کد خبر: 1071798
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰

فریدون مجلسی، دیپلمات سابق و از تحلیلگرانی که از میزان حضورش در رسانه می‌توان دریافت به حضور در رسانه علاقه‌مند است، در گفت‌وگویی با روزنامه اصلاح‌طلب آرمان ملی از ایران خواسته که در مذاکرات «انعطاف» به خرج دهد تا حدی که دیگر «کشور‌های غربی احساس خطر نکنند». او همچنین تلویحاً خواستار عدم حمایت ایران از فلسطین، سوریه، لبنان و یمن شده است.
او می‌گوید: «ایران باید دلایل و رویکرد کشور‌های غربی را مشاهده کند که آن‌ها به دنبال چه چیزی هستند. امتیازاتی که آن‌ها به دنبال آن هستند و جمهوری اسلامی نیز نسبت به آن‌ها آگاهی دارد و در مقدمه برجام نیز به‌صورت تلویحی به آن‌ها اشاره‌شده رعایت صلح و امنیت در منطقه است.»
سخنان مجلسی عجیب است؛ یعنی ایران باعث برهم خوردن صلح و امنیت در منطقه شده و اکنون غربی‌ها خواستار رفع این تهدید هستند؟!
او می‌گوید که غربی‌ها به پرونده هسته‌ای ایران «از آغاز» نگاه می‌کنند و برای امریکایی‌ها، آغاز ماجرا «خصومت ناشی از گروگان‌گیری ابتدای انقلاب و دشمنی پایداری است که در طول این ۴۰ سال برای آن‌ها وجود داشته است.» چرا فریدون مجلسی این «آغاز» را ۲۸ خرداد ۳۲ نمی‌داند که دولت قانونی ایران به دست امریکایی‌ها و در کودتا سرنگون شد؟ چرا فقط ۴۰ سال خصومت؟ حتی اگر آغاز خصومت را گروگان‌گیری بدانیم، خود ماجرای حمله به سفارت امریکا در تهران یک واکنش بوده است و نه آغاز ماجرا؛ واکنشی به عدم استرداد محمدرضا پهلوی به ایران، واکنشی به جاسوسی‌ها و مداخلات امریکا در ایران و... چرا آغاز ماجرا را به گونه‌ای تحریف کنیم که حتماً ایران مقصر شود؟
در بخش دیگری، او می‌گوید: «مشکل ایران تحریم‌هاست و به همین دلیل ایران خواهان برداشته شدن تحریم‌هاست. این در حالــی است که مشکل کشــور‌های غربی تهدید است. به‌همیــن دلیل در شرایــط کنونی چالش مهم ایــران تحریم است و چالش کشورهـــای غربی تهدید. درنتیجه اگر قــرار است انعطافی در زمینه مذاکرات صــورت بگیــرد بایــد درزمینه تحریم‌ها و تهدید‌های دو طرف صورت بگیرد.»
عجب از این تحلیلگران و دیپلمات‌ها که تحریم واقعی را با تهدیدی کذایی برابر می‌کنند. غربی‌ها واقعاً ایران را تهدید کرده‌اند، اما ایران واقعاً کسی را تهدید نکرده و آنچه به عنوان تهدید ایران برای امنیت منطقه است، ساخته و پرداخته طراحان امنیتی عملیات روانی علیه ایران است. در منطقه ایران خطری علیه صلح بوده یا امریکا و کشور‌های ائتلافی با آن؟ ایران به یمن حمله کرده یا عربستان که متحد غرب است؟ امنیت عراق و افغانستان را ایران از بین برده یا امریکا و متحدانش؟ این تحلیلگران ایرانی‌اند یا وکلای امریکا در ایران‌اند؟!
او سپس گفته «مسئله اسرائیل در مرحله نخست به ملت فلسطین، در مرحله دوم به کشور‌های عربی و در مرحله سوم به جامعه جهانی اسلامی ارتباط پیدا می‌کند.» و حتی گفته که «کاهـش تهدید‌ها نیز تنها در حد حرف نیست و بلکه باید در عمل مورد ارزیابی قرار بگیرد. حمایت‌های ایران از کشور‌هایی مانند سوریه، لبنان و یمن یکی از موضوعاتی است که کشور‌های غربی آن را به‌مثابه تهدید قلمداد می‌کنند.»
در واقع هر چه غرب گفت، گوش بدهیم و هیچ اختیاری از خود در سیاست خارجه نداشته باشیم تا آن‌ها از ما نترسند! ایران هراسی را مردم باور نمی‌کنند، اما روی این مثلاً تحلیلگران گویا خیلی مؤثر بوده است!

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار