کد خبر: 1070735
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
بســیج یکی از مهم‌تریــن و کارآمدترین نهاد‌های اجتماعی به شمار می‌آید که در ادوار مختلف انقلاب، کارایی خود را ثابت کرده اســت. ســرمایه‌های انســانی، اجتماعی و معنوی بالای بسیج توانسته از این مجموعه، نهادی قدرتمند و کارآمد بسازد.
حمیرا رحیمی

سرویس ایران جوان آنلاین: بســیج یکی از مهم‌تریــن و کارآمدترین نهاد‌های اجتماعی به شمار می‌آید که در ادوار مختلف انقلاب، کارایی خود را ثابت کرده اســت. ســرمایه‌های انســانی، اجتماعی و معنوی بالای بسیج توانسته از این مجموعه، نهادی قدرتمند و کارآمد بسازد. نیرویی که به عنوان یکى از منابع مؤثر در قــدرت ملــى با بهره‌گیرى از هویت و ویژگى‌هاى خاص خود، تــوان بازدارندگى در مقابل انواع تهدیدات از جمله تهدیدات نرم را داراست. بنابراین بسیج و بسیجى نمى‌تواند نسبت به شناخت و مدیریت انواع تهدیدهاى نرم اقتصادى بى‌تفاوت باشد. بسیج به خاطر گستردگی و نفوذش در تمام شهرستان‌ها، بخش‌ها و محلات و ارتباطش با آحاد مختلف مردمی بهترین گزینه براى ایجاد و اشاعه فرهنگ اقتصاد مقاومتى در سراســر کشور به شمار می‌آید.


در استان چهارمحال و بختیاری پایگاه‌های بسیج زیادی وجود دارد که در حال انجام مأموریت و اجرای برنامه‌های مختلف هستند. یکی از پایگاه‌های موفق بسیج که هم راستا با برنامه‌های بسیج سازندگی و اقتصاد مقاومتی پیش می‌رود پایگاه مقاومت بسیج حضرت معصومه (س) فرخشهر در چهارمحال وبختیاری است. در این پایگاه و در قالب تدوین طرح «محله اسلامی» در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، محرومیت‌زدایی و کمک به مهار کرونا اقدامات خوبی صورت گرفته است. فعالیت‌های پایگاه مقاومت بسیج حضرت معصومه (س) فرخشهر توانسته آن را به پایگاه الگو و موفق تبدیل کند و به همین بهانه به سراغ سیده نجمه حسینی مسئول این ناحیه مقاومت رفتیم تا گفت‌وگویی با ایشان داشته باشیم.
به نظر خودتان رمز موفقیت پایگاه مقاومت بسیج حضرت معصومه (س) فرخشهر در بین پایگاه‌های بسیج چهارمحال و بختیاری چیست؟
مسائل زیادی در رسیدن به اهداف از قبل تعیین شده نقش دارد، اما رمز موفقیت این ناحیه مقاومت تدوین طرح محله اسلامی با عنوان «محله سلما» برگرفته از یکی از اسماء الهی است. با این هدف که در محله سلما جامعه‌ای سالم و الهی باید شکل گیرد که برای رسیدن به این مهم به شناسایی ظرفیت‌ها، فرصت‌ها و آسیب‌های محله پرداخته شد و در نهایت در سه بخش کمک به مهار شیوع کرونا، محرومیت‌زدایی و تحقق اقتصاد مقاومتی فعالیت‌ها را برنامه‌ریزی کردیم.
در مورد فعالیت‌هایی که در محله سلما و در قالب طرح محله اسلامی اجرا شده است، توضیح دهید؟
در این محله در ابعاد مختلف تربیتی، اقتصادی، محرومیت‌زدایی و فرهنگی گام‌هایی برداشته شده. به این صورت که در راستای محرومیت‌زدایی به شناسایی خانوار‌های بی‌بضاعت و اتصال آن‌ها به خیرین اقدام شد. در حوزه تعلیم و تربیت ۱۰ حلقه صالحین تشکیل و آسیب‌های مربوط به زنان و دختران شناسایی و برای رفع آن کلاس‌های مشاوره برگزار شد. در حوزه ورزشی، تولید محتوا در فضای مجازی، رسانه محله، جذب حداکثری جوانان و نوجوانان به کانون مسجد و بسیج، علمی شدن فعالیت‌ها و برگزاری جلسات نقد و خوانش کتاب در دستور کار قرار گرفت و مردم هم استقبال خوبی کردند.

یکی دیگر از پایگاه‌های موفق بسیج در استان چهارمحال‌و بختیاری پایگاه مقاومت محله آخوند لردگان است که علی خالدی شاد فرمانده این پایگاه در گفتگو با خبرنگار «جوان» یکی از عوامل موفقیت این مجموعه را شبکه‌سازی بسیجیان عنوان می‌کند.

مهم‌ترین و شاخص‌ترین فعالیت‌های شما در پایگاه مقاومت محله آخوند کدام است؟
شبکه‌سازی را باید در صدر کار‌ها قرار داد. چون شبکه‌سازی بسیجیان سبب شده بتوانیم سایر فعالیت‌ها را با همدلی، وحدت و انسجام بالا به اجرا در بیاوریم.

در خصوص نحوه شبکه‌سازی بسیجیان در پایگاه بیشتر توضیح دهید؟
در این شبکه اطلاعات بسیجیان به روز است. ابتدا ۲۰ نفر عضو اصلی شورا انتخاب و به سایر اعضای مقاومت متصل می‌شوند و برای مناسبت‌ها یا سایر فعالیت‌ها به صورت شبکه‌ای اعضا فراخوان می‌شوند و بدین ترتیب برنامه‌ها با یک روال و سیستم مشخص اجرا می‌شود.

در کنار شبکه سازی، چه فعالیت‌های دیگری در پایگاه انجام می‌شود که موجب شده در لیست نمونه‌ها قرار بگیرید؟
مطالبه‌گری از مسئولان، محرومیت‌زدایی و کمک به خانوار‌های بی‌بضاعت، تهیه ویلچر برای معلولان نیازمند، طرح کاشت بلوط، تربیت ۷۰ مربی صالحین، برگزاری ۴۰ کارگاه مقابله با آسیب‌های اجتمای و برگزاری ۳۰۰ نفر روز آموزش تخصصی در قالب کارگاه‌های پیشگیری از اعتیاد، پیشگیری از رفتار‌های پرخطر، موفقیت در ترک ۱۰ معتاد بی‌بضاعت، تهیه بسته‌های معیشتی برای ۳ هزار و ۵۰۰ خانوار، جذب نیروی انسانی و گشت‌زنی محله‌ای و ارتقای امنیت در محلات بخشی از اقدامات انجام شده از سوی این پایگاه مقاومت است.

چهارمحال‌و بختیاری پر از پایگاه‌هایی است که هر کدام به خاطر حرکت و برنامه و اقدامی، نمونه هستند. مثل پایگاه مقاومت محمدرسول‌الله (ص) ناحیه میرآباد شهرکرد که مدیر مهد قرآنی آن توانسته ۳۵۰ نونهال را در این مهد جذب کند. بانوی بسیجی معصومه عسگری مدیر و مربی قرآنی است که توانسته کاری کند این مهد در ششمین جشنواره مالک اشتر کشور به عنوان بهترین مهد قرآنی در سطح بسیج انتخاب و معرفی شود. وی تمام موفقیت‌ها را لطف الهی می‌داند.

فعالیت با کودکان آن هم در رابطه با آموزش قرآن چگونه است؟
در ابتدا که به مهد قرآنی ورود پیدا کردم علاقه چندانی به کار با بچه‌ها نداشتم و ترجیح می‌دادم شاگردانم از نوجوانان و جوانان باشند. اما کم‌کم متوجه شدم که کار با کودکان بسیار شیرین و جذاب است و در نتیجه مصمم شدم به کارم ادامه دهم و با مشکلات این بخش کنار آمدم. با علاقه پیش رفتم و با فعالیت‌هایی که انجام دادم به لطف خدا این مهد قرآنی به عنوان یکی از بهترین مهد‌های کشور انتخاب شد.

در مهد قرآنی پایگاه مقاومت بسیج محمدرسول‌الله (ص) چه برنامه‌هایی اجرا می‌شود؟
عمده فعالیت‌های این مهد قرآنی آشنایی نونهالان با قرآن، آشنایی با زندگی پیامبراکرم (ص) و ائمه اطهار (ع)، آموزش تربیت دینی در قالب کودکانه از طریق شعر، قصه و فعالیت‌های هنری و کاردستی، افزایش قدرت تمرکز و انس کودک با سبک زندگی اسلامی- ایرانی است.

تاکنون چند نونهال جذب مهد قرآنی شده است؟
تاکنون ۳۵۰ نونهال را جذب این مهد قرآنی کرده‌ایم و در راستای پیام مقام معظم رهبری که می‌فرمایند سعی کنیم کودکان را با ایمان به خدا، ایمان به حقیقت مطلق و اسلامی پروررش دهیم، فعالیت‌های خود را ساماندهی کرده‌ایم. چراکه اگر کودک با ایمان پرورش یابد، بذر ایمان هم در دل آن‌ها شکوفا شده و در آینده ثمر می‌دهد.
کرونا بر روی فعالیت‌های شما تأثیری نگذاشته است؟
در این مدت، اگر چه بخشی از فعالیت‌ها به صورت مجازی پیگیری شد، اما هیچگاه فعالیت‌های مهد متوقف نشده و برنامه‌ها را چه به صورت مجازی و چه به صورت نیمه حضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی پیگیری می‌کنیم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار