کد خبر: 1070473
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۶
نویسنده، منتقد و مجری اسبق برنامه «هفت»:
مصطفی محمدی

منتقد و نویسنده سینمایی ضمن تأکید بر این نکته که برخی مسئولان درک درستی از قدرت و ظرفیت سینما ندارند، می‌گوید: سینمای ما از مقطعی به بعد درگیر سیاست‌بازی‌های جناحی و گروهی شد، در حالی که به اعتقاد من قدرت سینما از قدرت موشک‌های نظامی هم بیشتر است.
«محمود گبرلو» نویسنده، منتقد و مجری برنامه‌های سینمایی با اشاره به اینکه ما هم می‌توانیم از سینما به عنوان یک تریبون نافذ و تأثیرگذار برای اعلام مواضع و رساندن صدایمان به جهانیان استفاده کنیم به تسنیم می‌گوید: متأسفانه بسیاری از مسئولان ما برخلاف مقام معظم رهبری که سینما را قدرت برتر می‌دانند، به درک درستی از قدرت و ظرفیت سینما نرسیده‌اند. تفسیر سخن رهبر انقلاب عبارت است از اینکه هیچ قدرتی برتر و بالاتر از سینما نیست، حتی به اعتقاد من قدرت، تأثیر و کارکرد یک فیلم سینمایی می‌تواند بیشتر و بالاتر از ده‌ها موشک باشد.
این منتقد سینما تأکید می‌کند: وقتی ضریب قدرت و دامنه نفوذ سینما نزد مسئولان و مدیران ما درک نشود، کماکان به استفاده از ابزار‌های تبلیغاتی ساده و پیش‌پا‌افتاده‌ای که فاقد اثربخشی‌های ژرف و گسترده هستند، بسنده می‌کنیم. همچنین باید به این نکته توجه داشت که سینما علاوه بر موارد فوق، قادر است در انتقال مفاهیم مثبت تربیتی و اخلاقی به خانواده‌ها نیز نقش پررنگ و بی‌بدیلی را ایفا کند و این ظرفیتی است که نباید از آن غافل شد.
گبرلو در ادامه خاطر نشان می‌کند: متأسفانه سینمای ما از مقطعی به بعد به قدری درگیر سیاست‌بازی‌های جناحی و گروهی شد که اکنون ژانر به معنای واقعی خود به گمشده‌ای در سینمای ایران تبدیل شده و مفهوم حقیقی‌اش را از دست داده است. هر آنچه فیلمساز بسازد، مجوز می‌گیرد و روی پرده سینما‌ها می‌رود. به همین دلیل است که در سینمای ما تنوع ژانر یا گونه وجود ندارد و بسیاری از فیلم‌ها شبیه هم هستند. وی تصریح می‌کند: اگر سیاستگذاران و دست‌اندرکاران سینمای ایران بخواهند بهره درستی از سینما ببرند و برای آینده جامعه برنامه‌ریزی‌های دقیق و موشکافانه‌ای داشته باشند، باید به تدارک ژانر‌های متنوع توجه کنند. آحاد جامعه ما نیازمند آن است که به واسطه تماشای فیلم‌های صحیح سیاسی از تحلیل‌های سیاسی قوی و منسجمی برخوردار شوند یا با تماشای فیلم‌های تاریخی گوناگون، بیش از پیش با تاریخ ایران و اسلام آشنا شوند. ما می‌توانیم از طریق تولید فیلم در ژانر‌های مختلف سینمایی هم نیاز تماشاگر به سرگرم شدن را مرتفع سازیم و هم از حیث تزریق تفکر و آگاهی، بسیاری از قصه‌های مورد نیاز جامعه را روایت کنیم. متأسفانه چنین وضعیتی در سینمای ما مشاهده نمی‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار