کد خبر: 1075374
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
مسئول بسیج سازندگی چهارمحال و بختیاری در گفتگو با «جوان»:
بسیج یکی از مؤثرترین نهاد‌های مردمی با توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بی‌شمار است و بسیجیان در عرصه‌های مختلف همواره در چهار دهه گذشته منشاء فعالیت‌ها و خدمات گوناگونی بوده‌اند. در این میان بسیج سازندگی و گروه‌های جهادی نقش مهمی در پیشبرد برنامه‌های سازمان بسیج داشته و دارند.
حمیرا رحیمی

بسیج یکی از مؤثرترین نهاد‌های مردمی با توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بی‌شمار است و بسیجیان در عرصه‌های مختلف همواره در چهار دهه گذشته منشاء فعالیت‌ها و خدمات گوناگونی بوده‌اند. در این میان بسیج سازندگی و گروه‌های جهادی نقش مهمی در پیشبرد برنامه‌های سازمان بسیج داشته و دارند. حضور جهادگران و عملکرد آن‌ها در چهارمحال وبختیاری و روستا‌های محروم آن مشهود است. به همین بهانه به سراغ سرهنگ هوشنگ فولادی مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه حضرت قمربنی هاشم (ع) چهارمحال و بختیاری رفتیم تا گفت‌وگویی با ایشان داشته باشیم.

چه تعداد گروه جهادی در استان فعال است؟
با افزایش گروه‌ها در دوران کرونایی که برای کمک به مردم وارد میدان شدند، هم اکنون یک هزار و ۴۵۰ گروه جهادی در استان فعال است که از این تعداد تاکنون یک هزار و ۳۵۰ گروه جهادی در اطلس جهادی سپاه چهارمحال وبختیاری ثبت شده است.

گروه‌های جهادی چه فعالیت‌هایی در راستای محرومیت‌زدایی داشته‌ند؟
گروه‌های جهادی استان در این مدت ۲۵ هزار و ۴۰۰ نفر روز ساعت در مناطق مختلف چهارمحال وبختیاری فعالیت انجام داده و تلاش خود را برای رفع بخشی از محرومیت به کار گرفته‌اند و علاوه بر آن در سیل خوزستان و لرستان و زمین‌لرزه کرمانشاه آتش به اختیار وارد میدان شدند و ۱۷۲ واحد مسکن مددجویی در کرمانشاه احداث کردند.

گروه‌های جهادی تخصصی چه اقداماتی داشته‌اند؟
گروه‌های تخصصی پزشکی، دامپزشکی، کشاورزی و حقوق‌دانان ۲۱ هزار نفر روز ساعت در استان فعالیت انجام داده‌اند. علاوه‌بر آن فعالیت‌های این گروه‌های جهادی با وجود ویروس‌کرونا تداوم یافت و اعزام اردو‌های جهادی یک روزه، سه روزه، هفت روزه و ۱۰ روزه شامل ۲۵ هزار و ۴۰۰ نفر روز ساعت صورت گرفت.

از سال گذشته تاکنون چه تعداد طرح‌های محرومیت‌زدایی در روستا‌ها اجرا شده است؟
در این مدت ۲ هزار و ۸۶۶ طرح عمرانی در راستای محرومیت‌زدایی در استان اجرا شده که شامل ساخت مرکز بهداشت، مسجد، آبرسانی روستایی، احداث جاده، احداث دار‌القرآن و خانه عالم بوده است.

بسیج سازندگی در حوزه اقتصاد مقاومتی هم برنامه‌ای داشت؟
در این خصوص ۸۳ کارگاه برگزار شده است و در ۱۰ قطب صنایع تبدیلی استان در سال گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان و در سال‌جاری تاکنون ۴۵ میلیارد تومان تسهیلات در راستای اشتغالزایی به متقاضیان پرداخت شده که در همین خصوص زمینه ایجاد اشتغال برای ۳ هزار و ۲۰۰ نفر فراهم شده است و علاوه‌بر آن با تشکیل جلسات کارگروه اقتصاد مقاومتی و تنظیم سند راهبردی در خصوص مهار آبراه‌ها و توزیع پنل خورشیدی ۲۶ جلسه برگزار شده است.

در حوزه ساخت مسکن چه کار‌هایی صورت گرفته است؟
طی تفاهمنامه‌ای با سازمان بهزیستی برای ساخت و تعمیر ۲۵ خانه مددجویی و براساس تفاهمنامه با کمیته امداد ۳۰۰ واحد مسکن در استان ساخته شده و به‌زودی ۴۰۰ واحد دیگر به ویژه در بخش بازفت شهرستان کوهرنگ احداث می‌شود.

با دستگاه‌های دولتی تاکنون چه همکاری‌هایی داشته‌اید؟
در قالب انعقاد ۲۸ تفاهمنامه با دستگاه‌های اجرایی استان در حوزه‌های جهاد کشاورزی، فنی‌و حرفه‌ای، بهزیستی، دامپزشکی، منابع طبیعی و هلال‌احمر همکاری‌های خوبی انجام شده که از جمله آن می‌توان به غرس ۷۶ هزار اصله نهال و احیای یک هزار و ۲۵۰ هکتار گیاهان دارویی و ایجاد زمینه اشتغال ۲ هزار و ۱۱۸ نفر اشاره کرد.

در بخش توزیع بسته‌های معیشتی بسیج سازندگی چه عملکردی داشته است؟
۳۵ هزار بسته معیشتی در استان بین محرومان و نیازمندان توزیع شده که از این میزان ۱۲ هزار مورد همزمان با دومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی انجام گرفت. ارزش بسته‌های معیشتی ۳۵۰ میلیارد تومان بوده که از این میزان ۱۹۵ میلیارد تومان از سوی سپاه تأمین شده است.

به غیر از کار‌های عمرانی، گروه‌های جهادی در چه بخش‌های دیگری فعالیت دارند؟
در زمینه‌های فرهنگی، هنری، بهداشت و درمان و ورزش که بر همین اساس توزیع ۲۲ هزار و ۶۰۰ بسته لوازم‌التحریر، ارائه مشاوره حقوقی در قالب ۱۵۴ کلاس، اعطای ۳ هزار و ۸۳۱ سری جهیزیه که به‌زودی نیز ۲ هزار سری آن آماده و اهدا خواهد شد، برگزاری ۱۹ کارگاه اشتغالزایی در سطح استان و ایجاد زمینه اشتغال برای ۶۰ بسیجی، برگزاری پنج کارگاه قالی‌بافی و خیاطی، برپایی میز خدمت با همکاری بسیج ادارات در ۲۳۱ دستگاه اجرایی، جذب زنان متکدی و ایجاد شغل برای آنها، برگزاری جلسات روشنگری و بصیرت‌افزایی از جمله فعالیت‌های انجام شده به همت گروه‌های جهادی است.

در طرح بهداشتی شهید سلیمانی عملکرد گروه‌های جهادی چطور بود؟
در این طرح با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و هلال‌احمر، ۵۷۰ تیم تشکیل و در طرح محله‌محور به شناسایی موارد مبتلا و کمک به خانواده‌های بی‌بضاعت اقدام شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار