کد خبر: 1070740
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۸
درجلسه مشترک با سفیر اتریش در ایران مطرح شد؛

با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، اتریش از جمله نخستین کشورهایی بود که ایران را به رسمیت شناخت و زمینه توسعه و گسترش همکاری های دو کشور فراهم شد. سياست بی طرفی اتريش،عدم شركت  اين كشور در تحريم اقتصادي غرب در مورد ايران و حفظ بی طرفي در جنگ تحميلی عراق زمينه ساز بيش از پيش توسعه مناسبات فيمابين را فراهم آورد.

سابقه ذهنی و تاریخی مردم ایران از اتریش، یک کشور همکار و همراه بویژه در حوزه‌های صنعتی است و خوشبختانه در سالهای اخیر، تعاملات بین دو کشور، علیرغم تغییر و تحولات در حوزه بین الملل، دارای ثبات و دوام قابل توجهی بوده است.جدای از این موضوع در زمينه اقتصادي هم همكاری خوبي بين دو كشور حاكم است و فراتر از مبادلات تجاري به يك همكاری با ابعاد وسيعتر در زمينه هاي مختلف انتقال تكنولوژی و سرمايه گذاری مشترك تبديل شده است.

سال‌ها ایران دومین شریک تجاری بزرگ اتریش در خارج از اروپا بود و اتریش نیز یکی از پنج شریک تجاری بزرگ ایران محسوب می‌شد

در این را ستا می توان مدعی شد، مشهد در مسیر گسترش روابط و همکاری‌های دوجانبه ایران و اتریش نقش مهمی دارد و حوزه‌های اولیه مشخصی از سوی دو طرف برای همکاری‌های اقتصادی می تواند تعریف شود تا شرایط برد – برد برای هر 2 طرف، یعنی مشهد و شهرهای مختلف اتریش، فراهم شود. به طور مثال تامین آب، انرژی‌های تجدیدپذیر، استفاده از تجارب اتریش در آموزش‌های دوگانه فنی و حرفه ای، گردشگری سلامت و توسعه همکاری اتریش با خراسان رضوی با مرکزیت مشهد در تولید قطعات خودرو و سایر حوزه ها مواردی است که زمینه همکاری و توسعه روابط دوطرف را می تواند فراهم کند.

لذا می توان برنامه ریزی های مختلفی انجام داد تا بسترهای لازم برای سفرهای هیات‌های اتریشی جهت ایچاد کارگروه مشترک ایران و اتریش بالاخص در حوزه اقتصادی، گردشگری و فناوری به مشهد صورت پذیرد تا پس از یافتن نقاط مشترک همکاری دو طرف به مرحله اجرا در بیاید و جلسه مشترک «ولف دیتریش هایم» سفیر کشور اتریش در تهران،با سید عبدالله ارجائی شهردار مشهد به همراه جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر را می توان قدم خیری در این راستا به شمار آورد

همچنین با وجود اینکه اتریش کشوری کوچک است اما در برخی از حوزه‌های اقتصادی در جهان پیشرو است و می‌تواند مشارکت‌هایی با ایران و بالاخص مشهد جهان شهر برکت و کرامت در این حوزه‌ها داشته باشد.

بر تمامی متخصصین بین الملل واضح و روشن است که دیپلمات‌های دو طرف باید تلاش کنند که بنگاه‌های اقتصادی دو طرف تمایل بیشتری نسبت به حضور در مشهد و اتریش برای توسعه همکاری‌های مشترک پیدا کنند. 

این موضوع یکی از سر فصل های اصلی جلسه امروزمان با ولف دیتریش هایم بود و آمادگی خود را برای همکاری  های مختلف با کشور اتریش در قالب های مختلف از جمله خواهر خواندگی با یکی از شهرها اتریش جهت بهره برداری عادلانه دوطرفه از ظرفیت‌های اقتصادی، گردشگری و علمی اعلام نمودیم.

 خراسان رضوی از قطب‌های گردشگری و فرهنگی کشور است و مشهد پایتخت این استان در سال های گذشته پذیرای بیش از  28 میلیون مسافر و زائر بوده که در افق 1404 این میزان به 40 میلیون نفر در سال خواهد رسید.

توسعه فرودگاه مشهد، توسعه خط ریلی مشهد – تهران و برقی کردن آن و توسعه جاده‌های منتهی به مشهد جزو مواردی است که برای خدمت رسانی بهتر به زائران، دنبال می‌شود.

همچنین با اشاره به قابلیت‌های خراسان رضوی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر بویژه باد و خورشید و اقدامات انجام گرفته برای بهره برداری از آنها در مشهد و سایر شهرهای استان با توجه به تجربه اتریش در بهره گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر می تواند مورد بررسی قرار گیرد.

مشهد نیر  در دالان ارتباطی شرق به غرب قرار گرفته است لذا همکاری اقتصادی اتریش تنها محدود به مشهد و خراسان رضوی نخواهد بود.

به طور قطع تبادل هیات‌های اقتصادی و تجاری و علمی بین مشهد و اتریش با محوریت بخش خصوصی می‌تواند به توسعه روابط کمک شایانی کند.

مشهد بعد از تهران بزرگترین شهرداری و بیشترین جمعیت شهری ایران را دارد و خراسان رضوی از 73 شهرداری برخوردار است لذا بخش حمل و نقل و بهره وری از پسماند از حوزه‌هایی است که می‌تواند زمینه همکاری اتریش با مشهد باشد.

دکتر هاشم دائمی ؛رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر مشهد

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار