کد خبر: 1067954
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
وزیر صمت افزایش عرضه خودرو به بازار را از هفته آینده وعده داد و گفت که طی هفته‌های آینده خودرو‌های باقی‌مانده در کف پارکینگ خودروسازان تکمیل و به بازار عرضه می‌شوند.

وزیر صمت افزایش عرضه خودرو به بازار را از هفته آینده وعده داد و گفت که طی هفته‌های آینده خودرو‌های باقی‌مانده در کف پارکینگ خودروسازان تکمیل و به بازار عرضه می‌شوند.
بازار خرید و فروش خودرو این روز‌ها شاهد رشد قیمت انواع خودرو‌های تولید داخل است. فعالان بازار معتقدند خودروی صفر در بازار کم و همین امر عاملی شده است تا همه به سمت اعلام سلیقه‌ای قیمت‌ها باشند. علاوه بر این فضای مجازی و اعلام آگهی‌های اغواکننده نیز بر افزایش قیمت خودرو در بازار بی‌تأثیر نبوده است.
در حال حاضر بازار قیمت‌گذاری خودرو دچار بلاتکلیفی است، هیچ نظارتی هم بر بازار اعمال نمی‌شود، به نوعی این خریدار و فروشنده هستند که بر اساس منافع خود قیمت‌ها را روزانه با روندی افزایشی اعلام می‌کنند. نکته قابل تأمل اینکه معامله‌ای در بازار انجام نمی‌شود و همه قیمت‌ها صوری است.
به گزارش تسنیم، روز گذشته روند اعلام قیمت‌های کاذب در انواع خودرو‌های داخلی به حدی رسید که به عنوان مثال ارزان‌ترین خودروی روز مثل پراید ۱۱۱ رقم ۱۶۵‌میلیون تومان اعلام شده است، البته برخی آگهی‌ها قیمت ۱۶۸‌میلیون تومانی را نیز برای این خودرو منتشر کردند. جالب این است معامله‌ای برای پراید ۱۱۱ در بازار آن هم با قیمت ۱۶۵‌میلیون تومان صورت نمی‌گیرد. سمند ال‌ایکس با قیمت ۲۷۶‌میلیون تومان، رانا پلاس ۲۷۸‌میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ دو ۲۵۰‌میلیون تومان، پژو ۲۰۶ تیپ پنج ۲۹۵‌میلیون تومان و ۲۰۶ صندوقدار ۲۹۶‌میلیون تومان مورد معامله قرار می‌گیرد.
نمایندگان مجلس که در این دوره با خودروساز‌ها همراه نیستند، بازی‌های خودروسازان در عدم تحویل به موقع خودرو به مشتریان و آزاد‌سازی قیمت‌ها را نوعی مظلوم‌نمایی می‌دانند و به رغم فرصت شش ماهه به وزیر صمت و مسکوت نگه داشتن واردات خودرو مدام در گفتگو با رسانه‌ها از سازوکار‌های واردات خودرو و عرضه خودروی باکیفیت سخن می‌گویند.
حال در چنین شرایطی وزیر صمت در حاشیه افتتاح نمایشگاه بین‌المللی قطعات، لوازم و مجموعه‌های خودرو به جمع خبرنگاران آمد و قول داد یکی از وعده‌هایش را در هفته آینده عملی کند. رضا فاطمی‌امین درباره بدهی‌های خودروسازان گفت: برنامه مالی ایران خودرو و سایپا که عمده بدهی‌ها و مطالبات مربوط به آنهاست، تعریف شده است. یکی از این بخش‌ها مدیریت جریان نقدینگی خودروسازهاست که درحال حاضر در حال انجام است.
وی ادامه داد: بحث دیگر مربوط به کاهش هزینه‌های سربار خودروهاست و بحث بعدی اصلاح ساختار مالی شرکت‌هاست که آن هم در حال انجام است. خودروساز‌ها میزان انباشته بالا و بدهی‌های زیادی به قطعه‌سازان دارند، این واقعیت‌هایی است که وجود دارد. برنامه‌ای که برای بهبود صنعت خودرو تعریف کرده‌ایم، به درستی پیش می‌رود و تا دو سال آینده حتماً شاهد صنعت خودروی به‌روز، در حوزه سوخت و قیمت خواهیم بود.
فاطمی‌امین درباره داخلی‌سازی قطعات خودرو افزود: یکی از ۱۰ طرح برنامه‌ریزی شده بحث اصلاح ساختار صنعت است. روابط بین قطعه‌سازی و خودرو‌سازی روابط غلطی است و باید اصلاح شود. ما به دنبال مجموعه‌سازی هستیم، یعنی اگر یک خودروساز قرار است با هشت قطعه‌ساز کار کند، هم مدیریت آن سخت است و هم قیمت و کیفیت آن متفاوت خواهد بود.
وی با بیان اینکه یکی از ۱۰پروژه ما در صنعت خودرو، اصلاح ساختار این صنعت است، گفت: با توجه به اینکه رابطه بین خودروساز و قطعه‌ساز در کشور ما رابطه نادرستی است و آشفتگی‌های زیادی دارد، به دنبال اصلاح این روابط هستیم. امروز به جای ارتباط مستقیم بین خودروساز و قطعه‌ساز که مشکلاتی همچون پیچیده شدن مدیریت، سخت شدن کنترل کیفیت قطعات و قیمت‌ها را به دنبال دارد، ما به دنبال مجموعه‌سازی در صنعت خودرو هستیم.
فاطمی‌امین با بیان اینکه در حال حاضر هر خودروساز با ۷۰۰ تا ۸۰۰ قطعه‌ساز کار می‌کند، گفت: پس از مجموعه‌سازی، هر خودروساز با ۷۰ تا ۱۰۰مجموعه‌ساز کار خواهد کرد و مجموعه‌سازان نیز با قطعه‌سازان در ارتباط خواهند بود. این شیوه توسط خودروسازان خارجی اجرایی شده و موفق بوده است.
وزیر صمت در ادامه در خصوص تولید خودرو نیز گفت: ظرفیت‌ها و برنامه‌های همه ۱۰خودروساز بزرگ کشور برای برنامه‌ریزی جهت تولید سالانه ۳‌میلیون دستگاه خودرو تا سال ۱۴۰۴ اخذ شده است. اکنون ۹۰‌درصد تولید خودرو توسط ایران‌خودرو و سایپا انجام می‌شود که این سهم تا سال ۱۴۰۴ به ۷۰‌درصد کاهش خواهد یافت. به این ترتیب سهم سایر خودروسازان از ۱۰ به ۳۰‌درصد خواهد رسید.
افزایش عرضه خودرو به بازار
وی ادامه داد: طی دو ماه گذشته جلسات متعددی بین وزارت صنعت با خودروسازان در خصوص تأمین قطعات و رفع مشکلات خودرو‌های ناقص برگزار شد.
فاطمی‌امین افزود: طی هفته‌های آینده خودرو‌های باقی‌مانده در کف پارکینگ خودروسازان تکمیل و به بازار عرضه خواهند شد. همچنین از هفته آینده ایران‌خودرو روزانه ۵۰۰ دستگاه و سایپا ۲۰۰ دستگاه بیش از ظرفیت کنونی خود تولید خواهند کرد که به این ترتیب عرضه خودرو افزایش می‌یابد.

نمای نزد‌یک
مظلوم‌نمایی خودروسازان برای افزایش قیمت خودرو
لطف‌الله سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره ادعای خودروسازان مبنی بر زیان‌ده بودن تولید خودرو با قیمت‌های کنونی با وجود داشتن شرکت‌های متعدد ساختمانی، توریسمی و بیمه‌ای گفت: ساختار ایران‌خودرو و سایپا، هزینه‌بر و ناکارآمد است و تا زمانی که وزیر صنعت، معدن و تجارت نتواند این ساختار را اصلاح کند، در بر همین پاشنه می‌چرخد. وی افزود: خودروسازان تلاش می‌کنند با بهانه‌های مختلف قیمت خودرو را افزایش دهند، در واقع با وجود رشد بهای خودرو، کیفیت نه تنها بهتر نشده بلکه بدتر نیز شده است، به دلیل این عملکرد خودروسازان باید نام آن‌ها در گینس ثبت و به آن‌ها جایزه بین‌المللی داده شود، زیرا با وجود افزایش قیمت و کیفیت نامطلوب، برای خرید این خودرو‌ها متقاضیان بسیاری در نوبت وجود دارند که این شرایط بیانگر هنرمندی خودروسازان است!

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
یوسف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۷
0
0
با سلام و ادب و تشکر از چاپ مقالات تحلیلی و آگاهی بخش. بنده برای تعامل بهتر خودروسازان و خریدان واقعی یه پیشنهاد دارم. خود رو سازان بخش فروش اقساطی خود را طوری طراحی کنند که مردم بجای پرداخت اقساط 18 درصد به بانکها و دریافت وام از بانکها، مستقیما از خود خودروسازها خودرو را بصورت اقساطی بخرند و بخشی از پول خرید خورو را بصورت اقساطی ماهانه به حساب خود رو ساز با سود منطقی 16 تا 18 درصد وارد کنند و وقتی اقساط شان تمام شد کارخانه سند خود را باسم خریدار بزند و از این طریق سود بانکی بجای بانک به خودروساز واریز می شود. در این حالت خودروساز بانکها را دور میزند و خودش صاحب سود وام می شود. در دنیا هم این یک روش مقبول بحساب می آید. کافی است که کارخانه های خودرو ساز یه تغییر جزییی در فروش شان ایجاد بکنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۷
0
0
عجبببب
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار