کد خبر: 1069002
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۹

نتایج یک گزارش نشان می‌دهد که قیمت چهار قلم کالای خوراکی در مهر‌ماه امسال نسبت به ماه قبل ۱۰ درصد رشد داشته و بیشترین افزایش قیمت‌ها مربوط به تخم‌مرغ، رب گوجه‌فرنگی، موز و گوجه‌فرنگی بوده است.
تحقق توسعه پایدار مستلزم ایجاد رفاه، معیشت، ریشه‌کنی فقر و برخورداری همگان از زندگی مطلوب است و استراتژی توسعه نه‌تن‌ها لازمه تسریع رشد اقتصادی است، بلکه مستلزم آن است که سطح زندگی گروه‌های بسیار وسیع جمعیت که عمدتاً در جریان رشد اقتصادی ثابت مانده است، بهبود یابد.
تأمین غذا و خوراک همواره یکی از نیاز‌های اولیه بشر بوده است. شاید افزایش قیمت بسیاری از کالا‌ها مانند طلا، سکه، ارز، خودرو و حتی مسکن، مردم را مجبور به خروج از بازار و نادیده گرفتن تقاضا کند، اما در بازار مواد غذایی هر چقدر هم که قیمت‌ها افزایش یابد باز تقاضا وجود دارد، چون معیشت، زندگی و حیات انسان‌ها به این کالا‌ها وابسته است. از این‌رو کوچک‌ترین افزایش قیمت در بازار مصرفی مواد غذایی بلافاصله در زندگی اقشار مختلف جامعه تأثیر می‌گذارد.
این روز‌ها مخالفت‌های زیادی با قیمت‌گذاری دستوری وجود دارد، چراکه مخالفان آن را اهرم مناسبی برای کنترل بازار نمی‌دانند. صاحب‌نظران معتقدند، تورم بیش از ۴۵ درصدی بازار، ریشه در مشکلاتی دارد که تا آن‌ها برطرف نشود تنظیم و کنترل بازار با قیمت‌های دستوری و بگیرو‌ببند‌های نظارتی بسیار سخت خواهد بود.
بر اساس گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار، قیمت برخی اقلام خوراکی طی مهر‌ماه ۱۴۰۰ نسبت به ماه قبل از آن به گونه‌ای بوده که در چهار قلم از کالا‌های منتخب تغییرات بیش از ۱۰ درصد بوده و بیشترین افزایش قیمت‌ها در کالا‌های منتخب مربوط به تخم‌مرغ ۸/۱۶ درصد، رب گوجه‌فرنگی ۱۶ درصد، گوجه‌فرنگی ۲/۱۴ درصد و موز ۹/۱۰ درصد مشاهده شده است. البته در چهار قلم از کالا‌های منتخب تغییرات منفی است و بیشترین کاهش در قیمت‌ها مربوط به پرتقال، سیب، مرغ و گوشت گوسفندی بوده است.
به گزارش ایسنا، مقایسه متوسط قیمت اقلام خوراکی در مهرماه امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته حاکی از آن است که در یک مورد از اقلام خوراکی منتخب، تغییرات بیش از ۱۰۰درصد بوده و بیشترین افزایش قیمت در اقلام گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی و ماست پاستوریزه گزارش شده است.
موز با ۳/۴۷ درصد، گوشت گوسفندی با ۲/۳۲ درصد و برنج خارجی درجه یک با ۷/۲۴ درصد کمترین میزان رشد در قیمت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.
بررسی نمودار قیمت اقلام منتخب در مقایسه با روند تغییرات آن با حدود مطلوب، هشدار و بحرانی قیمت‌ها نشان می‌دهد در مهرماه ۱۴۰۰ متوسط قیمت حدود ۷۹ درصد اقلام منتخب شامل برنج ایرانی درجه یک، برنج خارجی درجه یک، مرغ، شیر پاستوریزه، ماست پاستوریزه، پنیر ایرانی پاستوریزه، تخم‌مرغ، کره پاستوریزه، روغن مایع، موز، سیب، پرتقال، خیار، سیب‌زمینی، لوبیا چیتی، عدس، قند، شکر و چای خارجی بسته‌ای فراتر از حد بحرانی قیمت‌ها قرار دارند.
در خصوص بیشتر اقلام یاد شده، به خصوص برنج درجه یک ایرانی، تخم‌مرغ، شیر و انواع محصولات لبنی، روغن مایع، خیار، سیب‌زمینی و انواع حبوبات امتداد روند صعودی ماه قبل مشاهده می‌شود و افزایش مجدد قیمت این کالا‌ها دور از انتظار نیست.
متوسط قیمت اقلام خوراکی مانند گوشت گاو یا گوساله و گوجه‌فرنگی در محدوده هشدار و متوسط قیمت اقلامی مانند گوشت گوسفند، پیاز و رب گوجه‌فرنگی در محدوده مطلوب قرار دارند...............................
۵ دلیل نبود نهاده‌های دامی
توصیه غیرمنطقی وزارت جهاد به صادرات دام زنده
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی نسبت به کشتار زودتر از موعد گوسفند‌های بره ماده به دلیل نبود نهاده‌های دامی مورد نیاز هشدار داد و گفت: اینکه در حال حاضر زمزمه صادرات دام از سوی وزارت جهاد کشاورزی مطرح شده، غیرمنطقی است. ما در ماه نهم سال قرار داریم و انجام صادرات در این زمان می‌تواند برای تأمین گوشت مورد نیاز بازار مشکل‌ساز شود.
علی‌اصغر ملکی در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما با اشاره به اینکه کشتار بره ماده‌ها با وزن کم در سال آینده، بازار را با مشکل مواجه خواهد کرد، افزود: تنها راهکار موجود برای جلوگیری از شرایط موجود تأمین نهاده مورد نیاز برای دامدار است تا آن‌ها مجبور به کشتار دام‌ها زودتر از زمان مقرر نشوند. وی با بیان اینکه در حال حاضر زمزمه صادرات دام از سوی وزارت جهاد کشاورزی مطرح شده است، گفت: ما در ماه نهم سال قرار داریم و انجام صادرات در این زمان می‌تواند برای تأمین گوشت مورد نیاز بازار مشکل‌ساز شود.
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با بیان اینکه باید در اردیبهشت که کمبود نهاده‌ها خطر مرگ را برای گوسفندان ایجاد کرده بود صادرات انجام می‌شد، گفت: البته طبق گفته‌های وزارت جهاد کشاورزی صادرات محدود خواهد بود و در بخش عشایری انجام می‌شود. وی با بیان اینکه قاچاق دام زنده در چند ماه اخیر محدود شده است، افزود: با شروع فصل بارش و سخت شدن تردد در جاده‌های مرزی امکان قاچاق کمتر هم خواهد شد. البته این مسئله برای انتقال دام به داخل کشور نیز مسئله‌ساز است و امکان دارد باعث افزایش قیمت شود.
ملکی با اشاره به اینکه در حال حاضر بره ماده زنده ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان، بره نر ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان به فروش می‌رسد، گفت: شقه گوشت گوسفندی بره ماده، بدون دنبه کیلویی ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تومان و شقه گوشت گوسفندی بره نر ۱۱۵ تا ۱۲۵ هزار تومان به مغازه‌دار عرضه می‌شود که مغازه‌دار نیز با ۳۰ درصد سود به دست مصرف‌کننده خواهد رساند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار