کد خبر: 1076763
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۰
سید رحیم نعمتی

موارد جنایت‌های جنگی آل‌سعود در تجاوز نظامی‌اش به خاک یمن کم نیستند و حتی یک بار هم نام کشور تحت حاکمیت این خاندان به همین دلیل در فهرست سیاه سازمان ملل قرار گرفت. آن مورد حدود پنج سال قبل و به دلیل دلیل کشتن، معلول و ناقص کردن حدود ۷۰۰ کودک و حمله به مدارس و بیمارستان‌ها بود که نام عربستان سعودی در آن فهرست قرار گرفت، اما بان کی مون، دبیرکل پیشین سازمان ملل، تحت فشار‌های آل‌سعود و حامیان خارجی‌اش به خصوص امریکا مجبور به خارج کردن نام این کشور از آن فهرست شد. حالا، آل‌سعود بار دیگر به جرایم جنگی خود افزوده و با بمباران یک زندان در استان صعده باعث کشته و زخمی شدن بیش از ۲۰۰ نفر شده است. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، این حمله را محکوم کرده و خواستار «تحقیقاتی سریع، فعال و شفاف» در مورد این حمله شده، اما آیا این کار تغییری ایجاد می‌کند؟
شکی نیست که آل‌سعود با این حمله قصد انتقام‌جویی از مردم یمن داشته و آن را به تلافی حمله‌ای انجام داده که ارتش و نیرو‌های مقاومت یمنی در دو شنبه گذشته به امارات متحده عربی انجام داد و یک انبار سوخت متعلق به شرکت ملی نفت ابوظبی در خارج از پایتخت امارات و منطقه‌ای نزدیک به فرودگاه بین‌المللی ابوظبی را مورد هدف قرار داد. گفته می‌شود سه نفر در جریان آن حمله کشته شدند، اما موضوع مهم‌تر از خسارت‌های مالی و جانی، تغییری است که این حمله در راهبرد مقاومت نیرو‌های یمن در برابر متجاوزان خارجی ایجاد کرده است. این تغییر توانایی نیرو‌های یمن برای هدف قرار دادن مراکز کاملاً حساس در عمق خاک متجاوزان را نشان داد و نیرو‌های یمنی با نشان دادن این توانایی معادلات موجود را به طور کامل تغییر داده‌اند. این توانایی چیزی نبود که متجاوزان ائتلاف عربی انتظارش را داشتند به خصوص اینکه حمایت پدافندی امریکا از تأسیسات حیاتی ابوظبی نتوانست مانع از موفقیت نیرو‌های یمن و حمله آن‌ها به این تأسیسات شود. بنابراین، حمله روز جمعه ائتلاف متجاوز به آن زندان را می‌توان تنها ناشی از استیصال این ائتلاف در برابر حملات نیرو‌های یمنی دانست که با حمله‌ای وحشیانه و کور دست به کشتار غیرنظامیان زد.
با این حال، مسئله در رسیدگی به جنایت روز جمعه آل‌سعود است و اینکه وعده گوترش به چه نتیجه‌ای ختم خواهد شد. روشن است که حکام سعودی از پیامد‌های جنایت خود آگاه و به همین جهت، به دنبال انکار این جنایت هستند، چنان که بیانیه ترکی المالکی، سخنگوی نیرو‌های ائتلاف، مدعی چنین چیزی است. این انکار در حالی است که هشت نهاد بشردوستانه بین‌المللی وقوع این جنایت را تأیید کرده‌اند. با وجود این، باید گفت حکام سعودی همانند گذشته می‌توانند دلگرم به حمایت امریکا باشند و تماس آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا، با فیصل بن فرحان، وزیر خارجه آل سعود، درست بعد از این حمله و تأکیدش بر حمایت از آل‌سعود و امارات و بیانیه وزارت خارجه امریکا در این زمینه مؤید این نکته است؛ بنابراین و به رغم درخواست گوترش، نمی‌توان انتظار اقدام جدی سازمان ملل و به خصوص شورای امنیت این سازمان در قبال جنایت روز جمعه داشت و حمایت امریکا باعث می‌شود که باز هم روی این جنایت همانند جنایت‌های قبلی سرپوش گذاشته شود. این درست برخلاف اقدامی است که شورای امنیت در مورد حمله نیرو‌های یمنی به ابوظبی انجام داد و دفاع مشروع از خود این نیرو‌ها در برابر متجاوزان خارجی را اقدامی «تروریستی» خواند. در واقع، استفاده ابزاری امریکا و متحدانش از شورای امنیت تاکنون چراغ سبزی برای ائتلاف متجاوز سعودی بوده تا بدون نگرانی به جنایات خود در یمن ادامه دهند و این مورد نیز مستثنی از این روند نیست. با این حال، نیرو‌های یمن با حمله ابوظبی آسیب‌پذیری کاخ شیشه‌ای اماراتی‌ها را به جهانیان نشان دادند. به این جهت است که هشدار یحیی سریع، سخنگوی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن، به شرکت‌های خارجی در امارات برای ترک این کشور را باید جدی گرفت.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار