کد خبر: 1075617
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
بارندگی‌های اخیر در استان‌های کرمان و فارس خسارات زیادی بر جای گذاشته است. با اینکه باران بند آمده، اما روستا‌های سیل‌زده مملو از چاله‌های آب و گل‌و لای و خرابی‌های ناشی از این حادثه هستند و سیل‌زدگان مجبورند شب‌های سرد زمستانی را در چادر‌ها سپری کنند
محمدرضا هادیلو

بارندگی‌های اخیر در استان‌های کرمان و فارس خسارات زیادی بر جای گذاشته است. با اینکه باران بند آمده، اما روستا‌های سیل‌زده مملو از چاله‌های آب و گل‌و لای و خرابی‌های ناشی از این حادثه هستند و سیل‌زدگان مجبورند شب‌های سرد زمستانی را در چادر‌ها سپری کنند. در برخی مناطق منازلی که تخریب شده‌اند هنوز آواربرداری نشده و حیوانات در زیر ویرانه‌ها مانده‌اند. وضعیت بهداشت اصلاً خوب نیست و با اینکه گروه‌های جهادی و بسیجیان از همان لحظات اول وقوع سیل در این مناطق حاضر و همچنان مشغول خدمات‌رسانی هستند، اما سیل‌زدگان با قدردانی از زحمات این جهادگران می‌گویند برخی مسئولان استانی و کشوری فقط می‌آیند و وعده می‌دهند و عکس و فیلم می‌گیرند و می‌روند. انگار اینجا یک شوی تبلیغاتی است و مناطق سیل‌زده هم آتلیه عکاسی!

طی روز‌های اخیر و با وقوع سیل در چندین استان خسارات زیادی به بار آمده است. علاوه بر ویرانی‌های به جای مانده از این حادثه طبیعی، سرما نیز مزید بر علت شده تا نیاز‌های و کمبود‌ها بیش از هر زمان دیگری به چشم آمده و درخواست برای رفع مشکلات و معضلات ناشی از سیل بالا برود. با وجود فعالیت نیرو‌های بسیجی و به خصوص گروه‌های جهادی که از سوی سپاه به منطقه اعزام شده‌اند و تلاش‌شان برای خالی کردن خانه‌ها از گل ولای ادامه دارد، اما هنوز سیل‌زدگان با معضلات و گرفتاری‌های زیادی روبه‌رو هستند. با تمام این تفاسیر و برای برخی مسئولان، مناطق سیل‌زده بیشتر به یک آتلیه برای عکس گرفتن و بعد از آن هم گشت وگذاری در مناطق آسیب‌دیده و چند قول و وعده، تبدیل شده است.
دام‌ها زیر آوارند و چادر‌ها سرد
بعد از اینکه در هفته گذشته باران موجب راه افتادن سیلاب و ویرانی در بخشی از روستا‌های کرمان شد، حالا مردم در مناطق سیل‌زده جنوب کرمان با گرفتاری‌های عدیده‌ای روبه‌رو هستند که نداشتن خانه و سرپناه، سرمای هوا و از همه مهمتر نبود سرویس بهداشتی زندگی در این منطقه را به شدت دشوار کرده است. سیل در کرمان ابتدا خساراتی به شهرستان رودبار وارد کرد، اما در شهرستان بعدی یعنی منوجان، با گسترده و عظیم‌تر شدن روان‌آب‌ها سیل ده‌ها روستا را فرا گرفت و خانه‌های خشت و گلی و کپری زیادی را تخریب کرد. ناگفته نماند خانه‌هایی که با آجر ساخته شده‌اند هم از این هجوم سیل در امان نمانده و در برخی مناطق تا یک متر زیر آب فرو رفته‌اند. به غیر از اینکه این خانه‌ها هنوز هم مملو از گل ولای هستند، مردم از ترس سست شدن سازه‌ها و تخریب خانه‌هایشان از آن‌ها استفاده نمی‌کنند. «تجدانو» یکی از روستا‌های سیل‌زده در منوجان است. روستایی محروم که ساکنانش با کشاورزی و دامپروری‌های خرد و جزئی امرار معاش می‌کردند و در شرایط عادی هم نیازمند کمک و مساعدت ویژه مسئولان بودند. اما امروز سیل دام‌ها را تلف کرده و مزارع را تخریب و زندگی تجدانی‌ها را آب برده است.
روز‌های داغ کرمان به یک طرف، ولی شب‌های جنوب کرمان را باید سرمای استخوان سوزش در نظر داشت. به‌خصوص اینکه با سیل و رطوبتی که در زمین وجود دارد، در چادر زندگی کردن آنقدر دشوار است که نتوان آن را تحمل کرد. چراغ‌های نفتی که به زلزله زدگان داده شده نیز بسیار خطرناکند و در حوادث قبلی شاهد آتش سوزی و دودگرفتگی و خفگی هموطنان سیل‌زده در چادرهایشان بوده‌ایم. کمبود پتو و نبود سرویس بهداشتی و حمام، مشکلات بهداشتی زیادی به بار آورده و با ادامه این روند امکان شیوع بیماری در میان زلزله‌زدگان وجود دارد.
به جای مسئولان تجهیزات بیاید
بارش‌های سیلابی دوازدهم و سیزدهم دی‌ماه سال‌جاری در مناطق جنوب استان فارس به ویژه در شهر بیرم و روستا‌های این منطقه باعث خسارات جانی و مالی فراوانی شد. این شهر حدود ۸ هزار نفر جمعیت دارد و در ۱۷۰ کیلومتری شهرستان لارستان قرار دارد و این روز‌ها چشم انتظار کمک‌های همه جانبه مسئولان امر است.
به گفته اکثر سیل‌زدگان، این نیرو‌های جهادی و بسیجی بوده‌اند که از همان دقایق اول وقوع سیل به داد مردم رسیده و حتی جان آن‌ها را نجات داده‌اند. در حال حاضر گروه‌های جهادی خانه به خانه لوازم مردم را از زیر گل ولای خارج می‌کنند و بعد از شستشو و گاه تعمیر، آن‌ها را تحویل خانواده‌ها می‌دهند. اما به گفته یکی از ساکنان «بیرم» تاکنون بیش از ۲۰ مسئول استانی و کشوری به این منطقه آمده و وعده‌های فراوانی داده و رفته‌اند. سیل‌زدگان می‌گویند کاش به جای این ۲۰ مسئول ۲۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی می‌آمد و این رودخانه‌ها را لایروبی و منازل تخریب شده که احشام در زیر آن‌ها تلف شده را آواربرداری می‌کردند. در بیرم وضعیت بهداشتی اصلاً خوب نیست و منازلی که تخریب شده‌اند هنوز آواربرداری نشده و حیوانات در زیر آوار‌ها مانده‌اند. در این منطقه رودخانه‌ها نیاز به لایروبی مجدد دارند و مسئولانی که قول می‌دهند و می‌روند هنوز به وعده‌های خود عمل نکرده‌اند. فقط عکس و فیلم می‌گیرند و بیرمی‌ها هم می‌گویند «این شوی تبلیغاتی است یا مناطق سیل‌زده و زندگی بر آب رفته و این همه ویرانی با آتلیه عکاسی اشتباه گرفته شده است!»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار