کد خبر: 1071517
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۶

رپورتاژ آگهی/ همان طور که مصرف یک دارو سبب درمان یک بیماری خواهد شد مصرف همان دارو در موارد دیگر سیب مشکلات و آسیب های بیشتر خواهد شد لذا باید از موارد منع مصرف دارویی که استفاده می کنید مطلع شوید، از این رو در این بخش بررسی خواهیم کرد که موارد منع و مصرف قرص پنتوپرازول چیست؟

موارد منع و مصرف قرص پنتوپرازول چیست؟

موارد مصرف قرص پنتوپرازول (Pantoprazole)چیست؟

به طور کلی از قرص پنتوپرازول به منظور جلوگیری از بروز زخم‌های معده و فرآیند درمان زخم معده، کاهش علائم رفلاکس معده، نابودی عفونت هلیکوباکترپیلوری که باعث زخم معده می‌شود و نیز جهت کاهش عوارض گوارشی سایر داروها استفاده می‌گردد.

همچنین قرص پنتوپرازول برای مهار پمپ هیدروژن تجویز می شود تا جلوی تولید اسید معده را بگیرد زیرا معده سلول‌هایی دارد که اسید تولید کرده و هیدروژن( عامل اسیدی) درون معده تزریق می‌کنند، به این سلول‌ها پمپ‌های هیدروژنی گفته می‌شود.

اسید معده یکی از عوامل محافظت کننده در بدن است که سبب هضم غذا می شود و باعث از بین رفتن میکروب‌ها و ویروس‌هایی می گردد که از طریق گوارش وارد بدن می‌شوند، از آنجا که قرص پنتوپرازول با کاهش اسید معده مقاومت بدن را نیز کاهش می‌دهد لذا در صورت مصرف این دارو باید مراقبت بیشتری در خصوص مواد غذایی مصرفی کرد.

مقدار مصرف قرص پنتوپرازول چگونه است؟

حتما قبل از مصرف قرص پنتوپرازول باید بروشور دارویی درون بسته با دقت مطالعه شود زیرا این بروشور به بیمار کمک می‌کند تا اطلاعات کاملی در مورد قرص پنتوپرازول به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شود. علاوه بر این چنانچه در رابطه با مصرف قرص پنتوپرازول سوالاتی دارید که پاسخ آنها در بروشور یافت نمی شود باید با پزشک مشورت کرد.

با توجه به نوع بیماری و همچنین شدت آن، دوز و مقدار مصرف داروی پنتوپرازول، در افراد مختلف، متفاوت خواهد بود؛ از این رو این قرص را باید دقیقاً بر طبق دستور پزشک مصرف نمود.

اگر یک دوز مصرفی از دارو را  فراموش کردید به محض یادآوری، باید نوبت فراموش شده را مصرف کرد اما با فرا رسیدن زمان مصرف دوز بعدی، از مصرف نوبت فراموش شده باید خودداری کرد و براساس برنامه مشخص به مصرف دارو ادامه داد.

در صورت مصرف این قرص اگر علائم بیماری بهتر نشد و یا حتی اگر بدتر شد باید با پزشک مشورت کرد.

موارد منع و مصرف قرص پنتوپرازول چیست؟

بیمار باید مصرف قرص پنتوپرازول را تا تکمیل شدن دوره درمان ادامه دهد.

از آنجا که ممکن است تا شروع اثربخشی قرص پنتوپرازول مدتی طول بکشد لذا برای کاهش درد معده در این مدت می‌توان با تشخیص پزشک ضد اسیدها مصرف کرد.

جهت مصرف درست قرص یا کپسول پنتوپرازول باید آن را به صورت کامل همراه با یک لیوان آب مصرف کرد و از باز کردن، خرد کردن و یا جویدن آن اجتناب نمود.

توصیه می شود که این قرص یک ساعت قبل از صبحانه مصرف گردد.

از آنجا قرص پنتوپرازول در درمان میکروب معده (هلیکوباکتر) ممکن است همراه با چند نوع آنتی‌بیوتیک نیز تجویز شود لذا باید مقدار و ساعت مصرف این قرص را دقیقاً مطابق نسخه پزشک مصرف کرد.

موارد منع مصرف قرص پنتوپرازول چیست؟

از مصرف قرص های تاریخ گذشته باید اجتناب کرد لذا قبل از مصرف حتما باید به تاریخ انقضای قرص پنتوپرازول توجه کرد.

حتی اگر فردی بیماری با علائم مشابه شما دارد به هیچ وجه قرص پنتوپرازول برای او تجویز نکنید.

در صورت داشتن شرایط یا بیماریهای نظیر؛ حساسیت به این قرص یا داروها و مواد دیگر، بارداری، شیردهی، بیماری کبدی، بیماری کلیوی، بیماری معده، سرطان معده، بیماری لوپوس و کمبود روی، فرد باید قبل از تجویز قرص پنتوپرازول، پزشک معالج را مطلع سازد.

موارد هشدار و احتیاطات هنگام مصرف قرص پنتوپرازول کدام اند؟

استفاده طولانی مدت از قرص پنتوپرازول توصیه نمی‌شود لذا از داروهای جایگزین جهت درمان طولانی مدت باید استفاده کرد.

این دارو درمانی فوری جهت سوزش معده محسوب نمی‌شود لذا در صورت سوزش معده این دارو اثربخشی فوری نخواهد داشت.

از آنجا که اسید معده سبب نابودی بسیاری از میکروب‌هایی مواد غذایی می‌شود، کمبود آن دفاع بدن در برابر عوامل باکتریال و آمیبی را کاهش می دهد. از این رو بیمارانی که داروی پنتوپرازول مصرف می‌کنند باید مسائل بهداشتی را بیشتر رعایت کنند.

استفاده طولانی مدت داروی پنتوپرازول در موارد نادر، ممکن است سبب کمبود ویتامین ب۱۲، منیزیم خون، بدن شود.

استفاده طولانی مدت و مداوم این دارو ، پوکی استخوان را تشدید و خطر شکستگی استخوان را مخصوصاً در افراد مسن افزایش خواهد داد.

این دارو سبب خواب آلودگی و یا سرگیجه می کند از این رو از انجام کارهایی که به هوشیاری نیاز دارند نظیر رانندگی باید خودداری کرد.

موارد منع و مصرف قرص پنتوپرازول چیست؟

تداخلات دارویی قرص پنتوپرازول کدام اند؟

تداخلات دارویی عملکرد و اثربخشی داروها را در درمان بیماری ها و مشکلات تغییر می دهد یا سبب بالا رفتن ریسک ایجاد عوارض جانبی داروها می شود لذا جهت استفاده از داروی پنتوپرازول، بیمار باید لیست تمام داروهایی که مصرف می‌کند اعم از داروهای تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و غیره) را با پزشک خود در میان بگذارد.

برخی از داروهایی که با داروی پنتوپرازول تداخل دارویی دارند شامل؛ داروهای ادرار آور یا دیورتیک‌ها (مانند فورزماید و هیدروکلروتیازید)، کلوپیدوگرل، کتوکونازول، ایتراکونازول، متوترکسات، ساکوییناویر، اتازاناویر، آمپی سیلین، داروهای ضد انعقاد مثل وافارین، دیگوکسین، مایکوفنولات، نلفیناویر، آهن، دیازپام، فنی توئین، داساتینیب، پازوپانیب و دلاویردین می باشد.

عوارض جانبی قرص پنتوپرازول چیست؟

از عوارض جانبی این دارو می توان به سردرد، اضطراب، میگرن، درد شکم، بی خوابی، بثورات جلدی، اسهال، تهوع، استفراغ، یبوست، هیپرگلیسمی وغیره اشاره کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار