کد خبر: 1066646
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۰
سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا اگرچه وقوع کودتا در سودان را محکوم کرد، اما این را هم گفت که کشورش همراه با صهیونیست‌ها تحولات سودان را از نزدیک رصد می‌کند. ذره‌بین واشنگتن -تل‌آویو در حالی روی این کشور آفریقایی قرار گرفته که بنابر اطلاعات منابع آگاه صهیونیست، اسرائیل و امریکا در کودتای سودان، نقش تأثیرگذاری داشته‌اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا اگرچه وقوع کودتا در سودان را محکوم کرد، اما این را هم گفت که کشورش همراه با صهیونیست‌ها تحولات سودان را از نزدیک رصد می‌کند. ذره‌بین واشنگتن -تل‌آویو در حالی روی این کشور آفریقایی قرار گرفته که بنابر اطلاعات منابع آگاه صهیونیست، اسرائیل و امریکا در کودتای سودان، نقش تأثیرگذاری داشته‌اند.
با گذشت ۴۸ ساعت از وقوع کودتا در سودان، رگه‌های دخالت صهیونیست‌ها به پشتوانه امریکا هرچه بیشتر آشکار می‌شود. عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش سودان دیروز، سهم‌خواهی را عاملی دانست که باعث شد سودان در ورطه تفرقه سیاسی گرفتار شود و از برنامه برای تشکیل یک دولت انتقالی خبر داد که رضایت همه سودانی‌ها را تأمین کند. ضمن اینکه در سایه چنین دولتی، نیرو‌های مسلح به دور از سیاست به وظایف خود عمل خواهند کرد. اگرچه این مقام نظامی کوشید یک چشم‌انداز دموکراتیک از آینده سودان ترسیم کند، اما اظهارات یک خبرنگار صهیونیست نشان می‌دهد که تل‌آویو از طریق موساد، شورای امنیت داخلی و وزارت خارجه این رژیم در حوادث اخیر سودان نقش داشته و علناً از نظامیان در سودان حمایت می‌کند. به همه این موارد باید این را هم اضافه کرد که معاون رئیس شورای حاکمیتی که در واقع فرد شماره ۲ در سودان است، علناً با موساد همکاری دارد.
گرایش صهیونیستی برهان
روزنامه اسرائیل‌هیوم به نقل از یک منبع مطلع نوشت: «امریکا باید از ارتش سودان و عبدالفتاح البرهان دفاع کند، نه عبدالله حمدوک نخست‌وزیر این کشور که از غیرنظامیان است.» این فرد که نامش افشا نشده، وقوع کودتا را امری حتمی دانست و گفت که عامل این وضعیت، اختلاف رویکرد نخست‌وزیر و رئیس شورای حاکمیتی است. وی تصریح کرد: «اگرچه البرهان و حمدوک به ضرورت تقویت روابط سودان با غرب پی برده‌اند، اما شرایط حاکم بر این کشور، وضعیت مصر در زمان پایان دوران حسنی مبارک را به ذهن‌ها متبادر می‌کند.»‌او تأکید کرده که از میان البرهان و حمدوک، این البرهان است که بیش از حمدوک به تقویت روابط با امریکا و اسرائیل تمایل دارد.
این روزنامه رژیم صهیونیستی در ادامه به عادی‌سازی روابط خارطوم- تل‌آویو اشاره کرد و نوشت که سودان در این زمینه هیچ اقدام ملموسی صورت نداده است که یکی از دلایل آن، مخالفت حمدوک با عادی‌سازی بوده است و به نقل از الی کوهن، وزیر اطلاعات سابق دولت رژیم صهیونیستی که هماهنگ‌کننده تماس‌ها در زمینه عادی‌سازی روابط با سودان نیز بود، نوشت: «می‌توان گفت که تمایل سودان برای پیشبرد روابط با امریکا و غرب و همچنین اسرائیل ادامه خواهد یافت.»‌
نقش واشنگتن و تل‌آویو
باراک رافید، خبرنگار اسرائیلی، طی گفت‌وگویی در تل‌آویو از فعالیت‌های گسترده رژیم صهیونیستی در سودان پرده برداشت و تصریح کرد: «آنچه در سودان رخ می‌دهد، باید مورد بررسی قرار بگیرد. چراکه تل‌آویو از طریق موساد، شورای امنیت داخلی و وزارت خارجه این رژیم در حوادث اخیر سودان نقش داشته و علناً از نظامیان در سودان حمایت کرده است و معاون البرهان و فرد شماره ۲ سودان علناً با موساد همکاری می‌کند.»‌وی گفت: «وقایع جاری در سودان این سؤال را مطرح می‌کند که اسرائیل در هفته‌های اخیر در سودان چه کرده است و چه نقشی در سیاست داخلی آن به ویژه با توجه به خشم امریکا از مداخله اسرائیل در سیاست داخلی سودان ایفا کرده است. یک علامت سؤال بزرگ درباره اقدامات اخیر اسرائیل در سودان و نقش آن در کودتا وجود دارد.» همچنین پایگاه امریکایی اکسیوس به نقل از برخی منابع آگاه از دیدار البرهان با جفری فلتمن، فرستاده امریکا به شاخ آفریقا خبر داده است که در جریان این ملاقات، البرهان از احتمال اینکه نیرو‌های ارتش سودان به دلیل اختلاف‌نظر‌ها با دولت غیرنظامی اقداماتی را علیه آن در پیش بگیرند، سخن گفته است.
لزوم ارزیابی روند عادی‌سازی
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا دو شنبه‌شب در جریان نشستی خبری به روشنی از سیاست موازی کشورش با صهیونیست‌ها سخن گفت و اعلام کرد که امریکا و رژیم صهیونیستی از نزدیک تحولات سودان را پیگیری می‌کنند. وی ضمن محکوم کردن اقدامات نیرو‌های نظامی در سودان و با اعلام قطع کمک‌های ۷۰۰ میلیون دلاری به خارطوم، از احیای دولت انتقالی به رهبری غیرنظامیان حمایت کرد. سخنگوی وزارت خارجه دولت جو بایدن در ادامه به حاکمان سودان هشدار داد: «هرگونه تغییر در دولت انتقالی با توسل به زور، کمک و روابط دوجانبه ما (واشنگتن و خارطوم) را به طور گسترده‌تر به خطر می‌اندازد.»‌پرایس در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چطور بلافاصله پس از سفر اخیر فلتمن به سودان و دیدار او با حمدوک و برهان در این کشور کودتا شد، هم گفت: «هیچ اطلاعی در این مورد به ما داده نشد. واضح است که ایالات متحده با چنین اقدامی مخالفت می‌کند و اکنون هم با آن مخالف است و آن را به شدید‌ترین وجه ممکن محکوم می‌کند. همانطور که می‌دانید، فلتمن به طور مرتب به این منطقه سفر کرده است. او پیوسته با نخست‌وزیر و دیگر بازیگران نظام سیاسی سودان تعامل داشته است. سفر اخیر او به آنجا نیز در راستای همین موضوع بود. سخنگوی وزارت خارجه امریکا درباره آینده عادی‌سازی نیز گفت: «من فکر می‌کنم که تلاش برای عادی‌سازی بین اسرائیل و سودان چیزی است که باید مورد ارزیابی قرار گیرد. زیرا ما و البته اسرائیل به دقت اتفاقات ساعات آینده و روز‌های آینده را رصد می‌کنیم. من هنوز نمی‌خواهم به این موضوع بپردازم». اظهارات ند پرایس در شرایطی مطرح شده که ماه پیش، دولت امریکا، سودان را برای امضای توافق عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و برقراری روابط دیپلماتیک با آن تحت فشار گذاشته بود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار