کد خبر: 1070987
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی هفتم آذر به میزبانی ترکمنستان در شهر عشق‌آباد برگزار شد.

پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی هفتم آذر به میزبانی ترکمنستان در شهر عشق‌آباد برگزار شد.
پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) هفتم آذر به میزبانی ترکمنستان در شهر عشق‌آباد برگزار شد که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان به همراه سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان در این نشست شرکت کرد.
سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو یکی از سازمان‌های مهم منطقه‌ای است که ایران یکی از مؤسسان آن و چندین سال است از ابتدای تأسیس با قدرت در آن حضور دارد.
محسن پاک‌آیین، سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان حضور سیدابراهیم رئیسی در این اجلاس را فرصت بسیار ارزنده و مهمی برای توسعه همکاری‌های ایران با کشور‌های پیرامونی و کشور‌های آسیای مرکزی و جمهوری آذربایجان در منطقه قفقاز دانست و گفت که بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، توجه به همگرایی منطقه‌ای افزایش یافت و سازمان همکاری اقتصادی اکو هم به عنوان یک سازمان همکاری منطقه‌ای نقش بیشتری را در پیشرفت اقتصادی کشور‌های عضو ایفا کرد و توانست ارتباطاتی را با اتحادیه‌هایی مثل اتحادیه کشور‌های جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) در شرق آسیا ایجاد کند.
پاک‌آیین برگزاری پانزدهمین اجلاس سران اکو در عشق‌آباد را فرصتی برای دور شدن کشور‌های عضو از اختلافات سیاسی می‌داند و بر این باور است که ترکمنستان به عنوان میزبان نشست پانزدهم، کشوری است که بیشتر نگاه اقتصادی دارد و در همه مناقشات سیاسی سعی کرده است بی‌طرف باشد، لذا عشق‌آباد سعی خواهد کرد بقیه کشور‌ها را نیز به بی‌طرفی و کاهش اختلافات دعوت کند و سفر رئیس‌جمهوری به کشور‌های عضو اکو هم در حوزه دوجانبه و هم در حوزه چندجانبه دستاورد‌های خوبی برای کشور دارد و تقویت‌کننده سیاست همسایگی ایران است. این دیپلمات پیشین کشورمان با اشاره به تحریم ظالمانه امریکا علیه کشور‌های عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو معتقد است: یکی از خصوصیات کشور‌های عضو اکو این است که همه به دنبال مقاوم‌سازی اقتصاد خود و کاهش وابستگی اقتصادی به کشور‌های فرامنطقه‌ای هستند، لذا بر همکاری منطقه‌ای تأکید می‌کنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، جمهوری اسلامی هم در راستای سیاست تقویت روابط با همسایگان و همچنین مقاوم‌سازی اقتصاد خود می‌تواند نقش خوبی در سازمان اقتصادی اکو ایفا کند. اقتصاد ایران و کشور‌های اکو مکمل یکدیگر هستند، کشور‌های عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو در حوزه‌های مختلف ظرفیت‌های متنوعی دارند که ایران می‌تواند از آن‌ها بهره‌مند شود. ما می‌توانیم با کشور‌های عضو اکو در چند حوزه مهم مثل تجارت، سرمایه‌گذاری، حمل و نقل، انرژی، کشاورزی و گردشگری همکاری‌های خوبی داشته باشیم.
طبق اساسنامه این سازمان، اکو برای بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار کشور‌های عضو تلاش می‌کند و برای حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه فعالیت دارد. از دیگر اهداف اکو، تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در این ۱۰ کشور است. این سازمان همچنین برای تسریع برنامه توسعه حمل و نقل و ارتباطات فعالیت می‌کند. زبان رسمی سازمان اکو انگلیسی است و مقر اصلی آن، شهر تهران در ایران است. یک روزی این سازمان و سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان بازوی امریکا در منطقه بودند، اما اکنون این سه کشور چیزی به اسم اشتراک کامل در دوستی با امریکا ندارند. ایران که مطلقاً ارتباطی نداشته و حتی خصومت هم دارد. دو کشور دیگر یعنی ترکیه و پاکستان نیز به نحوی رویکردهایشان متفاوت است. اکو یک سازمان منطقه‌ای دولتی محسوب می‌گردد که در سال ۱۹۸۵ از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری‌های اقتصادی، فنی و فرهنگی میان کشور‌های عضو تأسیس شد. اکو در واقع جانشین سازمان همکاری منطقه‌ای برای توسعه (RCD) می‌باشد که از سال ۱۹۶۴ تا ۱۹۷۹ موجودیت داشت. در سال ۱۹۹۲، سازمان هفت عضو کشور جدید را به عضویت پذیرفت که عبارتند از: افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان.
بیش از ۱۲سال است کشور‌های عضو اکو جهت تسریع در توسعه منطقه‌ای از طریق تلاش‌های مشترک خود همکاری می‌کنند. در کنار پیوند‌های نزدیک فرهنگی و تاریخی مشترک، کشور‌های عضو توانسته‌اند از روابط موجود زیرساختاری و تجاری امید‌های خود را به واقعیت‌های ملموسی تبدیل کنند. اکو مبادرت به تعریف چندین پروژه بر اساس طرح‌های اولویت‌دار مبتنی بر همکاری کرده است که عبارتند از: انرژی، تجارت، حمل و نقل، کشاورزی و کنترل مواد مخدر.

وحیدی: دغدغه دولت و مجلس
رفع تنگنا‌های معیشتی مردم است
وزیر کشور با بیان اینکه دغدغه دولت و مجلس رفع مضایق معیشتی مردم است، اظهار کرد: پیشرفت کشور و حل مسائل در گرو همراهی تمامی قوا با یکدیگر است که اکنون روابط بسیار خوبی میان دولت، مجلس و قوه قضائیه برقرار است. به گزارش ایسنا، احمد وحیدی گفت: پیشرفت کشور و حل مسائل در گرو همراهی تمامی قوا با یکدیگر است و برگزاری نشست‌های مشترک دولت و مجلس می‌تواند روابط را تحکیم کند. وی با بیان اینکه اکنون روابط بسیار خوبی میان دولت، مجلس و قوه قضائیه برقرار است، افزود: از آنجا که در این جلسات درباره راهکار‌ها و نقطه نظرات طرفین بحث و گفتگو می‌شود، می‌توان به وفاق هر چه بیشتری دست یافت. ان‌شاءالله از رهگذر هماهنگی بیشتر، بتوانیم خدمات بهتری به مردم ارائه کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که برگزاری این نشست‌ها چه تأثیری در معیشت و رفع مشکلات اقتصادی دارد؟ توضیح داد: بی‌شک یکی از مهم‌ترین مسائل کشور، موضوعات اقتصادی بوده و در این مسائل نیز معیشت مردم جزو مهم‌ترین مباحث است که دغدغه دولت و مجلس رفع مضایق معیشتی مردم است. ان‌شاءالله با تدابیر و هماهنگی‌ای که می‌شود شاهد اتفاقات خوب باشیم. وزیر کشور همچنین درباره انتخاب استانداران گفت: تقریباً انتخاب استانداران تکمیل شده است و یکی، دو مورد باقی مانده که به سرعت تعیین تکلیف می‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار