کد خبر: 1067392
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس درباره تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان بورس اوراق بهادار روز گذشته دستور کار مجلس بود که نمایندگان با ۱۷۴ رأی مثبت با اجرای این طرح موافقت کرد‌ند، در این گزارش اعلام شد شاخص بورس در ماه‌های اخیر ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده و مردم ۷۰ میلیارد دلار ضرر کردند.

سرویس اقتصادی جوان آنلاین: گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس درباره تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان بورس اوراق بهادار روز گذشته دستور کار مجلس بود که نمایندگان با ۱۷۴ رأی مثبت با اجرای این طرح موافقت کرد‌ند، در این گزارش اعلام شد شاخص بورس در ماه‌های اخیر ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده و مردم ۷۰ میلیارد دلار ضرر کردند.

در جریان قرائت گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس، حجت‌الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی نماینده متقاضیان تحقیق و تفحص از سازمان بورس اوراق بهادار اظهار داشت: وضعیت فعلی بورس در کشور بسیار اسفبار است و میلیون‌ها نفر سهامدار اصلی و خانواده‌های آن‌ها امروز منتظر تصمیم نمایندگان مجلس هستند تا آن‌هایی که برای جیب خود سرمایه مادی مردم و از آن مهم‌تر اعتمادشان به دولت را سلب کرده‌اند، مجازات شوند.
وی افزود: در خصوص افزایش شاخص و افت تاریخی آن که موجب شد ۹۰ درصد سرمایه ملت در حدود هزارو ۵۰۰ هزار میلیارد تومان ذوب شود، دو شائبه وجود دارد؛ ابتدا اینکه تأمین کسری بودجه دولت از طریق دست انداختن در سرمایه مردم در بورس بود و دوم اینکه اشخاص دانه‌درشت سیاسی، حقوقی‌ها، شرکت‌های کاغذی و کارگزاران در یک سال چه میزان از سرمایه ملت را به جیب زدند.
نماینده فلاورجان در مجلس تصریح کرد: بررسی تحولات رخ داده در سازمان بورس اوراق بهادار، چگونگی و علت واقعی تشویق میلیونی مردم به حضور در بورس بدون دادن آموزش لازم به ملت و بررسی اینکه آیا در این فرآیند دولت دنبال کسری بودجه بوده یا خیر، سؤال اصلی متقاضیان تحقیق و تفحص است.
یقه سفید‌ها جواب دهند
موسوی لارگانی با اشاره به یقه سفید‌هایی که طی یک سال گذشته ده‌ها میلیارد تومان از بورس به جیب زده‌اند باید به سزای عمل خود برسند، خاطرنشان کرد: افزایش نرخ بهره بین بانکی و فروش اوراق توسط دولت، فروش سهام توسط دولت به منظور جبران کسری بودجه و شایعه قیمت‌گذاری دستوری در صنعت فولاد، تأیید‌ها و تکذیب‌های پی در پی برای عرضه صندوق‌های ETF دولتی و فروش‌های هیجانی حقوقی‌های بازار در نماد‌های مختلف از جمله مسائلی است که موجب شد سقوط شاخص بورس رخ دهد. رشد حبابی شاخص، علت تشویق روحانی به حضور مردم در بورس بدون هیچ‌گونه آموزش، گرانفروشی سهام، فروش سهام کاغذی از دیگر مسائل مرتبط با موضوع مذکور است. رعایت نکردن تشریفات قانونی در نحوه دعوت و تشکیل جلسات رسمی شورایعالی بورس اوراق بهادار منجر به ممانعت از اعمال نظارت مجلس شورای اسلامی بر اجرای قانون و استنکاف از قانون و اجرای ناقص قانون و نقض قانون در تعیین رئیس سازمان بورس اوراق بهادار از تخلفاتی است که در گزارش به آن‌ها اشاره شده‌است.
بعد از قرائت گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس از ۲۱۸ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس ۱۷۴ نماینده با تحقیق و تفحص از سازمان بورس موافقت کردند و هشت نماینده رأی مخالف دادند، ضمن اینکه هشت رأی هم ممتنع بود.
همچنین محسن علیزاده، عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس از شروع تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از سازمان بورس و شرکت‌های تابعه خبر داد و گفت: بابت اتفاقاتی که در سال گذشته در بازار سرمایه شاهد آن بودیم، تعدادی از همکاران ما درخواست تحقیق و تفحص از بازار سرمایه را ثبت کردند.
او در ادامه بیان کرد: سپس این طرح تحقیق و تفحص در کمیسیون اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت و تصویب شد، اما بنا به دلایلی و به علت ملاحظاتی از زوایای این تحقیق و تفحص در بازار سرمایه، در آن زمان این طرح را مسکوت نگه داشتیم، زیرا این احتمال وجود داشت که عوامل مخرب بازار سرمایه، دلیل ریزش شاخص را شروع تحقیق و تفحص بدانند و شاید باعث بر هم زدن آرامش بازار می‌شد.
عضو ناطر مجلس در شورای عالی بورس ادامه داد: اتفاقاتی که اخیراً در بازار سرمایه شاهد آن هستیم، موضوعاتی که به گوش ما رسیده از تخلفات موجود در سازمان بورس و شرکت‌های تابعه آن، ضرورت انجام این تحقیق و تفحص را دو چندان کرده و به همین دلیل در کمیسیون اقتصادی پیگیر آن بودیم و به دنبال این هستیم که این تحقیق و تفحص هرچه سریع‌تر انجام شود و تمام ابعاد اتفاقاتی که از سال گذشته تا امروز رخ داده، برای سهامداران مشخص شود.
وی در پاسخ به هدف اصلی این طرح بیان کرد: این طرح محور‌های متعددی دارد، اما عمدتاً اتفاقاتی که تاکنون در بازار سهام رخ داده، سوء‌مدیریت‌هایی که شکل گرفته، نظارت‌هایی که باید انجام می‌شده، اما کوتاهی شده، از مهم‌ترین محور‌های تحقیق و تفحص است. سازمان بورس، تمامی بورس‌ها و شرکت‌های تابعه موارد شمول این تحقیق و تفحص هستند. بعد از اثبات تخلفات، قوه قضائیه حتماً برخورد خواهد کرد و مجلس نیز از ابزار‌های نظارتی خود استفاده می‌کند.
او افزود: این تحقیق و تفحص حداقل شش ماه تا یک سال زمان می‌برد، اما شروع آن مهم است و با آغاز این طرح خیلی از موضوعات برای همگی روشن خواهد شد.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس در پاسخ به اینکه آیا سهامداران با اجرای این طرح می‌توانند به جبران زیان‌های خود در سال گذشته امیدوار باشند، اظهار کرد: جبران ضرر سهامداران در سال گذشته را نمی‌توانم تضمین کنم، اما ابعاد آن مشخص خواهد شد که از چه کانالی این ضرر و زیان آغاز شد و چه عواملی در این جریانات مقصر بوده‌اند.
پورابراهیمی:بدون تعارف با همه متخلفان بورس برخورد می‌کنیم
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به تصویب تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان بورس اوراق بهادار در نشست علنی دیروز مجلس گفت: با تصویب طرح تحقیق و تفحص، روند جدید ارزیابی عملکرد بازار سرمایه در کشور آغاز شد و به زودی بررسی تمام گزارش‌های مبتنی بر عملکرد ناصحیح در حوزه بازار سرمایه در دستور کار قرار می‌گیرد.
محمدرضا پور ابراهیمی با بیان اینکه در جریان تحقیق و تفحص از بازار سرمایه، وضعیت فعلی نیز بررسی می‌شود، افزود: یک‌شنبه هفته آینده، نشست مشترک کمیسیون اقتصادی مجلس و وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان بورس و اعضای شورای عالی بورس به منظور بررسی وضعیت نابسامان بازار سرمایه و عدم تصمیم سریع دولت برای بهبود شرایط برگزار می‌شود. وی اضافه کرد: امیدواریم هر چه سریع‌تر همزمان با برنامه نظارتی و طرح تحقیق و تفحص از بورس، دولت سیزدهم اقدامات پایه‌ای، کوتاه‌مدت و رویکردی را در دستورکار قرار دهد تا خروجی این اقدامات موجب بهبود بازار سرمایه شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه در حوزه تخلفات بازار سرمایه با هیچ‌کس تعارف نداریم و صرف‌نظر از دولت‌ها با متخلفان برخورد می‌کنیم، تصریح کرد: هدف ما سلامت بازار سرمایه برای حضور مردم، ایجاد شرایط رقابتی و جلوگیری از رانت است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار