کد خبر: 1070470
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
ویژه‌برنامه «ساز‌های خاکی» به مناسبت بزرگداشت هفته بسیج از سوی معاونت امور هنری وزارت ارشاد در تالار وحدت برگزار شد و در آن از هنرمندان بسیجی حوزه موسیقی تقدیر به عمل آمد.
محمدصادق عابدینی

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: ویژه‌برنامه «ساز‌های خاکی» به مناسبت بزرگداشت هفته بسیج از سوی معاونت امور هنری وزارت ارشاد در تالار وحدت برگزار شد و در آن از هنرمندان بسیجی حوزه موسیقی تقدیر به عمل آمد.

محمود شالویی، سرپرست معاونت امور هنری وزارت ارشاد در ویژه‌برنامه «ساز‌های خاکی» ضمن گرامیداشت هفته بسیج گفت: «هفته بسیج یادآور خاطرات به یادماندنی و فراموش نشدنی از دلیرمردان و حماسه‌سازانی است که برای همیشه تاریخ ما ماندگار می‌ماند. در کنار آن رزمندگان پرتلاش و جهادگر هنرمندانی متعهد، متدین، آرمان‌طلب و آرمان‌خواه بودند و هستند که پابه‌پای رزمندگان آن‌ها را یاری کردند. آن‌ها فضای جبهه و جنگ را با موسیقی معنوی خویش چنان نشاط‌انگیز می‌کردند که خستگی را همواره از همه دور می‌کردند و موجب می‌شدند تا قدرت و قوت بیشتری برای رزمندگان ما حاصل شود؛ قدرتی که در حقیقت ناشی از همان نگاه معنوی بود و هست و این همان موهبتی است که از موسیقی برگرفته از معنویت وجود دارد.»

درخواست حاج قاسم از آهنگران
یکی از سخنرانان برنامه «ساز‌های خاکی» حاج صادق آهنگران از مداحان مشهور دوران دفاع مقدس بود. آهنگران در این برنامه به ذکر خاطره‌ای از حاج قاسم سلیمانی پرداخت و گفت: «من همیشه می‌دیدم هر بار که دوستان حاج قاسم یک به یک شهید می‌شدند، این بی‌تابی و شوق به وصل در او بیشتر می‌شد. من به خوبی خاطرم است وقتی برای یادواره شهدا همراه ایشان به شهر همدان سفر کرده بودیم و وقتی بر سر مزار شهید همدانی دور هم گرد آمدیم و حال خوبی هم برقرار شد، حاج قاسم باز هم به من گفت: «برای من هم آرزوی شهادت کن». حتی در زمانی دیگر که به تهران بازمی‌گشتیم، یکی از سرداران عزیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مشغول ارائه گزارش بود و من می‌دیدم که حاج قاسم گرچه مشغول شنیدن گزارش بود، اما هر از چندگاهی هم به من نگاه تیزی می‌کرد و بعد دوباره به آن عزیز نگاه می‌کرد تا اینکه به من دوباره نگاه کرد و گفت: «صادق اگر شهید شدم برای من سنگ تمام بگذار».
آهنگران با اشاره به آخرین دیدار با سردار سلیمانی در شب ۲۱ ماه رمضان در حرم حضرت رقیه (س) بیان داشت: «آن زمان در‌های حرم را ساعت ۱۰ شب می‌بستند، اما آن شب به مناسبت شب ۲۱ ماه رمضان قرار شد ساعت ۱۲ در‌ها را ببندند. در‌ها ساعت ۱۲ بسته شد و من هم برای صرف سحری به مکانی که در آن خدام حرم حضور داشتند رفتم تا اینکه به من گفتند حاج قاسم از ابتدای برنامه شما تا الان در اتاق است، اما به جهت مسائل امنیتی نتوانسته در برنامه حضور داشته باشد. جالب اینکه هیچ کس هم در حرم نبود و من بعد از اینکه با این شهید بزرگوار احوالپرسی کردم، به من گفت: «صادق امشب به من نچسبید»، من گفتم: «چرا؟ من احساس کردم حال خوبی در برنامه حاکم بود» به هر حال بعد از چند دقیقه بود که به من گفت: «اگر خسته نیستی می‌توانی ۱۰ دقیقه بخوانی؟» من هم با کمال میل پذیرفتم و هر دو به پای ضریح رفتیم، در همین حین شهید پورجعفری هم همراه ما بود و از این لحظات فیلم می‌گرفت.»

تأسیس مرکز سرود و آهنگ‌های انقلابی
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ویژه‌برنامه «ساز‌های خاکی» ضمن گرامیداشت هفته بسیج گفت: «ما در دوره جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمام تلاشمان این است که به داشته‌های غنی‌مان بیفزاییم. این‌ها ظرفیت‌های بزرگی است که فرهنگ دفاع مقدس و شهادت را برای ما خلق کرد. بسیاری از هنرمندانی که در آن دوران با حضورشان در جبهه‌های جنگ شور می‌آفریدند، حماسه‌های عظیمی را ایجاد کردند که رزمندگان اسلام هم به آن باور دارند. من از کسانی که نسبت به این سرمایه‌های بزرگ غافل بودند، گله‌مندم، این عزیزان آثاری را خلق کردند که واقعاً بی‌نظیر هستند. هر کس این آثار را می‌شنود، جدای از حسی که از این کار‌ها می‌گیرد، معانی بلندی مبتنی بر روحیه جهاد و شهادت دریافت می‌کند؛ محتوا‌هایی که این آثار داشتند و از حلقوم‌های پاکی خارج می‌شد که در روح و جان مخاطبان می‌نشست.» وزیر ارشاد ادامه داد: «ما تلاش داریم ضمن حفظ این میراث و ظرفیت بزرگ جهت خلق دوره جدیدی در اعتلای شعر و سرود موسیقی در کشورمان استفاده کنیم. این‌ها برنامه روشنی را می‌طلبد که در معاونت امور هنری ایجاد شده و طبق برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفته است ما به زودی مرکز سرود و آهنگ‌های انقلابی را ایجاد می‌کنیم تا این نگاه ارزشمند را احیا کنیم.»

درخواست دعا برای سلامتی یک خواننده پیشکسوت
محمدرضا جعفری‌بهنام، صدابردار پیشکسوت ارکستر سمفونیک تهران با بیان خاطراتی از حضور هنرمندان در جبهه‌های جنگ در دوران دفاع مقدس و اجرای قطعات موسیقی در آن دوران گفت: «ما در سال ۱۳۶۰ توفیق پیدا کردیم با یک گروه ۲۶نفره حضور مستمری در جبهه‌ها داشته باشیم و بسیاری از فرماندهان آن زمان جنگ به ما «گروه روحیه» می‌گفتند. ما هر کجا قرار بود حمله‌ای صورت گیرد، حضور پیدا می‌کردیم و با کار هنری تا آنجا که می‌توانستیم به همرزمان روحیه می‌دادیم. در این راستا تنها سلاح جنگی ما ساز‌های ما و صوت دلنشین بچه‌ها بود که خیلی از ما هم به درجه جانبازی نائل آمدیم و به این موضوع هم افتخار می‌کنیم.»
این هنرمند ادامه داد: «قطعاً ما به پای رزمنده‌ها نمی‌رسیم، ما فقط توانستیم در طول هشت سال دفاع مقدس حدود ۳۶ماه در جبهه حضور داشته باشیم. در اینجا هم از شما می‌خواهم با ذکر صلواتی برای سلامتی دوست عزیزم مهرداد کاظمی که ریه‌اش در شهر حلبچه آسیب دید، دعا کنید. او خیلی دلش می‌خواست در این سه سالی که برنامه ساز‌های خاکی اجرا می‌شود در اینجا حضور داشته باشد، اما متأسفانه نمی‌تواند و در بیمارستان بستری است. به هر حال ما در مقابل آن‌هایی که دیدیم در دوران هشت سال دفاع مقدس چه کردند، هیچ هستیم.»

قدردانی از هنرمندان پیشکسوت
به مناسبت فرا رسیدن هفته بسیج با حضور وزیر ارشاد و سرپرست معاونت امور هنری از هنرمندان پیشکسوت عرصه موسیقی تجلیل به عمل آمد. صادق آهنگران، اسفندیار قره‌باغی، محمدعلی گلریز، محمدرضا جعفری‌بهنام، کریم کریمی، محمدرضا پناهی‌نژاد، بابک میردادیان، علی ضرابی، سیامک کریم‌پور، ناصر رحیمی، رضا صنعتی نژاد، محمدرضا صفی، حسن زهری، جهانگیر زمانی، احمد عزیز، مسعود عالی، شاهرخ شیردوست، بهروز اسلامی و همایون رحیمیان از جمله افرادی بودند که در مراسم «ساز‌های خاکی» از آن‌ها قدردانی شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار