کد خبر: 1072903
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۷
کبری فرشچی

حقوق بشر و آزادی مفاهیمی هستند که برای کشور‌های غربی تفاسیر متفاوتی پیدا می‌کند؛ در حالی که یکی از اعتراضات رسمی سازمان‌های حقوق بشری به ایران بحث قانون حجاب است و از آن تحت عنوان «حجاب اجباری» یاد می‌کنند، زنان مسلمان در کشور‌های غربی برای انتخاب پوشش خود آزاد نیستند. رفتار نژادپرستانه، حقوق بشر و دموکراسی غربی در طول سال‌های گذشته بار‌ها زنان مسلمان و محجبه را به واسطه داشتن حجاب از حقوق قانونی و اجتماعی خود همچون تحصیل و اشتغال منع کرده‌است. یکی از آخرین موارد این خفقان در جهان‌بینی، اخراج فاطمه انوری معلم محجبه در استان کبک کانادا است که انتقاد و محکومیت گسترده‎ای را در پی داشته‌است.
اوایل ماه جاری به معلمی در شهر «چلسی» کانادا، گفته شد که از این پس اجازه نخواهد داشت به شغل خود ادامه دهد؛ چراکه پوشش سر وی با لایحه ۲۱ قانونی که در سال ۲۰۱۹ تصویب شد، مغایرت دارد. بر اساس این قانون، کارمندان دولتی «کبک» از جمله افسران پلیس، وکلا، قضات و معلمان از پوشیدن «نماد‌های مذهبی» منع می‌شوند، اما این قانون تأثیر زیادی بر زنان مسلمان در مدارس استان کبک کانادا دارد؛ جایی که ۵/۷۴ درصد معلمان آن زن هستند.
بر اساس گزارش گاردین، منتقدان معتقدند این قانون اقلیت‌های قومی را به طور ناعادلانه‌ای هدف قرار می‌دهد. دانش‌آموزان و کارکنان این مدرسه در حمایت از خانم انوری نوار‌های سبز و پوستر نصب کردند. شورای ملی مسلمانان کانادا (NCCM) هم در حال جمع‌آوری امضای طوماری برای مداخله نخست‌وزیر جاستین ترودو در جلوگیری از اخراج این معلم مسلمان در استان کبک به دلیل محجبه بودن است. «جاستین ترودو»، نخست وزیر کانادا در واکنش به اخراج این معلم مسلمان فقط گفته‌است: «در کانادا نباید کسی کارش را به خاطر پوشش یا اعتقادات دینی‌اش از دست بدهد». مصطفی فاروق، مدیر اجرایی NCCM با تأکید بر اینکه فاطمه انوری یک زن شجاع مسلمان است که شهامت پوشیدن حجاب در مدرسه را داشت، می‌افزاید: «حقیقت شرم‌آور این است زمانی که لایحه ۲۱ برقرار است او نه اولین مورد است و نه آخرین خواهد بود.» به گفته فاروق درخواستی برای لغو این قانون به دادگاه استیناف کبک ارائه شده‌است.
وی از ترودو خواسته با قوت بیشتری عمل کند و همچنین از مردم دعوت کرده برای اصلاح این قانون طوماری برای جلب کمک دولت و اعضای پارلمان امضا کنند.
کاظم غریب‌آبادی، دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان نیز در حمایت از خانم انوری، از دولت فدرال کانادا خواست تا با دخالت در این قضیه، از مردمی که با این قانون تبعیض آمیز در حال مقابله هستند، از طریق لغو این قانون حمایت کند.
البته ماجرای ممنوعیت حجاب در مدارس و دانشگاه‌های اروپا قصه تازه‌ای نیست و خانم انوری هم نخستین زنی نیست که به واسطه حجابش از کار اخراج می‌شود. زنان مسلمان در دنیای غرب تنها در صورتی مجاز به کار یا تحصیل هستند که طبق قوانین این کشورها، بدون حجاب و پوشش اسلامی و نماد مذهب‌شان در اماکن عمومی، کاری و تحصیلی حاضر شوند.
انگار غرب از حجاب زنان مسلمان و پیامی که این حجاب با خود به همراه دارد، آنقدر نگران است که ترجیح می‌دهد به شکلی علنی آزادی و حقوق این گروه از زنان را سلب کند، اما زیر بار پذیرش حجاب نرود. با تمام این‌ها آمار‌ها از رشد گرایش زنان در دنیای غرب به حجاب و لباس‌های پوشیده حکایت دارد؛ زنانی که حتی مسلمان نیستند، اما حجاب برایشان جذابیت دارد و شاید یک پناهگاه است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار