کد خبر: 1072456
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت معاونت علمی همزمان با بیست و دومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی فناوری و فن بازار وزارت علوم، از روز گذشته آغاز به کار کرد. این دو نمایشگاه با همکاری دو نهاد علمی کشور به مناسبت هفته پژوهش برگزار شده و تا بیست و پنجم آذر دایر است. در این نمایشگاه‌ها ۳ هزار و ۱۳۲ فناوری ارائه شده که ۵۶ فناوری برای نخستین‌بار رونمایی خواهد شد.
ابراهیم مشیریان

نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت معاونت علمی همزمان با بیست و دومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی فناوری و فن بازار وزارت علوم، از روز گذشته آغاز به کار کرد. این دو نمایشگاه با همکاری دو نهاد علمی کشور به مناسبت هفته پژوهش برگزار شده و تا بیست و پنجم آذر دایر است. در این نمایشگاه‌ها ۳ هزار و ۱۳۲ فناوری ارائه شده که ۵۶ فناوری برای نخستین‌بار رونمایی خواهد شد.

نمایشگاه ایران‌ساخت معاونت علمی، رویدادی برای کاهش وابستگی آزمایشگاه‌های داخلی به تجهیزات و مواد وارداتی و همچنین استفاده از توانمندی‌های داخلی و حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان در زمینه ساخت تجهیزات و تولید مواد آزمایشگاهی است.

اشتغال پایدار برای ۷ هزار پژوهشگر
در نهمین دوره نمایشگاه معاونت علمی حداقل ۳۷۰ شرکت با بیش از ۹ هزار محصول حضور دارند و محصولات آن‌ها پس از پایان حضوری نمایشگاه، به فروش می‌رسد. در این نمایشگاه ارائه ۱۵ فناوری برای نخستین بار صورت می‌گیرد. در هشت نمایشگاه قبلی تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت، بیش از یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان فروش قطعی برای شرکت‌ها ثبت شد که این فروش با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اتفاق افتاد. همچنین برگزاری این رویداد در سال‌های اخیر منجر به ایجاد اشتغال پایدار برای ۷ هزار پژوهشگر شده‌است.
ضمن اینکه هر سال میزان فروش شرکت‌های حمایت شده از سوی معاونت علمی سیری صعودی داشته‌است. به طور نمونه در دوره ششم این رویداد ۱۱۵ میلیارد تومان، دوره هفتم ۲۹۵ میلیارد تومان و دوره هشتم ۳۲۵ میلیارد تومان فروش قطعی ثبت شده‌است.
از تولید لوله آزمایشگاه تا فناوری ۷۰ میلیاردی
بیست و دومین دوره نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن بازار وزارت علوم هم دستاورد‌های پژوهشی ۱۹ دانشگاه، ۱۷پژوهشگاه، ۳۲پارک علم و فناوری و مرکز رشد و همچنین ۱۴شرکت و سازمان را معرفی کرده‌است. در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی، فناوری و فن بازار وزارت علوم ۳ هزار و ۱۳۲فناوری ارائه شده‌است که ۴۱فناوری هم برای نخستین بار در این نمایشگاه رونمایی خواهد شد. معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور روز گذشته در مراسم آغاز به کار دو نمایشگاه ایران ساخت و فن بازار گفت: نمایشگاه‌های فناوری مانند ایران ساخت از نظر کمی و کیفی نسبت به شش سال قبل تفاوت بسیار زیادی دارد. شش سال قبل در این نمایشگاه‌ها شیشه لوله آزمایشگاه نمایش داده می‌شد، اما الان محصولاتی نمایش داده می‌شود که قیمت مشابه خارجی آن ۶۰ تا ۷۰ میلیارد است.
سورنا ستاری افزود: امروز بخش خصوصی هم بهتر از سال‌های قبل وارد شده و از سویی دیگر دولت، زیرساخت‌هایی همچون مراکز رشد و پارک علم و فن‌آوری را هم فراهم کرده‌است.

فروش با تخفیف ویژه به مدارس
سرپرست معاونت نوآوری و تجاری‌سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم با اشاره به ارائه ۱۵ محصول تولید بار اول در این نمایشگاه، به صدا و سیما گفت: در طول نمایشگاه از محصولات جدید رونمایی خواهد شد. نمایشگاه امسال میزبان رویدادی جدید است. این کار با همکاری مرکز طراحی ایران برای ارتقای سطح طراحی و کیفیت بسته‌بندی محصولات و نوع ارائه خدمات انجام می‌شود.
محمدحسین بهشتی افزود: قرار است در نهمین دوره این نمایشگاه برترین طراحی در زمینه ارائه تجهیزات، طراحی خدمات و طراحی بسته‌بندی انتخاب و معرفی شوند. همه شرکت‌هایی که در این نمایشگاه حضور دارند می‌توانند در این رویداد شرکت کنند.
وی ادامه داد: محصولات دارای فناوری پیچیده از ۴۰ درصد، محصولات با فناوری پیچیده تولید بار اول از ۵۰ درصد، محصولات سطح ۲ فناوری از ۲۵ درصد و سطح ۳ فناوری از ۱۰ درصد تخفیف برخوردار می‌شوند. مدارس با ۴۰ درصد و همچنین پژوهش‌سرا‌های دانش‌آموزی نیز می‌توانند نیاز‌های خود را با ۷۰ درصد تخفیف با تأیید ستاد‌های توسعه فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری از این نمایشگاه تأمین کنند.

گام بعدی، کاربردی کردن پژوهش‌ها
معاون پژوهش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم با بیان اینکه در تلاشیم در کنار حفظ اقتدار ایران در زمینه تولید علم و فناوری در دنیا، سهم و اثربخشی علوم انسانی و اجتماعی را بیشتر کنیم، به صدا و سیما گفت: از دیگر اقدامات ما کاربردی کردن پژوهش‌های دانشگاهی و تحقیقات علمی و انطباق آن‌ها با نیاز‌های کشور است که این کار را نیز با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شتاب خواهیم داد. همچنین دیپلماسی فناوری با دیگر کشور‌ها را نیز در اولویت داریم تا ارتباط میان دانشمندان ایرانی با جهان قطع نشود و ارتقا یابد.
پیمان صالحی افزود: دانشمندان سفیران پرقدرت ایران در دنیا هستند که می‌توانند حضور کشورمان را در بازار‌های جهانی تثبیت و توانمندی علمی ایران را در بازار جهانی نیز عرضه کنند.
گفتنی است امسال بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای ارتقای همکاری‌ها با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، عزمی جدی ایجاد شده‌است. یکی از نماد‌های مهم این همکاری و عزم جدی، برگزاری همزمان و مشترک این دو نمایشگاه با هم است تا زمینه همکاری‌های فناورانه میان دو نهاد بیشتر شود. این دو نمایشگاه که از روز گذشته آغاز به کار کرده‌اند تا ۲۵ آذر در نمایشگاه بین‌المللی تهران برای بازدید عموم به کار خود ادامه خواهند داد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار