کد خبر: 1066723
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۷
شبیخون فرهنگی تهدیدی است که تمام مذاهب و فرقه‌های الهی جهان را تهدید می‌کند. مسلمانان باید با اتحاد با یکدیگر در مقابل این تهدید مقاومت کنند.

شبیخون فرهنگی تهدیدی است که تمام مذاهب و فرقه‌های الهی جهان را تهدید می‌کند. مسلمانان باید با اتحاد با یکدیگر در مقابل این تهدید مقاومت کنند. مجمع ناشران انقلاب اسلامی در روز تأسیس‌ مجمع تقریب مذاهب به ‌فرمان رهبر معظم انقلاب، برخی از کتاب‌های این حوزه را معرفی کرده است. خوانندگان در این مجموعه با کتاب‌‌هایی آشنا خواهند شد که دیدگاه اهل‌بیت(ع)، امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب و... را شرح می‌دهند. همچنین کتاب‌‌هایی معرفی ‌شده است تا ابعاد نظری و سطوح مفهومی وحدت اسلامی برای مخاطبان مشخص شود تا با ارزیابی مسائل روز جهان به اهمیت وحدت در میان مسلمانان پی ببرند.

وحدت اسلامی در نگاه اهل‌بیت(ع)
«وحدت اسلامی در نگاه اهل‌بیت(ع)‌» عنوان کتابی است به قلم حسین الراضی که به همت ام‌البنین قزلسفلو ترجمه و در 196 صفحه به همت انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شده است. کتاب دارای 9 فصل است و تلاش دارد محورهای اصلی وحدت اسلامی را معرفی کند. در این کتاب خوانندگان با مباحثی نظیر عوامل و اسباب اختلافات در میان مسلمانان، انحطاط و عقب‌افتادگی امت اسلامی، نقش و پافشاری پیامبر اکرم و اهل‌بیت(ع) بر اتحاد امت اسلامی، نقش امام حسن و امام حسین(ع) در دستیابی به اتحاد اسلامی، نقش و جایگاه علمای مسلمان مانند شیخ بهایی در اتحاد اسلامی، چگونگی مواجهه با دیگرانی که از ما متفاوت هستند بر اساس آموزه‌های اهل‌بیت عصمت و طهارت آشنا خواهند شد.
اهل‌بیت(ع) محور وحدت
«اهل‌بیت(ع)؛ محور وحدت» عنوان کتابی به قلم احمد حسین یعقوب است که عباس جلالی آن را ترجمه و انتشارات بوستان کتاب قم منتشر کرده است. این کتاب 604 صفحه‌ای در سه بخش سامان یافته است. نویسنده با تذکر این نکته که مصلحت مسلمانان بر اساس آموزه‌های اسلام دستیابی به وحدت است، خاطرنشان می‌کند که تمام مسلمانان عالم باید برای دستیابی به این مهم تلاش کنند. او دستیابی به وحدت را با محوریت اهل‌بیت(ع) ممکن می‌داند و کتاب خود را بر این اساس پیش می‌برد. مؤلف در فصل اول با عنوان «ارکان شرعی وحدت امت اسلامی»، ماهیت وحدت اسلامی را با بیان ارکان آن توضیح می‌دهد و همچنین، به ارائه بحثی تاریخی به نقش قرآن و رسول اکرم (ص) در مسیر دستیابی به وحدت اشاره می‌کند.
«اختلاف پس از وحدت و ائتلاف‌» عنوان بخش دوم است. در این بخش ماهیت اختلاف و مسیر‌هایی که منجر به این اختلافات می‌شود، توضیح داده ‌شده است. همچنین در انتهای این بخش، جایگاه قوانین بشری در میان مسلمانان ارزیابی‌ شده است. بخش سوم با عنوان «درهم‌ریختن نظام سیاسی بعد از وفات نبی اکرم (ص)»، پس از ارائه مباحثی تاریخی از صدر اسلام به بعد به ریشه‌های تاریخی اختلافات مسلمان اشاره دارد. نویسنده در این بخش نظام حقوقی الهی زمان پیامبر اکرم(ص) را برای خوانندگان شرح می‌دهد و با ذکر حوادثی تاریخی، به نشانه‌های فاصله‌گیری از این نظام سیاسی توسط برخی افراد پس از نبی اکرم(ص) اشاره می‌کند تا از این طریق، ریشه‌های جدایی مسلمانان را نشان دهد.

وحدت از دیدگاه امام خمینی(ره)
کتاب «وحدت از دیدگاه امام خمینی(ره)‌» به همت معاونت پژوهشی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) جمع‌آوری و توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در 529 صفحه چاپ ‌شده است. در این کتاب تلاش شده‌ است با مرور بیانات امام خمینی(ره) تصویری از وحدت در اندیشه ایشان ارائه گردد.
وحدت در نظر امام خمینی‌(ره) سطوح گسترده‌ای دارد. در نظر ایشان وحدت از سطح وحدت در میان مستضعفان عالم در مقابل مستکبران آغاز می‌گردد. در ادامه، پیروان ادیان الهی باید در مقابل مشرکین و ملحدین به وحدت دست یابند. این سطوح در اندیشه ایشان ادامه می‌یابد و ایشان با دقتی بی‌مانند، عوامل و روش‌های دستیابی به هرکدام از این سطوح را ارائه می‌دهند. کتاب حاضر با پرداختن به این موضوع پس از ارائه مقدمه در فصل اول، با ارجاع مکرر به بیانات امام خمینی(ره) ماهیت وحدت را توضیح داده است. در فصل دوم به ضرورت‌های ایجاد وحدت اشاره می‌شود. در فصل سوم به روش‌های ایجاد وحدت اشاره ‌شده است. فصل چهارم به آثار و نتایجی که وحدت به بار می‌آورد، پرداخته است و وجوه مختلفی که وحدت به همراه دارد، موضوع فصل پنجم است. در فصل ششم نیز به شرایط فقدان وحدت پرداخته شده‌ است.

وحدت اسلامی از دیدگاه قرآن و عترت
آیت‌الله سیدمحمدباقر حکیم، از مشهور‌ترین عالمان دینی عراق، با دردمندی و آگاهی نسبت به مسائل روز مسلمانان در کتاب خود «وحدت اسلامی از دیدگاه قرآن و عترت»، مبانی وحدت در میان مسلمانان را ارزیابی کرده است. این کتاب توسط عبدالهادی فقهی‌زاده ترجمه و به همت انتشارات بوستان کتاب قم منتشر شده است. سیدمحمدباقر حکیم در کتاب خود با توجه به مسائل روز ارجاعات فراوانی را به قرآن و سنت داده است تا از این طریق، مسیر را برای رسیدن به وحدت روشن سازد.

غدیر، محور وحدت اسلامی
«بحث از غـدیر خم و واقعه‌ای که در آن اتفـاق افتاد که همان نصب امیر مؤمنان علیه‌السلام به امامت و جانشینی پیامبر است، نه‌تنها در راسـتای وحدت امت اسلامی است، بلکه دارای پیام‌‌ها و دستوراتی به مردم و مسئولان است که می‌توان با عمل کردن به آنها جامعه‌ای ایده‌آل اسـلامی به وجود آورد و به تعبیری دیگر، می‌توان این واقعه عظیم اسـلامی را از جنبه تاریخی خارج کرده و به سطح جامعه آورد و آن را کاربردی نمود.» آنچه با یکدیگر خواندیم، بخشی از کتاب «غدیر محور وحدت اسلامی» به قلم علی‌اصغر رضوانی است که در 64 صفحه به همت انتشارات مسجد مقدس جمکران به چاپ رسیده است. نگارنده در سطر سطر این کتاب تلاش کرده است تا ابعاد وحدت‌بخش واقعه غدیر را برای خوانندگان شرح دهد. او با ذکر دیدگاه‌های عالمان اهل سنت مانند غزالی، ابن جوزی، فرغانی، شافعی و... در مورد واقعه غدیر می‌خواهد پیام غدیر را که همان وحدت است تبیین کند.

ارج‌نامه انسان: طرحی برای رشد و تعالی روابط انسانی
امام موسی صدر سخنرانی‌های تاریخی و بی‌نظیری از خود برجای گذاشته‌اند. ایشان در سخنرانی‌های خود مکرر از واژه برادری و وحدت استفاده کرده‌ و در زندگی خود نیز بر آن پایبند بودند. بیانات ایشان درباره وحدت ادیان در میان عالمان مشهور است. او با آشنایی کامل به تاریخ و دین در مورد سطوح مختلف زندگی انسان اندیشیده است. یکی از اصلی‌‌ترین سطوح زندگی آدمیان روابط اجتماعی و انسانی است. کتاب «ارج‌نامه انسان: طرحی برای رشد تعالی روابط انسانی» از مجموعه گفتارهای امام موسی صدر است که به همت شرکت چاپ و نشر بین‌الملل به چاپ رسیده است. این کتاب را محمدصادق حسین‌زاده ترجمه کرده است و در 160 صفحه تلاش دارد گزارشی تحلیلی از عقاید و باورهای امام موسی صدر درباره الزامات روابط اجتماعی انسان ارائه دهد.
بیداری و وحدت امت اسلامی
آیت‌الله علیرضا اعرافی با آگاهی کامل از مسائل و چالش‌های امت اسلامی در روزگار کنونی از سویی و از سمت دیگر توجه به گفتمان بیداری اسلامی به‌عنوان مسیری برای ر‌هایی که حاصل وحدت مسلمانان است، کتابی را به نگارش درآورده‌اند. «بیداری و وحدت امت اسلامی» عنوان کتابی 352 صفحه‌ای است که به همت مؤسسه اشراق و عرفان به چاپ رسیده است. نگارنده در این کتاب با هدف تقویت و تحکیم گفتمان بیداری اسلامی مباحثی را طرح می‌کنند که منجر به پرهیز از اختلافات می‌شود. همچنین، خوانندگان با خواندن این کتاب با عوامل احیای تمدن اسلامی آشنا خواهند شد.

گزارش به کنسول
دستیابی به اتحاد اسلامی از طریق همراهی و همکاری میان فرق مختلف اسلامی، سریع‌تر در نسبت با سایر مسیر‌ها ممکن خواهد شد. در این ‌بین همکاری صاحبان قلم می‌تواند در این مسیر راهگشا باشد؛ زیرا همکاری آنها تبدیل به یک الگو برای سایر افراد جامعه خواهد شد. کتاب «گزارش به کنسول‌» یکی از همین نوع فعالیت‌هاست که بیانگر وحدت در میان برادران اهل سنت و تشیع است. این کتاب شامل 10داستان کوتاه با محوریت وحدت مسلمانان است که در 158 صفحه به همت انتشارات کتابستان معرفت به چاپ رسیده است.
داستان‌های «گزارش به کنسول‌» در مختصات مختلف تاریخی به موضوع وحدت اشاره دارد. نویسندگان در داستان‌های خود گاه به جنگ جهانی اول و گاه به وقایع امروز پرداخته‌اند. همچنین این داستان‌‌ها مختصات مختلف جغرافیایی را نیز شامل می‌شود. تمام داستان‌‌ها در جغرافیای وسیع ایران فرهنگی روایت می‌شود و از افغانستان تا عراق و شمال و جنوب ایران را در بر می‌گیرد. اسامی نام‌آشنایی در این مجموعه حضور دارند. خوانندگان با خواندن این کتاب با داستان‌هایی مانند «گزارش به کنسول‌» به قلم محمدرضا شرفی خبوشان، «بعونک یا عزیز» به قلم بهزاد دانشگر، «آفتابی در پشت کوه‌» به قلم ابراهیم حسن‌بیگی، «پر طاووس و بهای آدم ماندن‌» به نویسندگی یوسف قوجق، «گزارش‌های مفصل بررسی یک انفجار‌» به نویسندگی مهدی حمیدی پارسا و «شب طولانی» به قلم عبدالرحمن اونق آشنا خواهند شد.
امت اسلامی: بازخوانی اندیشه راهبردی رهبر معظم انقلاب درباره وحدت اسلامی
«امت اسلامی: بازخوانی اندیشه راهبردی رهبر معظم انقلاب درباره وحدت اسلامی» عنوان کتابی است که حسن رحیم‌پور ازغدی گردآوری‌ کرده است. این کتاب در 102 صفحه به همت انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شده است. وحدت آموزه‌ای است که توسط اهل‌بیت عصمت و طهارت توصیه ‌شده است. موضوع این کتاب بازخوانی و تبیین دیدگاه‌های رهبر معظم انقلاب درباره وحدت اسلامی است. نگارنده تلاش کرده است وحدت از منظر رهبر انقلاب را در سطوح مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و... ارزیابی کند. همچنین تلاش کرده است شبهات موجود در ذیل این مباحث را نیز پاسخ دهد. خوانندگان در این کتاب با پنج گفتار یعنی‌ رحمت و وحدت، مذهب و وحدت، اهل سنت، اهل محبت، وحدت امت اسلام و دشمنان وحدت آشنا خواهند شد.

درآمدی بر مبانی وحدت اسلامی: چالش‌‌ها و فرصت‌ها
با نگاهی به تاریخ اسلام درخواهیم یافت وحدت در میان مسلمانان از همان ابتدا مورد توصیه اهل‌بیت عصمت و طهارت بوده است اما خفقان و سلطه مستبدان در دوره‌های تاریخی منجر به تفرقه و از بین رفتن وحدت میان مسلمانان شده است. در روزگار کنونی، با تلاش عالمانی نظیر سیدجمال‌الدین اسدآبادی، امام خمینی (ره)، امام موسی صدر، آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای و... مجدد این اصطلاح وارد ادبیات دینی و سیاسی و اجتماعی مسلمانان شده است. آشنایی با وحدت اسلامی یکی از اصلی‌‌ترین اشتغالاتی است که مسلمانان باید به آن بپردازند. «درآمدی بر مبانی وحدت اسلامی: چالش‌‌ها و فرصت‌ها» عنوان کتابی به قلم محمدحسین مختاری است که ابعاد مختلف وحدت اسلامی را ارزیابی کرده است. این کتاب در 362 صفحه به همت دانشگاه مذاهب اسلامی به چاپ رسیده است.
نگارنده در این کتاب به واکاوی مبانی دینی وحدت اسلامی پرداخته و فرصت‌‌ها و چالش‌های این عرصه را برای مخاطبان خود بیان داشته است. او برای این مهم کتاب خود را در هفت فصل سامان‌ داده است. در فصل اول، خوانندگان با کلیات مفهوم وحدت اسلامی آشنا خواهند شد. در فصل دوم، به جایگاه قرآن به‌عنوان منادی وحدت پرداخته ‌شده و شاخص‌‌ها و مبانی وحدت اسلامی از منظر قرآن کریم معرفی ‌شده است. وحدت در سیره اهل‌بیت(ع) موضوع فصل بعدی است که به تلاش‌های ائمه اطهار برای دستیابی به وحدت توجه دارد. فصل چهارم نیز به جایگاه علمای اسلام برای دستیابی به وحدت با ذکر نمونه‌های تاریخی می‌پردازد. خوانندگان در فصل پنجم با مدار اصلی وحدت یعنی عقلانیت آشنا خواهند شد. در فصل ششم به موانع و چالش‌های دستیابی به وحدت اسلامی اشاره شده و فصل هفتم عهده‌دار شرح راهکارهای ایجاد و گسترش وحدت اسلامی است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار