کد خبر: 1070312
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
VAR بهانه‌ای برای فرار از فاجعه داوری
اتفاقات فوتبال مدتی است که، چون تکه‌های پازل به خوبی کنار هم چفت می‌شوند، درست به موقع و سربزنگاه، گویی که گرداننده اصلی داستان خوب می‌دانند که تا تنور داغ است باید نان را چسباند!
دنیا حیدری

اتفاقات فوتبال مدتی است که، چون تکه‌های پازل به خوبی کنار هم چفت می‌شوند، درست به موقع و سربزنگاه، گویی که گرداننده اصلی داستان خوب می‌دانند که تا تنور داغ است باید نان را چسباند!
نامه دسته‌جمعی داوران برای درخواست کمک از رئیس‌جمهور برای وارد کردن تکنولوژی VAR یادآور اعتراض جمعی ملی‌پوشان فوتبال ایران بعد از پیروزی مقابل سوریه در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی است. کار گروهی که در ظاهر فدراسیون را زیر سؤال می‌برد، اما در واقع آن چیزی مطالبه می‌شود که همان خواسته فدراسیون است که برای دستیابی به آن باید تلاش و تقلا کند و حالا یک‌بار دیگر درست بعد از هفته ششم که بحق از لحاظ داوری فاجعه بوده، شاهد درخواست داوران لیگ از رئیس‌جمهور درباره VAR هستیم. اقدامی که از یک‌سو می‌تواند اذهان عمومی را از اشتباهات فاحش هفته‌ای که گذشت منحرف کند و از سوی دیگر بعد از ناکامی‌های فدراسیون در وارد کردن این تکنولوژی، توپ را به زمین دولت بیندازد و این توقع و انتظار را ایجاد کند که یکی از اصلی‌ترین وظایف فدراسیون فوتبال را دولت به دوش بکشد!
طوری که مو لای درز زمانبندی آن نمی‌رود؛ درست زمانی که فدراسیون و کمیته داوران باید به شکلی جدی پاسخگوی اشتباهات غیرقابل بخشش هفته ششم باشند، حرف از نامه‌ای به میان می‌آید که به‌زعم برخی از شجاعت داوران نشئت می‌گیرد، اما به عقیده حسین عسگری، کارشناس داوری در گفت‌وگویی که دیروز با خبرگزاری فارس داشته، فرار رو به جلو و عوامفریبانه است: «در هفته‌ای که چهار مسابقه نتایجش با اشتباهات داوری تغییر کرده، می‌خواهند با این نامه حواس‌ها را به سمت و سویی دیگر پرت کنند. در بازی پرسپولیس و نفت، گل و پنالتی واضح گرفته نشد. در بازی نساجی و پیکان مدافع نساجی در بیرون از محوطه مرتکب خطای شدید شد، ولی اصلاً داور خطا نگرفت، در حالی که با ارفاق حقش کارت زرد بود. گل نساجی با خطا رقم خورد، اما داور ندید. در دیدار نفت مسجدسلیمان و مس به جز پنالتی اعلام شده دو پنالتی دیگر هم باید گرفته می‌شد. در دیدار فجرسپاسی و سپاهان مهاجم تیم مهمان خودش را به مدافع فجر زد و در حالی که خطا باید برعکس اعلام می‌شد این اتفاق رخ نداد و همان ضربه تبدیل به گل اول سپاهان شد. روی گل دوم هم مدافع سپاهان به وضوح روی بازیکن فجر خطا کرد، اما داور آن صحنه را خطا اعلام نکرد و روی ضدحمله گل دوم این تیم رقم خورد. اشتباهات یکی، دوتا نیست و هر هفته اوضاع بدتر می‌شود. فکر می‌کنید اگر VAR وارد فوتبال شود هر بازی باید ۱۰ بار مسابقه متوقف شود، در کل فوتبال دنیا و به‌خصوص باشگاه‌های اروپایی که لیگ‌های‌شان ۲۰ تیمی است شاید در یک هفته فقط یک یا دو بار VAR مورد استفاده قرار بگیرد، ولی اینجا همه چشم انتظار VAR هستند تا روی مشکلات دیگر سرپوش بگذارند.»

در واقع همانطور که عسگری نیز بدان اشاره دارد این درخواست برای سرپوش گذاشتن در خصوص اشتباهات داوری که در هفته ششم به اوج خود رسیده و نتیجه بازی‌ها را تحت تأثیر خود قرار داده مطرح شده است تا تأکید به لزوم و نیاز حضور این تکنولوژی در فوتبال ایران. صدالبته که کمک‌داور ویدئویی تکنولوژی است که می‌تواند به پیشرفت داوری و فوتبال ایران کمک کند، اما نه زمانی که اوضاع داوری ایران تا به این اندازه بغرنج است و داوران کمافی‌السابق نه به واسطه توانمندی‌های‌شان که به واسطه‌هایی دیگر در لیست قرار می‌گیرند و همین عدم آمادگی و ناآگاهی به مسائل روز و از این دست موارد باعث می‌شود هر هفته شاهد داوری‌هایی ضعیف‌تر از قبل و پرحرف و حدیث‌تری باشیم که آبروی جامعه داوری را خدشه‌دار می‌کند، اما به جای برخورد قاطع و اصولی در این راستا برای کاهش اشتباهات فاحش داوری که در همین هفته‌های ابتدایی لیگ صدای همه را بحق درآورده است، شاهد رفتار‌هایی هستیم که به فریب اذهان عمومی می‌ماند!

از سوی دیگر این درخواست خودجوش که در بهترین زمان ممکن ارائه شده است، حتی اگر همانطور که تصور می‌شود و برخی کارشناسان داوری، چون عسگری نیز بدان اذعان دارند، ترفندی برای فریب افکار عمومی باشد و پرت کردن حواس‌ها از واقعیت ماجرا یعنی همان اتفاقات تأسف‌بار هفته ششم است. این داستان به سمت و سویی می‌رود که سود آن را به طور مستقیم فدراسیون فوتبال می‌برد. فدراسیون عزیزی‌خادم قرار بود با آوردن VAR تحولی عظیم در فوتبال ایران ایجاد کند، آن هم با هزینه‌ای که به گفته رئیس فدراسیون فوتبال اسفند ۹۹، چیزی در حدود ۳ میلیون دلار بود. رقمی که شاید به همین دلیل فدراسیون را به فکر اجاره کردن این تکنولوژی انداخت البته آن هم بعد از تعریف از مزایایی VAR آفلاین. هرچند آن نیز با ابهامات بسیاری در خصوص اجاره کردن کمک‌داور ویدئویی از شرکتی بود که مدیر اجرایی آن یکی از کارمندان سابق شبکه تلویزیونی رژیم غاصب صهیونیستی بود و نتیجه همان چیزی شد که انتظار می‌رفت. سنگ بزرگ علامت نزدن بود و با وجود تمام ادعا‌ها VAR نتوانست به فوتبال ایران راه پیدا کند تا امروز و بعد از فجایع داوری در بهترین زمان ممکن به لزوم VAR در ایران به شکلی هنرمندانه تأکید شود، اما درخواست آن نه از رئیس فدراسیون که از رئیس‌جمهور می‌شود تا باری از دوش عزیزی‌خادم و فدراسیونش برداشته شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار