کد خبر: 1073159
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
عباس حاجی نجاری
مروری هرچند کوتاه به ابعاد جنگ روانی و رسانه‌ای دشمنان نظام علیه مردم ایران در روز‌ها و هفته‌های اخیر و درگیر شدن آن‌ها با موضوعات فرعی و پیش پا افتاده، نشانگر آن است که کارآمدی و توانمندی‌های دولت سیزدهم در همین دوران محدود آن‌ها را به هذیان‌گویی واداشته که در این عرصه متأسفانه جریان سیاسی رقیب مردم ایران نیز همگام با آن‌ها و کماکان با سیاه نمایی و بزرگنمایی مشکلاتی که خود در طی سال‌های اخیر عامل آن بودند، مدعی ناکارآمدی دولت سیزدهم هستند.

مروری هرچند کوتاه به ابعاد جنگ روانی و رسانه‌ای دشمنان نظام علیه مردم ایران در روز‌ها و هفته‌های اخیر و درگیر شدن آن‌ها با موضوعات فرعی و پیش پا افتاده، نشانگر آن است که کارآمدی و توانمندی‌های دولت سیزدهم در همین دوران محدود آن‌ها را به هذیان‌گویی واداشته که در این عرصه متأسفانه جریان سیاسی رقیب مردم ایران نیز همگام با آن‌ها و کماکان با سیاه نمایی و بزرگنمایی مشکلاتی که خود در طی سال‌های اخیر عامل آن بودند، مدعی ناکارآمدی دولت سیزدهم هستند.
برای درک بهتر این پدیده مروری بر پیش‌بینی‌های ماه‌های آغازین سال ۱۴۰۰، ابعاد این استیصال دشمنان و دنباله‌های داخلی آن‌ها را روشن‌تر می‌کند:
۱-درماه‌های آغازین سال ۱۴۰۰ محور اصلی جنگ روانی دشمن بر مأیوس‌سازی مردم از حضور در پای صندوق‌های رأی با القای ناکارآمدی نظام در حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم متکی و برنامه آن‌ها این بود که در صورت کاهش مشارکت مردم با موج سواری بر نارضایتی ها، کشور را با چالش درونی مواجه کنند.
۲- به دلیل ضعف‌های جدی دولت دوازدهم و پیامد‌های آن در عرصه‌های اجتماعی و اقتصادی که به کاهش سرمایه اجتماعی نظام منجر شده بود، پیش‌بینی کارشناسان این بود در نیمه دوم سال به دلیل خالی بودن خزانه و عدم امکان تأمین کالا‌های اساسی مورد نیاز مردم کشور با یک ابر بحران مواجه خواهد شد.
۳-ضعف و ناکارآمدی دولت دوازدهم در تأمین واکسن مورد نیاز به‌رغم تلاش زیاد کادر پزشکی کشور با آمار روزانه ۷۰۰ فوتی در زمان انتقال دولت و پیش‌بینی روند فزاینده آن در ماه‌های بعد، امید به زندگی را در کشور به شدت کاهش داده و بر نارضایتی‌ها افزوده بود.
۴-فعالان جریان اصلاحات که امیدی برای کسب اعتماد مردم نمی‌دیدند، علاوه بر همصدایی با دشمنان در سیاه نمایی شرایط کشور اینگونه القا می‌کردند که در صورت پیروزی جریان انقلابی در انتخابات و یکدست شدن حاکمیت شرایط اختناق بر کشور حاکم شده و دیگر مجالی برای نقد و انتقاد در کشور باقی نمی‌ماند و با همین ارعاب افکار عمومی و جریان‌سازی‌های کاذب سعی در همنوایی با بیگانگان برای کاهش مشارکت مردم در انتخابات و حتی مهاجرت‌سازی و خروج نخبگان از کشور را داشتند.
۵-در امتداد تلاش‌های تلاش سال‌های گذشته رسانه‌های بیرونی و جریان‌های داخلی در زمینه دوگانه‌سازی میدان و مقاومت که فرصت ذی‌قیمتی را از نظام سلب کرده بود، در آستانه انتخابات اینگونه القا می‌شد که در صورت پیروزی جریان انقلابی روابط ایران با همسایگان به هم ریخته و حتی کشور ممکن است درگیر جنگ و چالش‌های جدی با همسایگان و متجاوزان غربی در منطقه شود.
اما به‌رغم این گزاره‌ها و گزاره‌های متعدد دیگری که مجال پرداخت و آن در این مقاله نیست تحولات ماه‌های اخیر بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم برخلاف پیش‌بینی‌های صورت گرفته نویدبخش ایجاد آرامش در فضای سیاسی و اجتماعی کشور و اعتماد بیشتر مردم به نظام و امیدواری به حل مشکلات گردیده است که به نماد‌هایی از آن اشاره می‌شود.
الف: تلاش دولت سیزدهم در عرصه اقتصادی به‌رغم تحویل گرفتن خزانه خالی باعث شده است که نه تنها کشور با بحران تورم کذایی مواجه نشده، بلکه علاوه بر تأمین کالا‌های اساسی مورد نیاز روند قیمت بیشتر کالا‌های بازار نیز کنترل شده و در مجموع نرخ تورم نیز روند کاهشی داشته است. این در حالی است که بهبود شرایط کسب و کار چشم انداز رونق اقتصادی را بهبود بخشیده و اگرچه رفع چالش‌ها و آسیب‌های این عرصه نیاز به برنامه‌ریزی‌های بلندمدت و اقدامات بنیادین دارد.
ب: تأمین واکسن مورد نیاز و مهار بیماری کرونا رنگ قرمز کرونایی کشور را که در زمان انتقال دولت قرمز بود، این روز‌ها به آبی تبدیل کرده است، این واقعیت و کاهش آمار مرگ و میر‌ها و بیماران جدید در مقایسه با دیگر کشور‌ها به ویژه کشور‌های مدعی غربی آرامش را به کشور فضای کشور حاکم ساخته و این در حالی بود که به‌رغم پیوند زدن تأمین واکسن به FATF در دوران دولت گذشته و یا التماس به کشور‌های غربی برای تأمین واکسن مورد نیاز مردم، رئیس دولت سیزدهم با یک دیپلماسی هوشمندانه و تعاملات لازم توانست ضمن تأمین واکسن مورد نیاز از داخل و بیرون، بهترین کارنامه را برای کشور در مقابله با ویروس در جهان ثبت کند.
ج:بهبود روابط با دیگر کشورها. مبتنی بر سیاست چندجانبه‌گرایی در عین گسست کشور از نگاه به غرب، علاوه بر زمینه‌سازی برای انعقاد قرارداد‌های دو‌جانبه و چند‌جانبه بهبود جدی در تراز تجاری کشور ایجاد کرده به‌گونه‌ای که در همین مدت محدود فروش نفت در کشور در هشت ماهه سال ۱۴۰۰ در مقایسه با هشت ماه سال ۹۹ دو برابر شده و ذخیره ارزی کشور افزایش یافته و صادرات کشور نیز ۳۵ درصد افزایش داشته است. د:برنامه‌ریزی هوشمندانه برای تداوم مذاکرات هسته‌ای و همگرایی بیشتر دیپلماسی و میدان در دولت سیزدهم تثبیت اقتدار کشور را به همراه داشته و روند ایران‌هراسی را تغییر داده و منطقه شاهد تلاش همسایگان برای ارتقای روابط با ایران و کاهش تنش‌ها است. اگرچه این عرصه به دلیل نقش صهیونیست‌ها و قدرت‌های غربی که نفوذ و حیات خود را در بحران‌سازی و برهم زدن تعاملات ایران با دیگر کشور‌ها می‌ببینند، به شدت حساس و نیازمند ممارست و برنامه ریزی هوشمندانه است.
هـ: گشایش در فضای سیاسی کشور و افزایش تحمل و مدارا نسبت به اعتراضات اجتماعی و تحمل مخالف از پدیده‌های مهم کشور در شرایط کنونی است. اگر چه این امر به شدت مورد سوء استفاده دشمنان بیرونی ومعاندان داخلی مواجه و تلاش شده است که با به خشونت کشاندن اعتراضات، راهبرد دولت را تغییر دهند، اما هوشیاری مردم عملاَ فرصت را از دست آنهاگرفت. اینکه روسای قوا در میان دانشجویان حضور یافته و تند‌ترین انتقادات را شنیده و با تأنی و آرامش پاسخ می‌دهند در ادوار گذشته کمتر سابقه داشته است.
ز:همه این‌ها در حالی است که دولت سیزدهم به دلیل مشکلات و نارسایی‌های گذشته و آلوده بودن بخش قابل توجهی از شبکه مدیریت کشور به فساد اقتصادی، ناچار گردید که مدیران خود را از میان چهره‌های جوان انتخاب کند و به دلیل محدودیت‌های موجود نتوانسته حتی مدیران رده دوم را تغییر دهد و دستاورد‌های کنونی هم محصول کار با همین شبکه است که برخی از آن‌ها به‌رغم داشتن تردید نسبت به ماندن و یا نماندن در عرصه مدیریتی، تلاش جدی نمی‌کنند. این درحالی است که کارشکنی‌های عوامل غیر معتقد ازاین شبکه در طول ماه‌های اخیر و اخلال آن‌ها و حتی انتشار گزارش‌های مغرضانه ناکارآمدی نظام را هدف گرفته است.
ح: این دستاورد‌ها در حالی است که به‌رغم نقد‌های غیرمنصفانه جریان سیاسی رقیب، دولت سیزدهم از نقد و حتی تخریب برخی مدعیان انقلابیگری هم در امان نیست که اگر چه بخش از آن‌ها به جا وسازنده است، اما بخش عمده آن صادقانه نیست.
ط:در میان این همه این دستاورد‌ها شاید مهم‌ترین دستاورد دولت سیزدهم ایجاد آرامش در فضای کشور وعدم طرح مواضع ساختارشکنانه از سوی مسئولان اصلی کشور است که این امر نویدبخش یگانگی دولت و نظام بعد از سه دهه است. مردم دیگر در فضای سیاسی کشور مواضع مغایر با سیاست‌های کلی نظام را از زبان مسئولان نمی‌شنوند. همه قوا ظرفیت‌های خود را برای حل مشکلات مردم بسیج کرده‌اند و این هم چشم انداز روشن پیش پای نظام ترسیم ونوید بخش تحقق بیانیه گام دوم و حرکت به سمت تشکیل جامعه اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار