کد خبر: 1068826
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
رئيس سازمان سينمايي:
سطح نفوذ سينماي ايران در كشورهاي منطقه نسبت به ساير كشورها بسيار كم است كه علت‌هاي مختلفي دارد و طبعاً بخشي از اين علت‌ها به عملكرد خودمان و بخشي ديگر به ساختار فرهنگي آن كشورها مربوط مي‌شود.

سطح نفوذ سينماي ايران در كشورهاي منطقه نسبت به ساير كشورها بسيار كم است كه علت‌هاي مختلفي دارد و طبعاً بخشي از اين علت‌ها به عملكرد خودمان و بخشي ديگر به ساختار فرهنگي آن كشورها مربوط مي‌شود.
رئيس سازمان سينمايي با بيان اين مطلب در ديدار با سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: سينماي ايران بعد از پيروزي انقلاب اسلامي از شاخصه‌هاي فرهنگي، معنوي و شاعرانه منحصربه‌فردي برخوردار است كه امروز جهان ما را با آن مي‌شناسد. وي ادامه داد: در كنار رشد تكنولوژي نظامي و جهش‌هاي علمي، بالندگي سينماي فرهنگي ايران از جمله شاخصه‌هاي مهم جمهوري اسلامي است. اين سينما با افتخارات و دستاوردهايش سفير نافذ و فرصت‌سازي براي معرفي و تبيين فرهنگ ايراني- اسلامي در جهان بوده است.
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينكه در سپهر افكار عمومي جهان فيلم‌هاي ايراني شناخته شده است، افزود: در سفرهايي كه به شخصه داشته‌ام در بسياري از كشورها، ايران را با سينمايش مي‌شناسند. به گفته وي، اين وضعيت البته به معناي وضعيت مطلوب و ايده‌آل نيست و هنوز سينماي ما در ديپلماسي عمومي و فرهنگي جايگاه و شأنيت خودش را پيدا نكرده است. وي عنوان كرد: هنوز كارهاي بر زمين مانده بسياري در بخش بين‌الملل سينماي ايران داريم كه بايد به آنها رسيدگي كنيم و در زمينه مشتركات فرهنگي، آرماني و آیيني با كشورهاي ديگر تلاش‌هاي زيادي بايد صورت گيرد.
خزاعي ادامه داد: متأسفانه به دلايل گوناگون، سطح نفوذ سينماي ايران در كشورهاي منطقه نسبت به ساير كشورها بسيار كم است كه علت‌هاي مختلفي دارد و طبعاً بخشي از اين علت‌ها به عملكرد خودمان و بخشي ديگر به ساختار فرهنگي آن كشورها مربوط مي‌شود. وي با اشاره به اينكه بايد بخش خصوصي را تقويت كرد، ادامه داد: متأسفانه چرخه اقتصادي و گردش مالي سينماي ايران بسيار ضعيف است و بسياري از تهيه‌كنندگان در بخش خصوصي حتي توان معرفي آثارشان را در بازارهاي جهاني ندارند. از سوي ديگر دولت نيز فرصت چنين برنامه‌هايي براي توليد مشترك نداشته است.
خزاعي با اشاره به اينكه فعاليت‌ها و حركت‌هاي فرهنگي بايد باعث تقويت و توسعه مناسبات با كشورهاي همسايه شود، ادامه داد: آنچه در سينما مانند ساير عرصه‌ها اهميت دارد، بحث عرضه و تقاضاست و اگر فيلمي اين قابليت را داشته باشد كه بتواند مورد استقبال قرار گيرد و به فروش خوبي برسد، قطعاً از طرف شركت‌هاي سينمايي منطقه مورد توجه قرار مي‌گيرد.
وي ادامه داد: امروز سينما تبديل به يك مسئله مهم شده است و مسئولان سياسي مي‌توانند در مراودات خود خواستار همكاري و تعامل كشورها در زمينه نمايش فيلم‌هاي ايراني و توليدات مشترك باشند. اگر بتوانيم در بازارها و سالن‌هاي سينمايي ديگر كشورها همچون چين حضور داشته باشيم، علاوه بر نفوذ گستره فرهنگي مي‌توانيم از نظر اقتصادي نيز درآمدهاي خوبي براي رونق سينماي ايران به دست آوريم.
رئيس سازمان سينمايي با اشاره به دغدغه‌هاي مشترك وزارت امور خارجه و سازمان سينمايي افزود: طبيعي است كه از نظر شما ساخت آثار سينمايي درباره برخي موضوعات سياسي، منطقه‌اي و جهاني مي‌تواند به حل مشكلات و پيشبرد اهداف كمك كند و در اين راه، ما آماده هر نوع همكاري هستيم.
خزاعي با اشاره به اينكه به وسيله سينما مي‌توان حقانيت و مظلوميت ايران را در جهان نشان داد، گفت: موضوعات و سوژه‌هاي بسياري پيرامون مشكلات ايرانيان در دنيا و آزار آنها توسط امريكا و برخي كشورها وجود دارد كه اگر هر كدام ساخته شوند، مي‌توانند بازتاب صداي مظلوميت و حقانيت مردم ايران باشند.
وي با بيان اينكه نقش سفرا و رايزن‌هاي فرهنگي در روابط كشورها بسيار مهم است، ادامه داد: اگر وزارت امور خارجه سينما را در تعاملات بين‌المللي، حضور در بازارهاي منطقه‌اي و ساخت فيلم و توليدات مشترك كمك كند، مي‌توانيم گام‌هاي مؤثرتري برداريم.
رئيس سازمان سينمايي از تشكيل شوراي‌ همكاري بين‌الملل سينما در آينده‌اي نزديك خبر داد و گفت: وظايف اين شورا آسيب‌شناسي حضور سينماي ايران در منطقه و جهان و همچنين ارائه راهكارهايي براي استفاده از فرصت‌ها با هدف اكران و نمايش فيلم‌هاي ايراني و توليدات مشترك به صورت تخصصي است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار