کد خبر: 1071171
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
نامه‌نگاری چهار رکن نظام سلامت با رئیس‌جمهور برای ممانعت از افزاش ظرفیت پذیرش آموزش پزشکی انگار مؤثر واقع نشد! پس از تأکید دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اجرای مصوبه افزایش تربیت پزشک، حالا رئیس مجلس هم با صراحت از اجرای این مصوبه خبر می‌داد. محمد باقر قالیباف در گفت‌وگوی تلویزیونی خود به مناسبت ۱۰ آذر ماه و روز مجلس به مردم قول داد از سال آینده ظرفیت پذیرش رشته‌های پزشکی افزایش یابد.
زهرا چیذری

نامه‌نگاری چهار رکن نظام سلامت با رئیس‌جمهور برای ممانعت از افزاش ظرفیت پذیرش آموزش پزشکی انگار مؤثر واقع نشد! پس از تأکید دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اجرای مصوبه افزایش تربیت پزشک، حالا رئیس مجلس هم با صراحت از اجرای این مصوبه خبر می‌داد. محمد باقر قالیباف در گفت‌وگوی تلویزیونی خود به مناسبت ۱۰ آذر ماه و روز مجلس به مردم قول داد از سال آینده ظرفیت پذیرش رشته‌های پزشکی افزایش یابد. وزیر بهداشت هم تا حدودی از موضع خود عقب‌نشینی کرده و در جلسه با اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ضمن پذیرش کمبود پزشک در کشور تأکید کرد: «باید با توجه به زیرساخت‌های موجود و با استفاده از امکانات دانشگاه آزاد بتوانیم افزایش ظرفیت را با شیب مناسبی انجام دهیم تا مشکل مناطق محروم را حل کنیم.»

دو سال اپیدمی کرونا در کشور معضل کمبود پزشک و توزیع نامناسب پزشکان موجود را بیش از پیش به تصویر کشید. پزشکانی که بنا به اذعان مسئولان صنفی‌شان یعنی وزارت بهداشتی‌ها و اعضای سازمان نظام پزشکی، روز‌های سخت و نفس‌گیری را گذراندند و فشار کاری زیادی را تحمل کردند. گاهی این فشار تا حدی بود که شاهد برخی حوادث برای رزیدنت‌های کشور بودیم. افرادی که باید دست تنها بار مراجعات تصاعدی به دلیل این بیماری را به دوش می‌کشیدند. حالا بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار است با افزایش حداقلی پذیرش ۳ هزار دانشجوی پزشکی به ظرفیت موجود کشور طی بازه زمانی حداقل پنج سال مواجه باشیم. این مصوبه، اما واکنش منفی سازمان‌های متولی صنف پزشکان را به دنبال داشت به گونه‌ای که بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، دکتر علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور، دکتر محمد رئیس‌زاده رئیس سازمان نظام پزشکی و دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای از آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستند طرح افزایش ظرفیت پزشکی از دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی خارج شود. این نامه، اما مؤثر واقع نشد!
قالیباف: ریشه کمبود پزشک در تضاد منافع است
سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه جلسه ۸۴۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی در واکنشی غیر‌مستقیم به درخواست چهار رکن نظام سلامت برای عدم افزایش ظرفیت آموزش پزشکی به تصمیم این شورا در خصوص مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی اشاره کرد و گفت: «مصوبه ستاد نقشه جامع علمی کشور درباره افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد».
حالا هم محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه هم در شورای انقلاب فرهنگی هم در مجلس مصمم هستیم که ظرفیت پذیرش دانشجو در حوزه پزشکی را بالا ببریم، افزود: «مردم و جوانان با استعداد طرفدار این موضوع هستند و قول می‌دهم افزایش ظرفیت در کنکور سال بعد اجرایی شود.»
به گفته قالیباف یکی از مشکلات در همه جوامع، مدیریت تضاد منافع است که ریشه کمبود پزشک در اینجاست. وی افزود: «استعداد‌های بسیاری در رشته‌های مختلف به خصوص حوزه پزشکی داریم، اما ظرفیت پذیرش دانشجو کم است.»
اختصاص ۳۰ درصد از ظرفیت پذیرش پزشک به مناطق محروم
ماجرای کمبود پزشک و لزوم افزایش ظرفیت‌ها حتی جلسه ویژه کمیسیون اصل نود مجلس با وزیر بهداشت را هم در پی داشت.
جلسه‌ای که به گفته علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی موجب شد تا کمبود پزشک مورد تأیید وزارت بهداشت قرار گیرد و مقرر شود برای جبران این کمبود، متناسب با امکانات کشور ظرفیت پذیرش رشته پزشکی دائماً و به شکل تصاعدی افزایش پیدا کند.
وی توضیح داد: «اولین موضوع بحث افزایش ظرفیت پذیرش رشته پزشکی هم در دوره عمومی و هم در دوره تخصص بود که مورد بحث قرار گرفت؛ جمع‌بندی این شد که کمبود پزشک در کشور وجود دارد و لازم است تا وزارت بهداشت ظرفیت‌ها را افزایش دهد. کمبود پزشک مورد تأیید وزارت بهداشت قرار گرفت و مقرر شد برای جبران کمبود پزشک کشور، متناسب با امکانات کشور ظرفیت‌ها دائماً و به شکل تصاعدی افزایش پیدا کند.»
سخنگوی کمیسیون اصل نود اضافه کرد: «در ادامه جلسه قانون برقراری عدالت آموزشی نیز مورد بررسی قرار گرفت. مطابق این قانون باید ۳۰ درصد از ظرفیت رشته پزشکی عمومی و دستیاری به پزشکان تعهدی و مناطق محروم اختصاص پیدا می‌کرد، اما این سهمیه در سال‌های اخیر رعایت نشده‌است برای مثال در سال ۱۴۰۰ در پذیرش رشته پزشکی تنها ۶ درصد و در رشته دندانپزشکی تنها ۸ درصد از ظرفیت به دانشجویان بومی اختصاص یافته‌است. همچنین در آزمون دستیاری تخصص هم سهمیه ۳۰ درصد رعایت نشده‌است.»
خضریان ادامه داد: «موضوع سوم مربوط به آیین‌نامه جدید تأسیس داروخانه‌ها بود که بعد از فراز و نشیب‌های فراوان در خردادماه ۱۴۰۰ آیین نامه جدید تأسیس داروخانه تصویب شده، اما اجرایی نشده‌است. در این جلسه وزیر بهداشت و درمان اعلام کرد که آیین‌نامه جدید داروخانه را قبول دارد و تأکید کرد با وجود همه موانع و شبهاتی که درباره اجرای این آیین‌نامه وجود دارد، عزم وزارت بهداشت برای اجرای این آیین‌نامه قطعی است و هر جایی اشکالی وجود داشته باشد، پیگیری کند تا موانع برطرف شود و مرّ آیین‌نامه مورد اجرا قرار گیرد.»
اعتراف وزیر بهداشت به کمبود پزشک
بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت هم در حاشیه جلسه کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: «ما قبول داریم که کمبود پزشک در کشور داریم، اما باید با توجه به زیرساخت‌های موجود و با استفاده از امکانات دانشگاه آزاد بتوانیم افزایش ظرفیت را با شیب مناسبی انجام دهیم تا مشکل مناطق محروم را حل کنیم.»
وی ادامه داد: «دغدغه نمایندگان کمیسیون اصل نود، وضعیت ظرفیت پزشکی به خصوص در رابطه با پزشکان متخصص بود که توضیحات کافی داده شد و در پایان نیز رئیس کمیسیون اصل نود جمع‌بندی کردند که ما حتماً ۳۰درصد پزشکان متخصصی را که باید در مناطق محروم حضور داشته باشند، بتوانیم تأمین کنیم.» حالا باید منتظر اجرای این مصوبات و صد البته نظارت جدی مجلس برای اجرای مصوبه سهمیه ۳۰ درصدی مناطق محروم و ممانعت از مهاجرت پزشکان مشمول سهمیه مناطق محروم به شهر‌های بزرگ بود تا توزیع نامتوازن پزشکان هم در کنار افزایش تعداد پزشک اصلاح شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار