کد خبر: 1070867
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۰

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام از انباشت ۳۰۰هزار رأس گوساله و ۷ میلیون رأس دام سبک روی دست دامداران خبر داد.
منصور پوریان رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام در گفتگو با باشگاه خبرنگاران «جوان» گفت: بنا بر آمار در بخش گوساله ۳۰۰ هزار رأس و در دام سبک ۷ میلیون رأس انباشت داریم. با توجه به شرایط سخت نگهداری دام در فصل زمستان، خشکسالی و کم آبی، عرضه نسبت به تقاضا بالاست.
پوریان گفت: قیمت کنونی هر کیلو دام سبک ۵۵ هزار تومان و دام سنگین ۵۲ تا ۵۳ هزار تومان است، در حالی که وزارت جهاد در هفته‌های قبل قیمت هر کیلو دام سبک را ۶۲ هزار تومان و دام سنگین را ۹۵ هزار تومان اعلام کرده است.
به گفته او، تاکنون به رغم هزینه بالای تولید شاهد افزایش قیمت به نرخ واقعی نیستیم که ازدیاد عرضه در برابر تقاضای پایین یکی از علل این امر است. این مقام مسئول گفت: در بازار نوسانات قیمت همیشه وجود دارد، به طوری که اگر در بحث تولید، عرضه کاهش یابد، قیمت افزایش می‌یابد، اما در شرایط فعلی گرانی گوشت هیچ ارتباطی به دامدار ندارد.
وی قیمت کنونی هر کیلو لاشه را ۱۱۰ تا ۱۱۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: قیمت لاشه نسبت به هفته‌های اخیر تغییری نداشته است، حال اینکه چرا با قیمت‌های بالایی در خرده‌فروشی‌ها عرضه می‌شود، دستگاه‌های نظارتی باید بررسی کنند.
رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام گفت: سیاست‌های حمایتی از دامدار در بخش صادرات و خرید حمایتی چندان صورت نگرفته است، تنها ابلاغیه اخیر مبنی بر قیمت‌های اعلامی دام منجر به ایجاد تنش شده است. به طوری که دامداران تصور می‌کنند که قیمت دام همان نرخ‌های اعلامی وزارت جهاد کشاورزی است. این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به انباشت دام روی دست دامدار، تا پایان سال کمبودی در بحث عرضه نخواهیم داشت. کشتار دام‌های مولد ناشی از اتخاذ تصمیمات نادرست است که صنعت دام نیاز دارد که هزینه‌های تولید برای دامدار کاهش یابد.
این مقام مسئول ادامه داد: در مواقعی که هزینه‌ها افزایش یابد و دامدار نتواند دام خود را در زمان مقرر بفروشد یا از نظر علوفه تأمین مناسبی داشته باشد، بنابراین شاهد کشتار دام مولد و خلاص شدن کل دام تولیدی روی دست دامدار هستیم.
رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام گفت: زمانی که انگیزه اقتصادی تولید نباشد و دامدار وارد فاز ضرر شود، بدیهی است که دام خود را به حراج می‌گذارد و تمامی دام‌های خود اعم از مولد، ماده و آبستن را راهی کشتارگاه می‌کند، از این رو سیاست حمایتی صادرات و خرید حمایتی می‌تواند صنعت دامداری را از بحران فعلی نجات دهد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار