کد خبر: 1070750
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۰

قرارداد سه‌جانبه سوآپ گاز در حالی در دولت سیزدهم به امضا رسید که دولت قبل هرگونه گشایش در کشور را منوط به پذیرش FATF می‌دانست، در حالی که بدون پذیرش آن امروز ایران پل ارتباط انرژی بین دو کشور منطقه شده است.
به گزارش راه دانا، در حاشیه اجلاس سازمان همکاری اکو، قرارداد سه‌جانبه سوآپ گاز از ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از خاک ایران در حضور رؤسای جمهور ایران و جمهوری آذربایجان به امضا رسید.
این قرارداد در حالی به امضای سه کشور رسیده است که تنها چهار ماه از روی کار آمدن دولت سیزدهم می‌گذرد، اما به تنهایی دستاورد مهمی در حوزه اقتصادی، سیاسی و موقعیت استراتژیک ایران به شمار می‌رود.
بر اساس توافق صورت گرفته گاز از ترکمنستان وارد ایران و از آنجا به آذربایجان فرستاده خواهد شد، یعنی ایران پل ارتباط انرژی بین دو کشور همسایه خواهد بود.
این قرارداد گازی در حالی بین سه کشور منعقد شده است که ایران و ترکمنستان در طول سال‌های اخیر درگیر تنش‌های اقتصادی بودند و جمهوری آذربایجان نیز با ایران تنش‌های سیاسی داشت، از این رو انعقاد این قرارداد سه‌جانبه از اهمیت بالایی برخوردار است.
در دولت قبل، اما در تمام هفت سال گذشته سیاست خارجی دولت بنایش دامن زدن به تنش‌های منطقه‌ای و بی‌توجهی به ظرفیت‌های اقتصادی قابل استفاده بود، حتی در مواردی مثل پرونده گازی ایران و ترکمنستان با اهمال کاری بیژن زنگنه، وزیر وقت نفت نه تنها دستاوردی برای جمهوری اسلامی ایران به ارمغان نیامد بلکه ایران در جریان این قرارداد محکوم شد.
دولت قبل برای سرپوش گذاشتن بر ناتوانی خود در ایجاد همکاری‌های اقتصادی با کشور‌های همسایه مکرر موضوع FATF را مطرح می‌کرد و تمام گشایش‌ها را مشروط به پذیرفتن آن می‌دانست، در حالی که بدون FATF در این دولت قرارداد بزرگ گازی منطقه به امضای ایران و دو کشور همسایه رسیده است.
این قرارداد بزرگ امنیت انرژی در گستره شمالی ایران را تأمین می‌کند و ضمن کسب درآمد برای کشورمان، ایران را به عنوان یک مسیر استراتژیک تعریف خواهد کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار