقدامات و آموزش‌های مجازی انجام شود، درباره زمان آغاز بازگشایی تدریجی مدرسه‌ها افزود: «این زمان به شرایط بستگی دارد و باید ببینیم آیا وزارت آموزش و پرورش می‌تواند شرایط مورد لزوم را در تمام مدارس در سطح کل کشور ایجاد کند یا خیر.» جماعتی در عین حال تأکید کرد: «این بازگشایی‌ها با توجه به شرایط کشور انعطاف‌پذیر است و قابلیت برگشت دارد؛ یعنی اگر شرایطی ایجاد شود که ما با پیک مواجه شویم، ممکن است مجدداً کاملاً به صورت مجازی شود. به این صورت می‌توانیم شرایط مدارس را در حالت مجازی، حضوری یا نیمه مجازی و نیمه حضوری تغییر دهیم.»
قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت هم با اشاره به برگزاری جلسه کمیته علمی کشوری کرونا درباره بازگشایی مدارس و دانشگاه ها و با بیان اینکه بسته بودن و ادامه تعطیلی مدارس، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به دانش‌آموزان وارد می‌کند و لازم است برای بازگشایی تصمیم‌گیری شود، گفت: «ترجیحاً اولویت بازگشایی مدارس باید با استان‌هایی باشد که کمترین میزان بار بیماری را دارند.»
به گفته وی ضرورت دارد که مدارس به صورت منطقی و معقولانه بازگشایی شوند و به گونه‌ای پیش رویم که هم بچه‌ها بتوانند از مدارس استفاده کنند و هم باعث انتقال زنجیره بیماری نشوند.

کارت واکسیناسیون شرط ورود کارکنان به ادارات
جان‌بابایی در پاسخ به سؤالی مبنی بر لغو دورکاری در تهران با وجود نارنجی بودن تهران گفت: «خوشبختانه اکنون تهران روند رو به کاهشی دارد. به هر حال هم میزان بار سرپایی مراجعات و هم بستری و هم فوتی روند رو به کاهش دارد. از سوی دیگر وقتی مردم به راحتی به رستوران رفته و غذا می‌خورند، اینکه بگوییم ادارات با نصف ظرفیت کار کنند، معقولانه نیست.»
بازگشایی ادارات هم با قوانین سختگیرانه‌ای برای واکسیناسیون همراه خواهد بود. میثم لطیفی، رئیس سازمان امور اداری و استخدامی در بخشنامه‌ای به تمام دستگاه‌های اجرایی به استثنای نیرو‌های مسلح ضمن اعلام پایان دورکاری کارمندان دولت تأکید کرد از حضور کارمندانی که تا اول آبان حداقل یک دوز واکسن را دریافت نکردند، جلوگیری شود. به گفته معاون فنی مرکز سلامت وزارت بهداشت هم اگرچه واکسن زدن اجباری نیست، اما کارکنان دولتی، نهاد‌های مردمی و شرکت‌های خصوصی که کارت واکسن نداشته باشند باید برای حضور در محل کار هر ۷۲ ساعت یکبار تست پی‌سی‌آر بدهند.

لغو صد‌درصدی دورکاری به معنای استقبال از پیک ششم
بازگشایی‌ها منتقدان خودش را هم دارد. محمد علی محسنی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از لغو دورکاری گفت: «ایمنی جمعی بعد از حداقل تزریق دو دوز واکسن آن هم حداقل به ۷۰ درصد جامعه حاصل می‌شود که ما تا رسیدن به این میزان فاصله داریم. از طرفی دیگر بعد از تزریق دوز دوم نیز دو هفته باید زمان بگذرد تا در فرد ایمنی ایجاد شود.»
از نگاه این پزشک با این شرایط منطق حکم می‌کند با احتیاط بیشتری جلو رویم و خودمان آغوشمان را برای پیک ششم باز نکنیم، بنابراین لغو صد‌درصدی دورکاری به معنای استقبال از پیک ششم و حتی کاهش بهره‌وری است.
این نماینده مجلس کاهش هزینه‌ها، افزایش بهره‌وری و کاهش آلودگی هوا و برای خانم‌های شاغل تحکیم خانواده را از فواید دورکاری بر شمرد و افزود: «۴۰ تا ۵۰ درصد از کارکنان می‌توانند دورکار باشند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار