کد خبر: 1069978
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور در گفتگو با «جوان» خبر داد
بسیج سازندگی که متولی ساماندهی، برنامه‌ریزی و هدایت گروه‌های جهادی است، نشان داده حالا به مرحله‌ای رسیده که می‌تواند چند اتفاق و حادثه حتی در سطح ملی را مدیریت کند.

بسیج سازندگی که متولی ساماندهی، برنامه‌ریزی و هدایت گروه‌های جهادی است، نشان داده حالا به مرحله‌ای رسیده که می‌تواند چند اتفاق و حادثه حتی در سطح ملی را مدیریت کند. درست در شرایطی که اکثر استان‌ها درگیر کرونا هستند، زلزله هرمزگان و برنامه‌های هفته بسیج آزمون خوبی برای به رخ کشیدن قدرت این سازمان بود. به همین بهانه به سراغ سردار محمد زهرایی رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور رفتیم تا در خصوص وضعیت مناطق زلزله‌زده استان هرمزگان و برنامه آن‌ها برای هفته بسیج گفت‌وگویی با ایشان داشته باشیم.
بعد از وقوع زلزله در برخی شهرستان‌های استان هرمزگان برنامه بسیج سازندگی و گروه‌های جهادی‌اش جهت خدمات‌رسانی به هموطنان زلزله‌زده چه بود؟
وقتی خبر وقوع این حادثه در هرمزگان به ما رسید و متوجه شدیم زلزله خرابی‌هایی برجای گذاشته، از همان روز اول، قرارگاه جهادی راه‌اندازی شد و تاکنون پنج گروه جهادی بومی استان به مناطق زلزله‌زده اعزام شده‌اند. در این اتفاق سه منطقه دچار آسیب و حادثه شده که در کنار گروه‌های جهادی بومی ۲۰ گروه دیگر آماده شده و تعدادی از آن‌ها به منطقه اعزام شده‌اند و تعدادی نیز در صورت نیاز برای کمک به هموطنان وارد عمل خواهند شد.

آیا از استان‌های دیگر هم گروه‌های جهادی به هرمزگان رفته‌اند؟
از همان روز اول وقوع زلزله تماس‌ها و مراجعات زیادی از گروه‌های مختلف داشته‌ایم که آماده اعزام به مناطق بودند، اما چون هرمزگان به اندازه کافی گروه جهادی برای عملیات دارد، هیچ نیاز به نیروی انسانی و اعزام گروه‌های جهادی از سایر استان‌ها نیست.

بسیج با چه برنامه‌ای در شهرستان‌های زلزله‌زده پیش خواهد رفت؟
اولین چیزی که مهم بود برآورد میزان خسارت بود که انجام شده و در این مرحله گروه‌ها به منطقه اعزام شدند. گام بعدی تهیه و جمع‌آوری وسایل گرمایشی نظیر چراغ، پتو و چادر است که با کمک سایر استان‌ها در حال انجام است. حساب کرده‌ایم تا سه هفته درگیر این کار باشیم.

برای آغاز ساخت و ساز‌ها چطور؟
بعد از اینکه میزان خرابی‌ها و تخریب منازل و دیگر بنا‌ها مشخص شود وارد فاز تعاملات با بنیاد مسکن برای ساخت منازل آسیب‌دیده مثل نمونه انجام شده در شهر‌های اندیکا و بازفت می‌شویم. در اندیکا و بازفت مراحل ساخت واحد‌های مسکونی و بیش از هزار واحد جایگاه دام و اتاق اضطراری آغاز شده است. همین آمادگی را برای ساخت منازل و جایگاه‌های دام در مناطق زلزله‌زده هرمزگان داریم. ضمن اینکه در اسکان دائم با راهبرد و سیاست بنیاد مسکن همراه هستیم به این معنا که نقشه، مشخصات و تفاهم با بنیاد مسکن است و ما با اولویت مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در مناطق عمل می‌کنیم و بر همین اساس در زلزله‌های سی‌سخت ۲۳۰ مسکن، اندیکا و بازفت ۲۳۵ مسکن و سرپل ذهاب ۲ هزار و ۲۰۰ واحد مسکن می‌سازیم. فعلاً تمرکزمان بر کار‌های جهادی، آواربرداری، امداد و نجات اولیه، تهیه لوازم گرمایشی و مایحتاج مردم است.

اولویت نیاز‌ها در حال حاضر چیست؟
وقتی هوا سرد و سرپناه هم دچار مشکل شده، بدون شک باید گفت اولین کار امدادرسانی به زلزله‌زدگان در مناطق صعب‌العبور است و در مجموع تأمین چادر، پتو، لوازم گرمایشی و مواد غذایی مهم‌ترین نیاز زلزله‌زدگان است. این نکته را هم فراموش نکنیم که در چند هفته اول تأمین اقلام خوراکی بسیار مهم است، چون در برخی مناطق شاید امکان پخت غذا وجود نداشته باشد.

در هفته بسیج قرار داریم، برای این هفته چه برنامه‌هایی دارید؟
شعار امسال هفته بسیج، «بسیج پاره تن مردم» است و بسیج سازندگی برخاسته از تفکر جهادی با مبنایی به نام شوراها، مجامع و گروه‌های جهادی فعالیت می‌کند که ۴۲ هزار گروه جهادی در مناطق محروم به صورت هدفمند حل مسئله می‌کنند و ۲۶ هزار صندوق قرض‌الحسنه مردم‌یار اشتغالزا یک‌سری برنامه‌ها را در دستور کار دارند که خروجی‌اش در این هفته رونمایی شد. برای تک‌تک روز‌های این هفته برنامه داریم که در روز اول، برگزاری رزمایش اقتدار جهادگران بود که از دل ۴۲ هزار گروه جهادی، ۵ هزار و ۲۰۰ گروه همزمان به سمت مناطق محروم عزیمت کردند و در عرصه‌های تخصصی از تعمیر لوازم خانگی تا خدمات بهداشتی، درمانی، کشاورزی و ساخت مسکن خدمت‌رسانی شد، یکی از کار‌های بزرگ بود.

مدتی است که بسیج سازندگی با یک برنامه‌ریزی مشخص و اجرای طرح‌هایی، کمک‌رسانی به مردم را در مناطق مختلف عملیاتی کرده است. در مورد این طرح‌ها توضیح دهید.
بسیج طرحی را به نام طرح جامع مردم‌پایه در همه روستا‌ها و محلات حاشیه شهر دنبال می‌کند که بر اساس این طرح که از امسال آغاز شده در ۱۰ هزار و ۲۸۳ روستا به مدت پنج سال اقداماتی در زمینه آب شرب و کشاورزی و مسکن محرومان انجام می‌شود و چند روز پیش یعنی در سی‌ام آبان افتتاح همزمان ۲ هزار و ۵۵۳ پروژه محرومیت‌زدایی انجام شد. کار این پروژه‌ها از فروردین ۱۴۰۰ آغاز شد که با کمک دولت، نهاد‌ها و خیران به نتیجه رسید. حرکت دیگر بسیج سازندگی که در هفته بسیج نیز از آن رونمایی شد به طرح‌های اقتصاد مقاومتی اختصاص دارد. در این طرح و در قالب صندوق‌های قرض‌الحسنه و کارگاه‌های اشتغالزایی اقداماتی انجام می‌شود که در اقدامی سراسری همزمان در استان قزوین بهره‌برداری‌ها صورت گرفته و ۴۰۰ پنل خورشیدی که به نیروگاه‌های کوچک خانگی ۵ کیلوواتی مشهور هستند به نمایندگی در اصفهان افتتاح شد.

ویژگی حال حاضر گروه‌های جهادی نسبت به چند سال قبل چیست؟
هم‌اکنون گروه‌ها تخصصی شده‌اند و وقتی نیاز به کمک داریم می‌دانیم بر اساس نیاز، کدام گروه می‌تواند تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد. همچنین حضور همه اقشار در گروه‌های جهادی از برکات این اردوهاست. از دکتر و مهندس و کشاورز و کارمند تا جوانان و زنان و دخترانی که می‌توانند در استان خود به عنوان یک یاری‌رسان، همیشه آماده باشند تا در مواقع ضروری به کمک هموطنان کم‌برخوردار و نیازمند و حادثه‌دیده بشتابند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار