کد خبر: 1069671
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
گفت‌وگوی «جوان» با فرمانده سپاه انصارالحسین (ع) همدان
سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان خود را برای اجرای برنامه‌های هفته بسیج آماده کرده تا با برگزاری ۱۱۰۰ عنوان برنامه طی این هفته و اجرای ۱۲۰۰ پروژه عمرانی و محرومیت‌زدایی در کل استان نشان دهد پای کار است هر چه در توان دارد در راه خدمت به هموطنان در طبق اخلاص بگذارد
حسین بهاری

سرویس ایران جوان آنلاین: سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان خود را برای اجرای برنامه‌های هفته بسیج آماده کرده تا با برگزاری ۱۱۰۰ عنوان برنامه طی این هفته و اجرای ۱۲۰۰ پروژه عمرانی و محرومیت‌زدایی در کل استان نشان دهد پای کار است هر چه در توان دارد در راه خدمت به هموطنان در طبق اخلاص بگذارد. به همین بهانه به سراغ سردار مظاهر مجیدی، فرمانده سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان رفتیم تا گفت‌وگویی با ایشان داشته باشیم.


سپاه انصارالحسین (ع) همدان چه برنامه‌هایی برای هفته بسیج کار دارد؟
با مروری بر گذشته بسیج در این ۴۲ سال می‌بینیم که یکی از نهاد‌های نقش‌آفرین برای دفاع از انقلاب اسلامی بسیج بوده است.
شعار محوری هفته بسیج امسال، شعار «بسیج پاره تن من است» که رهبر معظم انقلاب مطرح کردند و در ابتدای سند ۱۰ ساله بسیج نیز معظم‌له آن را به عنوان یکی از محور‌های اصلی برای ارتقای سطح بسیج اعلام کردند.
در این هفته مجموعاً ۱۱۰۰ عنوان برنامه پیش‌بینی شده است که توسط ۱۰ ناحیه مقاومت و ۲۰ قشر در سطح استان برگزار می‌شود.
دیدار با ائمه جمعه استان با عنوان بیعت با نمایندگان رهبری در استان، غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدا در ۴۰ گلزار شهید، برگزاری حلقات میقات صالحین در نماز جمعه ۳۰۰ حلقه در نماز جمعه سراسر استان، افتتاح پروژه‌های محرومیت‌زدایی و عمرانی و اشتغالزایی، برگزاری یادواره شهدا و آبروی محله و سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه توسط فرماندهان نواحی بسیج برگزار می‌شود.
همچنین اجرای رزمایش سراسری ثامن که یکی از بستر‌های حضور بسیج در فضای مجازی است، برگزاری میز خدمت و مشاوره رایگان توسط بسیج ادارات، برگزاری کارگاه‌های تخصصی بسیج و مجامع عالی بسیج، برپایی ایستگاه‌های سلامت و ویزیت رایگان در ۱۰ نقطه، برگزاری ۲۰ اردوی جهادی، مسابقات فرهنگی، نشست حلقات صالحین با موضوع بسیج انقلابی‌گری با شرکت ۲ هزار و ۵۰۰ حلقه و دیدار با ۸۰ خانوداه معظم شهید از دیگر برنامه‌هاست.
برای این هفته چه برنامه‌های فرهنگی در دستور کار قرار دارد؟
برگزاری نمایشگاه‌های عکس و کتاب، کوه‌پیمایی و مسابقات ورزشی در رشته‌های مختلف، برگزاری مراسم دعا در سراسر استان، نمایشگاه اقتصاد مقاومتی در پنج نقطه، همایش و تجلیل از بسیجیان نمونه و نخبگان بسیجی، برگزاری نمایشگاه و توانمندسازی دستاورد‌های انقلاب اسلامی، برپایی کارگاه‌های آموزشی و مهارتی خانواده و سبک زندگی و اعتیاد و طلاق در ۲۵ کارگاه، همایش فرهنگی، بصیرتی و تربیتی، آماده‌سازی و توزیع ۲ هزار و ۵۰۰ بسته حمایتی، برگزاری ۶۵ نشست روشنگری و اجرای طرح جهاد در ۱۰۰ کلاس خدمت بخشی از برنامه‌های فرهنگی هفته بسیج است.
در بخش عمرانی و محرومیت‌زدایی هم برنامه‌ای دارید؟
فعالیت بسیج سازندگی و قرارگاه محرومیت‌زدایی در این استان حائز اهمیت است. اجرای ۱۲۰۰ پروژه عمرانی و محرومیت‌زدایی به ارزش ۹۶ میلیارد تومان، آماده‌سازی و اهدای یک هزار و ۴۵۰ سری جهیزیه به ارزش ۲۴ میلیارد تومان و توزیع ۲۷۰ هزار بسته معیشتی به ارزش ۲۸۱ میلیارد تومان از جمله این اقدامات است که به آن‌ها افتخار می‌کنیم.
ضمن اینکه در چند سال گذشته در بحث زیرساخت‌های ورزشی برای بسیج ۹ سالن ورزشی با عنوان ۹ دی احداث و ۵۷ سالن به عنوان سالن‌های صالحین مشخص شده و در مجموع ۶۶ سالن را در چند سال گذشته به بهره‌برداری رسانده و تعدادی هم در هفته بسیج افتتاح خواهد شد.
حضور بسیجیان در حوادث مختلف مثل دفاع مقدس و سازندگی و محرومیت‌زدایی را چطور ارزیابی می‌کنید؟
در همان دوران ابتدای انقلاب اسلامی حضور بسیج در مساجد و پایگاه‌های مقاومت مثال زدنی بود. اگر ما توانستیم بلافاصله بعد از انقلاب اسلامی و پیروزی انقلاب آن امنیت نسبی را در سطح کشور حس کنیم مدیون فعالیت‌های بسیج هستیم که در همه جا حضور داشت تا اینکه نماد بارز آن را در جنگ هشت ساله دفاع مقدس دیدیم.
در این استان شاکله حضور بسیجیان در دفاع مقدس در دو برنامه اصلی پنج لشکر و ۱۰ لشکری فراهم شد و رهبر معظم انقلاب نیز در یکی از آن‌ها حضور پیدا کرد که از آن به عنوان یک نماد می‌توان یاد کرد.
در بحث سازندگی و محرومیت‌زدایی و طی سال‌های اخیر که درگیری ویروس کرونا هستیم، بسیجیان خالصانه و صادقانه پای کار آمدند و اقدامات بزرگ و ماندگاری از خود بر جای گذاشتند.
زمانی که مقام معظم رهبری بیانیه گام دوم انقلاب را مطرح کردند، بسیج دنبال این بود که در بیانات ایشان برنامه خود را مشخص کند که می‌خواهد در این گام دوم چه حرکتی انجام دهد.
در این باره چه اقداماتی داشته‌اید؟
از برنامه‌هایی که مسئولان سپاه و بسیج تدوین کردند، سند راهبردی ۱۰ ساله بسیج است که این سند وظایف و مأموریت ما را برای یک دهه پیش‌رو مشخص کرده و مبنای اصلی آن اقدام در راستای گام دوم انقلاب اسلامی است.
اصل این سند در چهار محور عنوان شده است. این چهار محور شامل موضوع خودسازی، جامعه‌سازی، دولت‌سازی و تمدن‌سازی است که وقتی آن‌ها را در یک راستا قرار دهیم به یک تمدن بزرگ اسلامی می‌رسیم.
پیرو همین سند ۱۰ ساله، ما یک نقشه راه پنج ساله برای خود مشخص کردیم و در این نقشه همان قسمت اول مأموریت را که خودسازی بود عنوان کردیم. اگر بخواهیم خودسازی را شروع کنیم از خود بسیج باید این ساختن شروع شود و مأموریتی که برای ما در این سند ۱۰ ساله مشخص شده، تربیت ۸ میلیون نیروی بسیجی دارای خصوصیات «جوانِ مؤمنِ انقلابی پای کارِ عازم» است و اگر بتوانیم ۸ تا ۱۰ میلیون جوان را با این خصوصیات تعریف کنیم آن وقت انقلاب اسلامی مشکلی ندارد؛ و شما چه برنامه‌هایی برای رسیدن به این هدف دارید؟
برای پایه کار و تحقق و بسترسازی اجرای سند ۱۰ ساله باید بتوانیم تحقق محله اسلامی را تعریف کنیم که در آن تمام نهاد‌های کشوری درگیر هستند و هدف نهایی این است که بتوانیم در تحقق محله اسلامی، مردم سالاری دینی را پای کار بیاوریم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار