کد خبر: 1076098
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۸

هنگام ریزش قیمت سهام چه کاری باید انجام دهیم؟

رپورتاژ آگهی/ به نقل از وب سایت آموزش بورس، در منفی های این روزهای بازار سرمایه، مهمترین پرسشی که برای هر معامله گری رخ می دهد این است: عکس العمل مناسب در رابطه با این ریزش ها و منفی خوردن ها چیست؟

در هنگام ریزش قیمت سهام چه کاری باید انجام داد؟ آیا باید بدون هیچ واکنشی شاهد منفی خوردن های پیاپی سهام باشیم؟ عکس العمل مناسب در هنگام ریزش چیست؟ در این ادامه به این موضوعات خواهیم پرداخت.

هنگام ریزش قیمت سهام چه کاری باید انجام دهیم؟

ارزشگذاری از نان شب واجب تر

یکی از مهمترین و در واقع تنها راه برای فرار از هیجانات بازارهای ریزشی، مراجعه به صورت های مالی شرکت ها و آنالیز دقیق این صورت های مالی است.

البته که قبل از خرید هر سهامی باید این کار را انجام داده باشید، ولی اگر متاسفانه جزو گروهی هستید که بدون دیدن آموزش و با دعوت دیگران وارد این بازار شده اید و اقدام به خرید سهام کرده اید باید به صورت های مالی سهام شرکت خریداری شده رجوع کنید.

ترازنامه شرکت را چک کنید، مطمئن شوید شرکت زیان انباشته و یا بدهی مالی خطرناکی نداشته باشد و پس از آن، صورت سود و زیان شرکت را چک کنید و از ادامه دار بودن سودسازی آن شرکت مطمئن شوید.

سودهایی که توسط عملیات اصلی خود شرکت ساخته شده اند از اهمیت ویژه ای برخوردارند پس به سود عملیاتی سهام شرکت خود اشراف دقیق داشته باشید.

بعد از بررسی تمامی این موارد باید، باید و باز هم باید! به ارزش گذاری قیمتی هر برگ سهام شرکت خود بپردازید. البته که مبحث ارزش گذاری یک موضوع تخصصی است و بدون آموزش شانس موفقیت چندانی ندارید.

در نهایت بعد از ارزشگذاری صحیح و اصولی، اگر سهام شرکت مورد نظر زیر ارزش ذاتی بود این ریزش ها نوعی فرصت خرید و حتی اضافه کردن سهام محسوب می شود.

اما اگر بالای ارزش ذاتی خود و حتی به قیمت ارزش ذاتی بود نیز باید فورا اقدام به فروش سهام کنید! چون سهام به قیمت نیز ارزش نگهداری نداشته و نباید انتظار رشد از آن داشت. فراموش نکنید ارزش ذاتی سهام در بازه های بلند مدت و حداقل یک ساله مشخص می شود. 

هنگام ریزش قیمت سهام چه کاری باید انجام دهیم؟

بررسی چارت سهم و مشخص کردن نقاط حمایتی مهم

نکته مهم بعدی که باید به آن توجه کرد بررسی نمودار و موقعیت تکنیکالی سهام است. اگر سهام مورد نظر شما نزدیک به یک حمایت قوی قرار دارد می توانید تا زمانی که این حمایت از دست نرفته، اقدام به فروش نکنید. 

اما اگر سهام بر روی یک سقف قیمتی یا همان مقاومت قرار دارد می توانید موقتا از آن خارج شده و در نقطه مناسب حمایتی به آن ورود کنید.

البته فراموش نکنید باید آموزش نوسان گیری از صف فروش را در این زمینه دیده باشید تا بتوانید بر اساس تشخیص به موقع اقدام به خرید یا فروش سهام‌ خود کنید.

پذیرش اشتباه و شناسایی زیان

پذیرش اشتباه تحلیلی چه در حوزه فاندامنتال و چه در حوزه تکنیکال، مهمترین خصیصه یک معامله گر هوشمند است. اگر متوجه اشتباه خود شده اید ضرر و زیان شما هرچه قدر که بود فرقی نمی کند باید از آن معامله خارج شده و جلوی ضرر و زیان بیشتر را بگیرید. به هیچ عنوان به جای تکیه بر تحلیل بر تخیلات و حواشی توجه نکنید!

زیرا همواره احتمال رخداد اتفاقی مشابه اتفاقی که در سال ۹۹ و در اوج قیمت های سهام رخ داد و عده ای با داستان پردازی و بعد از آن رشد های سنگین همچنان منتظر رشدهای بیشتر بودند و به جای خارج شدن با ۱۰ درصد ضرر اکنون در ضرر و زیان های بعضا ۸۰ درصدی هستند، وجود دارد.

هر چند گروهی دیگر در همین بازه زمانی در سود های بالای ۸۰ درصد هستند، تفاوت این دو گروه در تفاوت عملکرد و سودسازی سهام شرکت های مورد نظر است. پس همیشه به تحلیل عمیق و کافی به خصوص در حوزه فاندامنتال بپردازید.

بازار را برای همیشه رها نکنید دوباره در همین بازار ضرر و زیان جبران میشود

در اوج سال ۹۲ و ریزش معروف بورس تهران افراد زیادی برای همیشه این بازار را ترک کردند. عمده این افراد بدون آموزش و تحلیل وارد این بازار شده بودند.

اکنون بعد از گذشت ۸ سال نمودار قیمتی اوج سهم های سال ۹۲ تا به اکنون (حتی پس از ریزش های سال ۹۹) اختلاف های بسیار شگفت انگیزی را نشان می دهد.

به طوری که اگر همان افراد در آن روزها در همان سقف های قیمتی در بازار سهام می ماندند اکنون از تمامی بازارهای مشابه طلا، ملک خودرو، دلار و … به شدت جلوتر بودند.

فراموش نکنید تاریخ تکرار می شود و اگر به علت ریزش های یک سال اخیر از بازار دلزده هستید، برای همیشه آن را ترک نکنید. بروید و با دیدن آموزش های متعدد و تخصصی، دانش مالی و بورسی خود را افزایش داده و شک نکنید که در بازه بلند مدت تمام این ضرر و زیان ها را در همین بازار جبران خواهید کرد.

البته که آموزش یک اصل فراموش نشدنی است که باید به آن پایبند باشید و می توانید برای شروع از همین لحظه از پکیج آموزش رایگان بورس سایت amoozesh-boors.com استفاده کنید.

در نهایت به خاطر داشته باشید یک معامله گر خوب، باید آموزش های مربوطه در تمامی زمینه های بورسی را دیده باشد و همیشه در تمامی زمینه ها، خود را بروز نگه دارد.

فاکتور بسیار مهم بعدی شخصیت معامله گری شماست، در ریزش ها صبور باشید و هیجانی عمل نکنید. رفتار گله ای یا جمعی بدترین آفت این روزهای بازار سرمایه است که اکثرا در افرادی که هیچ اطلاعی از سهام خود ندارند دیده می شود. رفتاری که  در بازارهای خیلی سبز و رشدی نیز نباید رخ بدهد و به صورت هیجانی دست به خرید های اشتباه زد. 

باز هم تاکید می شود اگر سهامی دارید که با ریزش مواجه شده حتما تمامی پارامترهای بنیادی و تکنیکال آن را به دقت بررسی کنید و به هیچ عنوان وارد معامله هیجانی نشوید.

اگر تحلیل درستی به خصوص در زمینه بنیادی کرده اید نیازی به نگرانی نیست و شرایط اقتصادی خوب شرکت ها به مرور زمان و با آمدن گزارشات خوب قیمت سهام را نیز به واقعیت ذاتی خود نزدیک خواهد کرد.

اتفاقی که در سال ۱۴۰۰ و در اوج ریزش ها برای شرکت های سودساز گروه پتروشیمی افتاد و خیلی از سهامداران این شرکت ها را به سود های بسیار خوبی رساند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار