کد خبر: 1066375
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۸
انجمن رادیولوژی ایران اعلام کرد: در حال حاضر هیچ گونه کمبودی در خصوص متخصصین رادیولوژی و دسترسی به آنان وجود ندارد؛ همچنین حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد از این متخصصین خانم هستند؛ یعنی متخصص رادیولوژیست خانم به تعداد کافی در کشور در دسترس هست.
سرویس جامعه جوان آنلاین: در پی راه اندازی کمپین جلوگیری سونوگرافی زن توسط سونولوژیست مرد در این خبرگزاری، انجمن رادیولوژی ایران جوابیه‌ای ارسال کرده است که در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

در این جوابیه آمده است: پیرو نشر مطلبی در خصوص سونوگرافی بیمار توسط پزشک غیرهمجنس، انجمن رادیولوژی ایران برای روشن شدن بهتر مطلب و آگاهی بخشی برای مخاطبین توضیحاتی به شرح زیر ارائه می‌دهد:

در ابتدا لازم به یادآوری است که خوشبختانه در بین رشته‌های مختلف پزشکی، رادیولوژی (که شامل سونوگرافی نیز می‌شود) بیشترین انطباق را با موازین شرعی دارد. پزشکان رادیولوژیست تنها پزشکانی هستند که به بیمار دست نمی‌زنند و هیچ تماسی با بدن بیمار ندارند، بلکه پروب سونوگرافی را روی بیمار می‌گذارند.

رادیولوژیست اغلب نگاهش به مانیتور سونوگرافی است و نگاه مستقیم به بیمار ندارد. در تمام اتاق‌های سونوگرافی بلا استثناء یک منشی تایپیست خانم حضور دارد؛ حتی در برخی سونوگرافی‌های زنان اگر پزشک مرد باشد پروب سونوگرافی توسط یک پرسنل خانم نگه داشته می‌شود و رادیولوژیست از ورای پوشش و پرده بدون هیچ دید مستقیم سونوگرافی می‌کند و تمام مدت نگاهش به مانیتور است نه بیمار. در واقع سال‌های سال است که سونوگرافی با بیشترین حد رعایت موازین شرعی در کشور در حال انجام است.

نکته شایان ذکر دیگر این است که در حال حاضر و به گواه آمار و مستندات کشور هیچ گونه کمبودی در خصوص متخصصین رادیولوژی و دسترسی به آنان وجود ندارد و همچنین حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد از این متخصصین خانم هستند؛ یعنی به لحاظ تعداد و توزان جنسیتی هم تعداد کلی متخصصین قابل قبول و خوب هست و هم متخصص رادیولوژیست خانم به تعداد کافی در کشور در دسترس هست.

پزشکی در ذات خود حرفه‌ای مقدس است و تمام فارغ التحصیلان پزشکی به این تقدس آگاهی داشته ودر تمام مراحل آموزش با آن مواجه داشته‌اند و در هنگام فارغ التحصیلی سوگند می‌خورند؛ فلذا نگاه جنسیتی داشتن به این حرفه از انصاف به دور است.

خوشبختانه معاونت درمان وزارت بهداشت تحت تأثیر جو سازی اخیر قرار نگرفته است و رعایت موازین شرعی را محدود به رشته خاصی نکرده و بطور کلی در خصوص همه اقدامات پزشکی و مراقبتی در همه رشته‌ها توصیه به رعایت کرده‌اند.

در پایان و به جهت اهمیت موضوع و مطابق اصول اخلاق پزشکی یادآور می‌شویم سرمایه نیروی انسانی نخبه خود را با نگاه جنسیتی تخریب نکنیم؛ چه آنکه به گفته مقام معظم رهبری بالاترین سرمایه هر کشور نیروی نخبه انسانی است و اعتماد بین پزشک و بیمار از اصول اولیه درمان و پیگیری سلامتی بیمار است.
منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار