کد خبر: 1075862
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۷
در صورت افزایش تنش با امریکا، مسکو اعزام نیرو به ونزوئلا و کوبا را بررسی می‌کند
به رغم دیدارهای دوجانبه دیپلمات‌های روسی و امریکایی در هفته گذشته، حال موضع‌گیری مقامات دو کشور نشان می‌دهد که این نشست‌‌‌‌‌ها نتوانسته از حجم تنش در روابط مسکو و غرب بکاهد و حتی پس از این دیدار‌‌‌‌‌ها لحن دو طرف تندتر هم شده است.

به رغم دیدارهای دوجانبه دیپلمات‌های روسی و امریکایی در هفته گذشته، حال موضع‌گیری مقامات دو کشور نشان می‌دهد که این نشست‌‌‌‌‌ها نتوانسته از حجم تنش در روابط مسکو و غرب بکاهد و حتی پس از این دیدار‌‌‌‌‌ها لحن دو طرف تندتر هم شده است. تا آنجا که ریابکوف، معاون وزیرخارجه روسیه احتمال اعزام نیروی نظامی به کشورهای امریکای لاتین از جمله ونزوئلا و کوبا را رد نکرده است. گویا در شرایطی که مقامات امریکایی حاضر به پذیرش خواسته‌های مسکو نیستند، روس‌‌‌‌‌ها روی آنچه که می‌خواهند، تأکید و اصرار دارند.

به گزارش «جوان»، تا چند هفته گذشته در جریان تنش میان مسکو در برابر کشورهای غربی و امریکا، بحث بر سر استقرار نیروهای نظامی در مجاورت مرزهای اوکراین بود و میدان توجه دو طرف بر تحولات اوکراین متمرکز بود، اما حال به نظر می‌رسد که محدوده تنش روسیه و غرب فراتر از اوکراین رفته و این بار علاوه بر اوکراین، حوزه امریکای لاتین به عنوان حیاط خلوت واشنگتن نیز به محل بحث بر سر استقرار نیروهای نظامی تبدیل شده است. در همین ارتباط نیز، «سرگئی ریابکوف»، معاون وزیر خارجه روسیه همزمان با رویارویی کشورش با غرب بر سر اوکراین هشدار داد که احتمال اعزام نظامیان روس به کوبا و ونزوئلا در صورت افزایش تنش با امریکا منتفی نیست. ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه که سرپرستی هیئت مذاکره‌کننده روسیه با مقامات امریکا در ژنو را برعهده داشت، تأکید کرد که اعزام نیرو و تجهیزات نظامی به کوبا و ونزوئلا را تأیید نمی‌کند اما آن را نیز رد نمی‌کند.
این سطح تنش و تهدید لفظی در حالی صورت می‌گیرد که مسکو و واشنگتن طی هفته گذشته نشست‌های دیپلماتیکی را دنبال کردند، اما به نظر می‌رسد که این گفت‌وگو‌‌‌‌‌ها بین روسیه و امریکا در ژنو و مذاکرات مسکو با ناتو در بروکسل نتیجه‌ای در راستای کاهش تنش نداشته است.
بی‌نتیجه بودن گفت‌وگو‌‌‌‌‌ها میان دیپلمات‌های روسی و امریکایی در ژنو تا آنجا بود که سناتورهای دموکرات امریکا روز چهار‌‌‌‌‌شنبه لایحه تحریمی جدیدی را علیه روسیه ارائه کردند که حتی اموال و دارایی‌های ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و اطرافیان نزدیکش را نیز در بر می‌گرفت. این لایحه اگرچه هنوز به قانون تبدیل نشده، اما با واکنش بسیار تند روس‌‌‌‌‌ها مواجه شده و «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین روز پنج‌‌شنبه تأکید کرد، اعمال تحریم علیه پوتین منجر به خدشه‌دار شدن روابط دیپلماتیک می‌شود. وی افزود: ترکیب لایحه تحریم و مذاکرات با هدف تحت فشار گذاشتن مسکو است.

ناتو به‌دنبال استقرار دائم نیرو  در شرق اروپا
از سوی دیگر، بی‌نتیجه بودن مذاکرات میان مسکو و ناتو در بروکسل با تنش‌زایی و شاخ و شانه کشیدن ناتو در برابر روس‌‌‌‌‌ها همزمان شده است. در حالی که روسیه همواره مخالفت سرسختانه خود را با استقرار نیروهای نظامی ناتو در اروپای شرقی و در حوزه مجاور خود اعلام کرده، «ینس استولتنبرگ»، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در اظهارنظری ماجراجویانه گفته است که این سازمان در حال ارزیابی استقرار دائم نیروهای خود در شرق اروپا و نزدیک مرز روسیه است و سوئد و فنلاند نیز می‌توانند به سرعت به ناتو بپیوندند. پیش‌تر نیز «ویکتوریا نولاند» معاون وزیر امور خارجه امریکا گفته بود که امریکا آماده است با فنلاند و سوئد در مورد امکان پیوستن آنها به ناتو گفت‌وگو کند. این اظهارنظر دبیرکل ناتو در حالی صورت گرفته که مقامات روسی از جمله «دیمیتری پسکوف‌» سخنگوی کاخ کرملین تأکید دارند که سیاست ناتو در حرکت به سمت شرق اروپا و خاک روسیه، امنیت مسکو را تهدید می‌کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار