کد خبر: 1066977
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
اختلال و ضعف‌های زیرساختی سامانه سمفا (سامانه مدیریت فروش و اکران فیلم‌ها) در جریان فروش بلیت فیلم «قهرمان» باعث شد پخش‌کننده این فیلم خواستار ورود رئیس سازمان سینمایی جهت رفع این مشکل شود، هر چند پابرجا بودن اشکالات قبلی موجود در این سامانه نشان می‌دهد مسئولان سابق سازمان سینمایی به دنبال شوآف شفافیت بودند نه مدیریت فروش و اکران فیلم‌های سینمایی.
مصطفی شاه‌کرمی

اختلال و ضعف‌های زیرساختی سامانه سمفا (سامانه مدیریت فروش و اکران فیلم‌ها) در جریان فروش بلیت فیلم «قهرمان» باعث شد پخش‌کننده این فیلم خواستار ورود رئیس سازمان سینمایی جهت رفع این مشکل شود، هر چند پابرجا بودن اشکالات قبلی موجود در این سامانه نشان می‌دهد مسئولان سابق سازمان سینمایی به دنبال شوآف شفافیت بودند نه مدیریت فروش و اکران فیلم‌های سینمایی.
قطع و عدم ارائه خدمات در سامانه سمفا در روز جمعه به دلیل هجوم مخاطبان برای تهیه بلیت فیلم سینمایی «قهرمان» اصغر فرهادی، نارضایتی پخش‌کننده و علاقه‌مندان به سینما را در پی داشت تا جایی که سعید خانی از محمد خزاعی درخواست کرد برای حل این مشکل شخصاً اقدام نماید.
سعید خانی، پخش‌کننده فیلم «قهرمان» به کارگردانی اصغر فرهادی با طرح این مدعا که قطع سیستم بلیت‌فروشی سامانه «سمفا» به دلیل ضعف زیرساخت‌ها باعث ضرر ۵۰۰میلیونی آن‌ها شده به ایسنا می‌گوید: پیش از آنکه سمفا راه بیفتد، یک سامانه دیگر وجود داشت که ضعف آن اتصال تنها یک سایت یعنی سینما تیکت بود. در سال‌های گذشته بحث بر سر این بود که سامانه‌های فروش بیشتر شوند و با راه‌اندازی سامانه سمفا سایت‌های بلیت‌فروشی دیگری اضافه شدند، اما متأسفانه زیرساخت‌های سمفا هنوز آماده نیست و کار به جایی رسیده است که می‌بینیم رئیس پیشین سازمان سینمایی آمد ابرو را درست کند، اما چشمش را هم کور کرد، البته نکته مهم‌تر این است که دوستان دو سال وقت داشتند بعد از جشنواره فجر سال ۹۸ نقاط ضعف این سامانه را برطرف کنند ولی این کار انجام نشد. او می‌افزاید: اگر وضع اینطور باشد آن روز بر سر سامانه سمفا چه خواهد آمد؟ چون مشکل این است که وقتی تعداد مراجعان بالا می‌رود، سرور سمفا از دسترس خارج و خرید بلیت با مشکل مواجه می‌شود. مسئله بغرنج‌تر این است که در این شرایط بعضی سینما‌ها حتی به صورت آفلاین هم نمی‌توانند بلیت بفروشند. خود من در سینما کوروش دیدم جماعتی در صف بودند، اما نمی‌توانستند بلیت تهیه کنند. این ماجرا باعث سردرگمی مردم برای خرید بلیت و در بعضی جا‌ها به دعوا و برخورد فیزیکی هم منجر شده است.
مدیر دفتر پخش خانه فیلم ضمن درخواست از رئیس سازمان سینمایی (محمد خزاعی) جهت ورود برای حل این مسئله، خاطر نشان می‌کند: در این شرایطی که سینما هزار مشکل اقتصادی و کرونایی دارد، این سامانه را باید اصلاح کنند. نگرانی ما از این است که الان فقط دو فیلم «قهرمان» و «دینامیت» روی پرده هستند، اگر در هفته‌های آینده قرار باشد فیلم‌های بیشتری به چرخه اکران اضافه شوند، آن وقت چه اتفاقی خواهد افتاد؟ علاوه بر این ما به جز روز‌های پایان هفته، سه‌شنبه را نیز پیش‌رو داریم که قطعاً با حجم گسترده‌ای از مخاطبان مواجه هستیم و امیدواریم شرایط طوری نشود که دوباره سرور سمفا از دسترس خارج شود.
سامانه سمفا حدود دو سال پیش و با شعار مقابله با انحصارگرایی و شفافیت توسط سازمان سینمایی دولت دوازدهم و میدانداری حسین انتظامی ایجاد و راه‌اندازی شد. این سامانه در سالی که عرصه سینما به دلیل شیوع ویروس کرونا مخاطب چندانی نداشته در یکی دو حوزه جدی آزمایش عملکرد نتوانست کارکرد درستی از خود ارائه بدهد و با عملکرد ضعیفش در جریان رأی‌گیری مردمی جشنواره ملی فجر باعث شد یکی پرابهام‌ترین جوایز سال‌های اخیر این رویداد سینمایی رقم بخورد.
حسین انتظامی در توئیتی به مناسبت راه‌اندازی این سامانه نوشته بود: «پیشنهاد می‌کنم چند وقت یک بار به سامانه مدیریت فروش و اکران سمفا (samfa. ir) سر بزنید. با فیلتر‌ها و مرتب‌سازی‌ها، دید خوبی از مصرف فرهنگی کشور می‌دهد. امید آنکه دیگر محصولات فرهنگی هم چنین سامانه برخطی داشته باشند.» توئیت انتظامی این گزاره را در ذهن تقویت می‌کند که هدف عمده آن‌ها شوآف شفافیت بوده نه مسائلی مثل رفع انحصار و سر و سامان گرفتن روند خرید بلیت، چه اینکه تکرار ضعف‌های قبلی سمفا به رغم داشتن فرصت کافی برای رفع آن‌ها تأییدکننده این ادعاست.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار