کد خبر: 1069119
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۳
مهر تأیید کمیساریای انتخابات عراق بر انحراف حداقل ۷/۴ درصدی

شورای امنیت سازمان ملل مجدداً انتخابات پارلمانی عراق را ستود و آن را شفاف و آزاد خواند، ولی معترضان همچنان اصرار دارند نتایج اعلام شده، واقعی نیست. شمارش دستی آرا از طریق کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق هم برای اولین بار چنین چیزی را تأیید می‌کند. از مجموع ۱۰۸ صندوق رأی که دستی شمارش شده، نتایج اعلام شده هشت صندوق، یعنی حدود ۴/۷ درصد با نتایج رسمی اعلامی مطابقت ندارد.
به گزارش «جوان»، سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق در میان جریان‌های شیعه عراقی، چهره‌ای متعادل است. حکیم هرچند به نتیجه انتخابات معترض است، ولی نتایج را به برندگان تبریک گفت. اما حالا او در هشداری کم‌سابقه، گفته که تردید‌های جدی در خصوص صحت نتیجه اعلام شده انتخابات پارلمانی وجود دارد و اگر بازبینی واقعی در نتایج آن صورت نگیرد، صلح و امنیت عراق تهدید خواهد شد. این صریح‌ترین هشدار عمار حکیم طی هفته‌های بعد از انتخابات، به عنوان رهبر جریان سیاسی است که نام «حکمت ملی» بر خود نهاده است. حکیم که دیروز در کنفرانس «امنیت و صلح» در استان دهوک صحبت می‌کرد، برای نتیجه انتخابات اخیر از عبارت «نتایج جعلی و زشت» استفاده کرده و هشدار داده که «اگر جلوی تلاش‌ها و طرح‌ها برای تحمیل آن گرفته نشود، امنیت، صلح، حاکمیت، نظم و نهاد‌های تثبیت شده دیگر وجود نخواهند داشت.» پیش از این برخی ناظران خارجی هم درباره گسترش اعتراضات هشدار داده بودند. حکیم با اشاره به وجود چندین تهدید نگران‌کننده در سطح داخلی عراق گفت: «مشارکت پایین در انتخابات، تردید‌های واضح در صحت نتیجه اعلام شده، عدم رضایت گسترده، تردید در اعتبار نهاد‌های حاکمیتی و اقدامات‌شان، احساس بی‌عدالتی و نبود کرامت و حس میهن‌پرستی، سرشکستی ادامه‌دار و نگرانی از حال و آینده، تمامی مسائلی هستند که موجب نگرانی است و باید به شکل ریشه‌ای حل و فصل شوند.»‌کمیساریای عالی انتخابات عراق پیش از این گفته بود که درباره نتیجه انتخابات، تسلیم فشار‌ها نخواهد شد، ولی سرانجام به شمارش دستی ۱۰۸ صندوق از مجموع کل ۵۷ هزار و ۹۴۴ صندوق رضایت داد. دیروز نتیجه این شمارش به طور رسمی به شورای قضایی عراق ارجاع شد. این شمارش نشان می‌دهد از میان ۱۰۸ صندوق بازشماری شده به طور دستی، نتایج هشت صندوق مطابق نتایج اعلام شده نیست. به گفته کمیساریای عالی انتخابات، این هشت صندوق، اوراق رأی باطله‌ای بوده که پس از بررسی لازم مشخص شده نباید باطله شمرده شود. هرچند تعمیم این ۴/۷ درصد به کل صندوق‌ها ممکن نیست، ولی ممکن است کمیساریای عالی را مجبور به شمارش دستی تعداد بیشتری از صندوق‌ها کند. موضع گروه‌های معترض عراقی هم این احتمال را تقویت کرده است. هفته قبل، یک روز بعد از سفر فرمانده سپاه قدس ایران به عراق، اعلام شد که نخست‌وزیر، رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی قضایی عراق با «هیئت هماهنگی گروه‌های شیعی» عراق موسوم به «چارچوب هماهنگی»، برای کاهش تنش‌ها به توافق رسیده‌اند، ولی گروه‌های معترض گفتند که اعتراضات‌شان را به طور مسالمت آمیز ادامه خواهند داد. چند روز بعد، یعنی روز جمعه قبل ۲۱ آبان ۱۴۰۰، حدود ۲ هزار نفر از معترضان مقابل یکی از ورودی‌های منطقه سبز خیمه‌های خود را برای آغاز دور جدیدی از تحصن‌ها برپا کردند. دیروز هم، محمود الربیعی، سخنگوی فراکسیون صادقون به خبرگزاری شفق‌نیوز گفت که گروه‌های شیعه همچنان بر این عقیده هستند که در انتخابات تقلب شده است و ادله و شواهد مربوط به این تقلب و تخلفات در اقدامات امنیتی برای حفظ سیستم الکترونیکی انتخابات را در اختیار دارد. به گفته او، قیس خزعلی، دبیرکل جنبش عصائب اهل‌الحق در دیدار با جنین پلاسخارت، نماینده سازمان ملل در عراق این ادله را ارائه کرده و پلاسخارت این مدارک را تحویل گرفته و وعده کرده که با این مسئله با جدیت کامل برخورد و تمامی اداره‌ها و سرویس‌های مربوط به امنیت انتخاباتی را بررسی می‌کند. عصائب اهل‌الحق هشدار داده که به شورای امنیت متوسل خواهد شد.
امریکا می‌خواهد نخست‌وزیری شیعیان را بگیرد
عصائب اهل‌الحق علاوه بر پیگیری نتیجه انتخابات، درباره از دست رفتن نخست‌وزیری عراق به عنوان پست جریان‌های شیعه نیز هشدار داده است. «فراس الیاسر» عضو دفتر سیاسی جنبش نجبای عراق در سخنانی به وحدت گروه‌های شیعه تحت لوای «هیئت هماهنگی گروه‌های سیاسی شیعه» پرداخت و گفت که این نهاد سیاسی پیش از انتخابات تشکیل شده بود. به نوشته وبگاه براثا‌نیوز، فراس الیاسر تأکید کرد که تشکیل هیئت هماهنگی نیرو‌های شیعه به دلیل اعتراض به نتیجه انتخابات نبود و پیش از آن تشکیل شده بود. او در این باره افزود: «هیئت هماهنگی پس از آن تشکیل شد که عادل عبدالمهدی از طریق اجرای یک طرح امریکا مورد هدف قرار گرفت و حملات علیه او جنبه شخصی نداشت، بلکه پست نخست‌وزیری را هدف قرار داده بود.» این عضو دفتر سیاسی جنبش نجبا سپس در خصوص تلاش امریکا برای اینکه پست نخست‌وزیری دیگر در دست گروه‌های شیعه نباشد، هشدار داد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار