کد خبر: 1071756
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
گفت‌وگوی «جوان» با کارشناس و مبلغ دینی در آفریقا
مردم آفریقا به دلیل اینکه سال‌های زیادی تحت ظلم و ستم استعمارگران شرایط سخت و بدی داشته‌اند به نسبت سایر کشور‌ها برای دریافت پیام آزادی و حقیقت‌طلبانه مستعدتر بوده‌اند به همین خاطر امام خمینی (ره) با انقلاب فراجهانی خویش توانست به این هدف برسد و پیام آزادیخواهانه خود را به قلب آفریقا برساند
معصومه طاهری

مردم آفریقا به دلیل اینکه سال‌های زیادی تحت ظلم و ستم استعمارگران شرایط سخت و بدی داشته‌اند به نسبت سایر کشور‌ها برای دریافت پیام آزادی و حقیقت‌طلبانه مستعدتر بوده‌اند به همین خاطر امام خمینی (ره) با انقلاب فراجهانی خویش توانست به این هدف برسد و پیام آزادیخواهانه خود را به قلب آفریقا برساند. در نتیجه موجی از اسلام‌خواهی را میان مردم این کشور‌ها به وجود بیاورد. پس از آن هم وصیتنامه این مرد بزرگ و آسمانی که تنها، یک وصیتنامه معمولی و ساده نیست و حاوی نکات بسیار آموزنده و مفیدی است میان مردمان این سرزمین با استقبال خوبی مواجه شد، این مسئله به خصوص در نشر و توزیع وصیتنامه الهی سیاسی امام راحل نمود دارد. «جوان» در همین رابطه با شهریار ایرانمنش مبلغ و کارشناس دینی در برلین که پیش از این سال‌ها در آفریقا حضور و فعالیت داشت، گفتگو کرده است.

با توجه به اینکه شما سال‌ها در کشور‌های آفریقایی فعالیت‌های تبلیغی و دینی داشته‌اید به نظرتان چقدر وصیتنامه امام خمینی بین این قاره و مردمش شناخته شده است؟
بسیار زیاد. از قدیم گفته هر چه از دل برآید لاجرم بر دل نشیند و این مصداق کاملی از وصیتنامه امام خمینی در میان مردم آفریقاست به طوری که وصیتنامه امام در آفریقا بار‌ها و بار‌ها ترجمه شده و در بخش‌های مختلف کارایی زیادی هم دارد. جالب است بدانید در آفریقا یک روزی به نام «روزعالم» مشخص شده است و هر سال یکی از علمای دینی برجسته را مورد تمجید و تقدیر قرار می‌دهند. به دلیل ارادت و علاقه‌ای که به امام دارند سال ۱۳۸۵ را صرفاً به نام امام خمینی (ره) نامگذاری کرده بودند و اندیشه‌ها و آرای امام به خصوص وصیتنامه ایشان را ترجمه شده بین مردم توزیع کردند که با استقبال خوبی هم از سوی قبایل و گروه‌های مختلف مواجه شد. علاوه بر آن سی‌دی‌هایی از آن نیز تهیه و تنظیم کردند. در این سال سمینار‌ها و سخنرانی‌های متعددی صورت گرفت که هرکدام به تفصیل شخصیت امام خمینی (ره) و وصیتنامه ایشان را تحلیل و تجزیه می‌کردند. پسر فیدل کاسترو دکتر و خطیب روشنفکری است که در زمان حیات امام خمینی یک بار ایران آمده بود و به زیارت ایشان رفته بود. به قدری شیفته آن شخصیت بزرگوار گردید که پس از رحلت امام خمینی (ره) کار ترجمه آثار امام و وصیتنامه ایشان را به عهده گرفت و تاکنون کتاب‌های زیادی را هم درباره امام خمینی ترجمه و منتشر کرده است.
گفته می‌شود بین نیرو‌های ارتش و نظامی آفریقا هم وصیتنامه امام با استقبال خوبی مواجه شده درست است؟
بله همینطور است. وصیتنامه امام خمینی به قدری اهمیت و جامعیت دارد به خصوص اینکه محتوای آن فراملی و جهانی است که نظامیان و ارتشی‌ها در کشور کنگو هم به محتوای آن علاقه‌مند هستند؛ چنانکه ژنرالی را در ارتش این کشور می‌شناسم (برای حفاظت وی از گفتن نامش معذورم) که به عنوان یک شخصیت ارشد و شناخته شده نظامی، بند بند وصیتنامه امام خمینی را از حفظ است و همیشه از این دستنوشته امام به نیکی یاد می‌کرد و می‌گفت این وصیتنامه ساده‌ای نیست که در کتابخانه خاک بخورد برای همه لازم و مهم و درس‌آموز است.
حضرت امام خمینی خودشان هم در بخشی از وصیتنامه آورده‌اند که وصیتنامه‌شان تنها متعلق به ایران و ایرانیان نیست بلکه مربوط به تمام انسان‌هاست.
بله، دقیقاً و این مسئله نشان می‌دهد که چقدر امام خمینی ذوابعاد بوده و نگاه جهانی و فراملی داشته است و اصلاً خود را محدود به مرز‌های داخلی ایران نکرده بود از همان ابتدای شکل‌گیری انقلاب اسلامی نگاهشان جهانی بود و در وصیتنامه خودشان نیز به همه مردم دنیا نظر داشتند. این اتفاق مهمی است، بنابراین ما باید مانند امام نگاه گسترده و جهانی داشته باشیم و به عنوان ایرانیان مسلمان به توسعه و تعالی اسلام بیندیشیم و عملاً وصیتنامه امام خمینی (ره) در همه امور استفاده ببریم؛ چراکه امام راحل به تمام بخش‌های زندگی پرداخته و همه اقشار و گروه‌ها را مورد خطاب قرار داده‌اند که اگر مطابق با این منشور حکمت عمل کنیم و در راستای احکام اسلامی و قرآنی پیش برویم هیچ‌گاه به بیراه نمی‌افتیم و گرفتار مشکلات نمی‌شویم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار