کد خبر: 1066971
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
شیوا نوروزی

مشکلات ساختاری، مدیریتی و مالی باشگاه‌های فوتبال ایران سابقه طولانی دارد و سروته ماجرای سال‌ها بی‌تفاوتی به این مسائل را نمی‌توان یک شبه هم آورد. اینکه کنفدراسیون فوتبال آسیا حاضر نیست به بسیاری از باشگاه‌های کشورمان از جمله پرسپولیس و استقلال مجوز حرفه‌ای بدهد را همه آن‌هایی که مسئولش هستند، می‌دانستند ولی حالا که کار بالا گرفته و احتمال حذف این دو تیم پرطرفدار از لیگ قهرمانان جدی شده، برخی احساس خطر کرده‌اند.
ای‌اف‌سی برای پیشرفت هرچه بیشتر فوتبال در قاره کهن در چند سال گذشته تلاش کرده با الگو قرار دادن قوانین فیفا و حتی یوفا، تیم‌های آسیایی را به سمت حرفه‌ای شدن سوق دهد. در این بین بسیاری از کشور‌های آسیایی با رعایت قوانین جدید ای‌اف‌سی در این مسیر قرار گرفته‌اند و پیشرفت قابل توجهی نیز داشته‌اند. در عوض فوتبال ما نیز به خاطر دولتی ماندن و اصرار بر تداوم این شرایط با شتاب زیاد پسرفت می‌کند. قطعاً اگر ای‌اف‌سی یا سایر کنفدراسیون‌ها قوانینی را برای فدراسیون‌های عضو و تیم‌های باشگاهی‌شان وضع می‌کنند، هدف اصلی آن‌ها پیشرفت فوتبال است. کنفدراسیون قاره کهن تنها به باشگاه‌هایی مجوز حضور در لیگ قهرمانان را می‌دهد که شاخص‌های لازم زیرساختی، نیروی انسانی، حقوقی و مالی را دارا باشند. طبق اخبار منتشر شده جدا از سرخابی‌ها، ۱۱ تیم از کشورمان نتوانستند مجوز لازم را از ای‌اف‌سی دریافت کنند، اما از آنجا که این دو تیم نماینده کشورمان در آسیا هستند داستان‌شان با بقیه فرق می‌کند.
مدارک ارسالی سپاهان و فولاد گویا برای مقامات آسیایی قابل قبول بوده، ولی وضعیت سرخابی‌ها آنقدر خراب است که هیچ جوره نمی‌توان نظر مثبت ای‌اف‌سی را جلب کرد. این دو تیم نه تنها از بعد مالی با چالش‌های مهم و بدهی‌های سنگین مواجه هستند، بلکه به خاطر داشتن مالکیت مشترک تحت هیچ شرایطی نمی‌توانند مجوز حرفه‌ای شدن را بگیرند. پرسپولیس و استقلال سال‌های سال است که زیر نظر سازمان تربیت بدنی و پس از آن وزارت ورزش به فعالیت خود ادامه می‌دهند. در حقیقت وزارت ورزش مالکیت هر دو باشگاه را برعهده دارد، نهادی دولتی که متولی اصلی هر دو باشگاه است و این همان چالش بزرگی است که ای‌اف‌سی نسبت به آن حساسیت نشان داده است. البته این موضوع نیز مسبوق به سابقه است و در چند سال گذشته هم این دو تیم با اغماض کنفدراسیون قاره و ارسال برخی مدارک غیرواقع در لیگ قهرمانان آسیا حضور داشتند. با این حال این‌بار حتی آسیایی‌ها نیز کوتاه نمی‌آیند، چراکه می‌خواهند یک‌بار برای همیشه تکلیف حرفه‌ای یا آماتور بودن تیم‌های حاضر در لیگ قهرمانان را مشخص کنند. نقره‌داغ کردن چند تیم عربستان سعودی هم در راستای همین سختگیری‌ها بوده، سختگیری‌هایی که رسماً آب پاکی را روی دست مسئولان فدراسیون و وزارت ورزش ما ریخته و به آن‌ها هشدار داده که این‌بار قضیه کاملاً جدی است.
این را هم باید گفت که ای‌اف‌سی هشدار‌های لازم را از یک سال پیش به فدراسیون فوتبال کشورمان داده، به این امید که شاید چاره‌ای اندیشیده شود، ولی هنوز آش همان آش است و کاسه همان کاسه! اعمال جریمه ۱۲۰ هزار دلاری برای فدراسیون ایران، آن هم به خاطر ارسال نام سرخابی‌ها بدون مجوز حرفه‌ای به کنفدراسیون مؤید این ادعاست و اگر امسال نیز نام پرسپولیس و استقلالی که مجوز ندارند دوباره به ای‌اف‌سی ارسال شود باید منتظر جریمه ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار دلاری باشیم. سرخابی‌ها دولتی هستند، مالک مشترک دارند و برطرف کردن ابهامات مدیریتی و مالکیتی‌شان فقط و فقط اراده می‌خواهد و بس. علاوه بر این شکایت کالدرون و حکم قطعی صادره برای او از سوی فیفا را کجای دلمان بگذاریم. بر فرض هم که طلب سنگین کالدرون پرداخت شد، اما آیا وزارت ورزش حاضر می‌شود از مالکیت سرخابی‌ها دست بکشد و حداقل برای حل مشکل مجوز حرفه‌ای قدمی برای خصوصی‌سازی‌شان بردارد. این‌ها را می‌گوییم که فرداروزی اگر با برخورد قاطع و قانونی ای‌اف‌سی مواجه شدیم، آقایان دنبال دشمن فرضی نگردند و نقصیر را به گردن دیگران نیندازند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار