کد خبر: 1068053
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۴
گفت وگوی جوان پژوهشگر حوزه کار و فناوری اصفهان ؛
به طور کلی کارآفرینی از ابتدای خلقت بشر وهمراه با او در تمام شئون مختلف زندگی انسان حضور داشته و مبنای تمامی تحولات و پیشرفت های بشری بوده است و لذا، تعریف های زیاد و متنوعی از آن شده است. و کار آفرین کسی است که یک مدل تجارت را توسعه می دهد و سرمایه ی فیزیکی و انسانی لازم برای یک سرمایه گذاری جدید فراهم می کند. همچنین کار آفرین طرح خود را عملی می کند ومسئولیت شکست و موفقیت طرح را باجان ودل دنبال می کند ودر حقیقت تعریف رسمی کار آفرینی، فرآیند شروع یک تجارت یا شرکتی برای سود آوری یا تأمین نیاز های اجتماع است. در واقع به معنای ساده تر کار آفرین شخصی است که با اقدامات خود توانسته است برای دیگران شغل ایجاد نماید وخود نیز از این مسیر متنعم گردد .

گفت وگو -  سعید عرفان منش

حضرتعالی به عنوان یکی از کار آفرینان موفق  ومطرح استان اصفهان شهره شهرشده اید بفرمائید رمز موفقیت شما در چیست؟

 

انسان به عنوان اشرف مخلوقات نام گرفته وهمواره در تلاش وسختی آفریده شده وهمیشه تلاش کرده است تادرمسیررشد وتعالی قراربگیرد ،مسیری  پرپیج و خمی که در راه او قرار دارد موفقیت 5 درصد آن ایده است و 95 درصد آن تلاش وکوشش مستمر و خلاقیت، در این مسیر فقط انسانهایی که ریسک پذیری بالایی دارند  می‌توانند باقی بمانند و موفق شوند او در کارش فکرمی کند که فقط ایده مهم است، اما آن چیزی که مهمتر است تلاش کردن، آمادگی داشتن، آرامش داشتن در برابر چالش‌ها و حوادث است. انسانها در دنیا بالای 95 درصد بخاطر فراز ونشیب های سیاستها شکست می خورند و درکشورایران بلحاظ نایسامانی اقتصاد بالای 99 درصد شکست پذیر هستند. متاسفانه برخی از واقعیت‌ها را در این مسیرباید پذیرفت بسیاری از کار آفرینان بودنند که بخاطر تغییر وضع اقتصادی به  نیستی کشیده شدند وبسیاری نیز در همین شرایط  از مسیرهایی ناثواب ؟! سود کرده اند پس کسی که وارد این کارزا می شود باید مسیرها را برای خود هجی کند و نقشه کاررابلد باشد و کروکی آن را در ذهنش متصور کند تا به نتیجه واقعی برسد.

بفرمائید از چند سالگی و چه زمانی کار را شروع کردید؟

من از همان دوران  نوجوانی و در واقع  دوران راهنمایی با کاردرحوزه سنگ ساختمان آشنا و مانوس شدم و در 18 سالگی شروع  کردم از کارهای ابتدایی که شاید بعضی از آشناها وقتی تلاش مرا می دیدند در دل می گفتند کارهای او خسته کننده  است ولی معتقد بودم که هیچ دستی بالاتر از دست خدا نیست وحامی او نیست  و برای شروع کار الزاماً نباید سرمایه مالی هنگفتی در دست داشت؛ ضمن اینکه پیش بردن کارها در عین بهره‌مندی از علوم است که افراد را به موفقیت می‌‌رساند. ومن سعی کردم این قاعده را حفظ کنم .

جناب آقای فراز ریخته گران  فرمودید زمانی که شروع بکار کردید سرمایه تان  بسیار اندک بوده ؛چگونه وبه پشتبانی  چه کسی توانستید در این مسیر پر فراز ونشیب موفق شوید؟

بله من با اندک سرمایه ایی که پدرم در اختیارم گذاشت  از حوزه سنگ ساختمان شروع کردم وبسیاری از اطرافیانم می گفتند پولهایت را بیهوده خرج نکن  ولی من به یاد داستان مورچه افتادم که چقدر تلاش کرد تا موفق شد دانه رااز دیوار بالاببرد از این رو بدون توجه به حرفهای اطرافیان تلاش می کردم تا پس از سالها تلاش توانستم اولین شرکت را تاسیس کنم و سپس تعدادی کارگر استخدام نمودم ؛آهسته آهسته کار را گسترش دادم وپس از چند سال فعالیت خودم را در جایگاه موفقی دیدم وتوانستم کارم را توسعه بدهم وسپس شرکتی درگستره پیشترفتهایم در حوزه  آرد  راه اندازی کردم و وارد شدم و باتوجه به نیازهای روز وبا تکنولوزی جدید  راه اندازی کردم.

بفرماِئید در تنوع وایده پردازی در حوزه سنگ وآرد چقدر موفق بوده اید؟

در این مسیر توجه زیادی به مشکلات درسطح شهرکردم وبه نظرم رسید که جامعه ما نیاز جدی به  تنوع ونو آوری دارد ، لذا در خصوص سنگ ایده هایی از خودم بروز دادم که سنگ باید ازکدام  معدن باشد وچه ابعادی بیشتر مصرف دارد وکجا بیشتر خریدار دارد ودر کجا وکدام شهر مصرف کلان دارد ؛ سپس با پشتکاری وبازار یابی ونیاز روز جامعه به  صدور سنگ مبادرت کردم وتوانستم در این بازار رقابت جای پایی باز کنم وبدرخشم پس از آن وارد احداث شرکت آرد شدم ؛ چون نیاز روزمره جامعه را احساس می کردم  وهمچنین تنوع زیادی در این حوزه وجود داشت لذا با ایده پردازیهای منحصر بفرد در این کار نیز بسیار موفق شدم و توانستم افراد زیادی را مشغول بکار کنم ونیاز بازار  وجامعه را تامین کنم و تنوعات روزمره این حوزه را بالا ببرم.

جناب ریخته گران اشاره ای داشتید به نیاز جامعه وتنوع تولید در این خصوص بیشتر توضیح بفرمائید؟

اگر توجه کرده باشید امروز جمعیت کشور نسبت به 40 سال قبل، از رشد قایل توجهی بر خوردارشده است وهمچنین مردم تنوع پذیر شده اند وباید به سلیقه مردم توجه کرد، لذا درحوزه آرد توانستم ازآرد گندم دهها محصول کاربردی تولید کنم که نیاز لحظه ایی جامعه است ( آرد نانوایی ها ؛آرد سبوسدار؛ آرد سفید نان سنگکی ؛ آرد معمولی؛ آرد شیرینی پزی آرد سفید گزو...) وانواع آرد دیگر که هر کدام کاربرد زیاد وگسترده ایی دارد وکم کم برای نیاز مردم فکرکردم ودر تحقیقاتم فهمیدم ماکارونی هم از همین جنسی است که من در اختیار دارم لذا به فکر تاسیس کارخانه ماکارونی افتادم  که یکی از پر مصرف ترین قوت روز مره مردم است از این جهت  درراه اندازی آن تلاش کردم  وتوانستم بهترین وبا کیفت ترین ماکارونی را تولید کنم که خود ماکارونی هم تنوع زیادی دارد وباید ایده داشته باشی تا بشود در بازار رقابت پیروز شوی  همچنین کیفیت وپایین بودن قیمت باید بیش از پیش مد نظر قرار می گرفت ومن این فرمول را رعایت کردم  وخود همین موضوع رمز موفقیتم شد.

آیا در بازار رقابت امروز جایی برای جوانان خلاق علاقمند  وجود دارد؟

در کشورمان عده‌ای از جوانان هستند که معتقدند سکوی پرش برای رسیدن به کار مناسب، مدارک علمی بالا و وجهه اجتماعی خوب فقط باپشتبانی مالی بالا وعلم میسر است اما من ازتجربیات خودم می گویم من ازابتدایی ترین امکانات وسرمایه برخوردار بودم وفقط وفقط با توکل به خدای مهربان وپشتکاری زیاد مسیر پر فراز و نشیب  را ه  را پیموده ام والان که به عقبه کارم نگاه می کنم می بینم چه شبها که نخوابیدم وچقدر تلاش بی وقفه نمودم ودر مسیر پر سنگلاخ پیروزی دویدم ومطالعات متنوعی در راه پیشبرد اهدافم داشتم وموی سپید کردم تا موفق شدم؛  بله البته که هنوز در کشورما برای ایده پردازی وکار بسیار بسیار فضا باز هست وباید جوانان وارد عرصه شوند خستگی نا پذیر باشند تا این کشور به رشد وبالندکی برسد .

توصیه شما به عنوان یک مدیر موفق وکار آفرین به جوانان چیست؟

البته  تفکرامروز جامعه با 40 سال پیش بسیار تفاوت کرده ودسترسی به اطلاعات بسیار سهل وآسان شده است وکافی است یک جوان سرمایه وعلم روزخود را در حوزه ایی که مورد نظرش است داشته باشد وقدرت ریسک هم داشته باشد تاوارد بازار کار شود، امروز نسبت به چند دهه قبل به مراتب  کاربسیار بهتر شده است و قطعا موفق خواهند شد؛ توصیه می کنم بعد از هر ریسک وترس موفقیت وآرا مش وجود دارد وباید تلاش کرد تا به موفقیت رسید مانند مردم کشورهای اروپایی که سالها در جنگ وفقر آشفتگی غوطه ور بودند ولی اکنون با پشتکاری و اهتمام توانستند به تکنولوژیهای خوبی دست یابند  جوانان ما نیز قطعا از هوش سرشار برخوردارهستند ومی توانند به قله های رفیع موفقیت برسند .

آقای ریخته گران شما با چالش ها وسختی های صنعت در کشور دستی بر آتش دارید اوضاع ورود سرمایه گذاران را به حوزه صنعت  چگونه ارزیابی می کنید؟

کارآفرینی از محورهای اصلی رشد و توسعه است و از نظر برنامه ریزی توسعه اقتصادی و توسعه پایدار دارای اهمیت است به این دلیل که موجب اشتغال می شود؛ موجب پر شدن خلاها و شکاف های بازار کار می شود. یعنی با توجه به دگرگونی شرایط بازار کار و فراهم شدن فرصت های تازه، تصمیم های تازه ای گرفته می شود؛ باعث افزایش سود و سرمایه گذاران می شود؛ موجب دگرگونی ارزش ها و تحول ماهیت آنها می شود و ارزش تازه ای به وجود می آورد؛ موجب گذر از رکود اقتصادی، جبران عقب ماندگی های اقتصادی و آسان شدن روند رشد و توسعه کشور می شود اما این امر یعنی کارآفرینی آنچنان که انتظار می رود در ایران رشد و گسترش نیافته است و همواره به دلیل برخی موانع و چالش ها با مشکلاتی رو به رو است. از جمله این موانع می توان به مواردی نظیر نظام دانشگاهی، چگونگی ارائه دروس در دانشگاه ها و نیز عدم حمایت دولت از کسب و کارهای کوچک دانست واز همه مهمتر سنگ اندزی بانکها و مالیات است واینکه هنوز در کشور یک سیستم حمایتی از کار آفرین وسرمایه گذار ایجاد نشده است همه دستگاههای دولتی فکر سود خود هستند وهمین امر باعث کند شدن وعقب افتادن صنعت می شود در صورتی که در اروپا یک انقلاب صنعتی رخ داد و جامعه به تبعیت آن رشد کرد و توانستند جهان را در سیطره صنعت خود درآورند.    .

مهندس اشاره ای داشتید به دانشگاه ها وهمچنین موانع دست پا گیر بانکها و ادارات مالیات در این خصوص بیشتر توضیح دهید؟

باید بگویم یکی ازعقب ماندگی های اقتصادی عدم اطلاعات کافی وآدامیک است البته در سالهای اخیر دردانشگاه ه این موضوع  ورود پیدا کرده ووضع بهتر شده است، از طرف دیگر آنچه امروزه به عنوان رشد علم و فناوری در سطح محافل و نظام علمی ایران مطرح می شود با آنچه که در سطح جامعه و اثرگذاری و پیامدهای علم و فناوری در اقتصاد و ثروت کشور وجود دارد،قدری متفاوت است.این تفاوت و شکاف بین علم و جامعه، نماد مناسبی برای مطالعه و تحلیل وضعیت علم و فناوری است. با توجه به این مسئله، بر پایه مدل هنجاری نظام علم و فناوری نظیر سبک های تولید دانش، انقلاب های بزرگ علمی، نظام ملی نوآوری و الگوی پیچش سه جانبه صنعت ؛دولت ؛دانشگاه ظرفیت سازی ها و فرصت آفرینی های قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان و تجاری سازی اختراعات و نوآوری ها،بررسی شده است. ماموریت اصلی این سازمان ها تسهیل روابط دانشگاه، صنعت و دولت در چارچوب الگوی پیچش سه جانبه دانشگاه ؛صنعت ،دولت، تعالی نظام ملی نوآوری و تحقق توسعه اقتصاد ملی است.امروزه صنعت و پژوهش آنچنان درهم تنیده اند که هرروزه شاهد تعارض بین منافع پژوهشگران و منافع تجاری نباشیم.بسیاری از پژوهشگران یا گروه های پژوهشی زیر کنترل شرکت های صنعتی قرار می گیرند که از طریق ثبت اختراع به دنبال سود هستند؛ اما در ایران در این زمینه نیز با موانعی روبرو هستیم.وسپس بانکها هستند که فقط وفقط فکر سود خود هستند واز صنعتگرابتداَ خوب استقبال می کنند ووقتی او به وادی( دام ) وام گیرنده ورود پیدا کرد خدا نکند در این بازار آشفته بازار مشگلی برای آن شرکت پیش بیاید آنان کفتاروار او را مثله می کنند ودیده ایم بسیاری از صنعتگران موفق بر اثر نواسانات بازاراسیر بانکها شدند وچگونه زمین گیر شده اند و همچنین مالیات که آن توضیح پیچیده ایی دارد.

روزنامه جوان این پشتکاری وموفقیت وجذب صدها نیروی کار را به شما تبریک می گوید وامید است تجربیات جنابعالی راه گشای دیگر جوانان خلاق این مرز وبوم شود ودر مسیر تعالی قرار گیرند؛  اگر صحبت پایانی دارید بفرمائید؟

من هم از روزنامه جوان ووقتی که لحاظ کردید تشکر می کنم واینجا باید بگویم ما ایرانی هستیم وباید برای سرافرازی کشورمان از هیچ کاری مضایقه نکنیم اگر در شروع جنگ تحمیلی جوانان این مرز وبوم پا در وادی جنگ  نمی گذاشتند وجنگ را اداره نمی کردند قطعا دشمنان قسم خورده این کشور؛ ما رابه اضمحلال کشانده بودند وانها هدفی جز وابسته کردن ما وبردن سرمایه های عظیم کشورمان به چیز دیگری فکر نمی کنند پس با ید در تمام حوزه ها تلاش کرد تا موفق شویم همانطور که عزیزان ما جنگ را پیش بردند ما هم می توانیم در حوزه های دیگر موفق شویم ، توقع داریم که مسئولین کشور گره های کور را باز کنند ونگذارند دستهای پلید پنهان خناسان جلو پیشترفت جوانان وکار آفرینان را بگیرند ومانع تراشی در مسیر پیشترفت آنان ایجاد کنند ومتاسفانه دولت های قبل عاملی ایجاد کردند برای فرار مغزها وموانع زیادی در مسیر تعالی آنان ایجاد کردند ولی انشاالله امید واریم دولت آقای رییسی بتواند کمبود های گذشته را جبران کند وراه متعالی شدن را مسطوح نماید و ایمان دارم جوانان نیز با صبر وحوصله وپشتکار می توانند مانند هشت سال دفاع مقدس بدرخشند و پیروز شوند وهمواره افرادی که پا درواد ی سرمایه گذاری  گذاشته اند این نکته را بدانند که وینستون چرچیل می گوید:رسیدن به موفقیت به‌منزلهٔ پایان کار نیست؛ شکست هم کسی را از پا درنمی‌آورد و چیزی که در این میان مهم است، جسارت‌داشتن برای ادامه‌دادن مسیر است وما ایمان باید داشته باشیم که ما هم می توانیم بدرخشیم.

 انشاالله جوانان ایرانی در همه عرصه ها به رشد وبالندگی برسند.

 

 

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر