کد خبر: 1077078
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
کرمان که به خاطر موقعیت جغرافیایی و شرایط خاصش همیشه در لیست استان‌های محروم و کم‌برخوردار قرار داشته، حالا هدف گروه‌های جهادی است تا با ارائه خدمات در زمینه‌های مختلف، سطح روستاهایش را بالا ببرند.
محمد‌رضا هادیلو

کرمان که به خاطر موقعیت جغرافیایی و شرایط خاصش همیشه در لیست استان‌های محروم و کم‌برخوردار قرار داشته، حالا هدف گروه‌های جهادی است تا با ارائه خدمات در زمینه‌های مختلف، سطح روستاهایش را بالا ببرند. به گفته فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان، هم اکنون ۳ هزار و ۲۰۰ گروه جهادی در استان ثبت شده و فعال هستند. گروه‌هایی که اولویت‌هایشان را در شش حوزه برای رفع محرومیت‌زدایی از کرمان تقسیم‌بندی کرده‌اند و در صدر آن با کمک سپاه و بسیج اطلس دقیق آب استان را مشخص و تا پایان سال به ۴۰۱ روستا آبرسانی خواهند کرد.

کرمان به خاطر شرایط اقلیمی‌اش همیشه با مشکلات و معضلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند. از بارش‌ها و سیل‌های وقت و بی‌وقتش گرفته تا خشکسالی و محرومیت‌هایی که سال‌هاست سایه سنگین خود را بر سر این منطقه تحمیل کرده‌اند. به همین خاطر بخش جنوبی کرمان مقصد بسیاری از گروه‌های جهادی است تا با شناسایی کمبودها، مشکلات و نیازمندی‌های روستا‌ها بهترین خدمات را به آن‌ها ارائه کنند. چندی پیش بود که ۹۰ گروه جهادی به مناطق محروم جنوب استان رفتند تا به احیای قنوات بپردازند؛ اقداماتی که به همت بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، سپاه ثارالله استان و کمیته امداد امام خمینی (ره) و با اجرای گروه‌های جهادی پیش رفت. در همین رابطه مسئول سازمان بسیج دانشجویی کرمان با بیان اینکه گروه‌های جهادی در زمینه ساخت ۲۵۰ چشمه سرویس بهداشتی، ۱۰ خانه عالم و احیای هشت قنات به این مناطق اعزام شدند، گفت: «دانشگاه‌های سراسر استان در این مسئله دخیل هستند و گروه جهادی پنج گنج جنوبی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان و دانشگاه پیام‌نور بار‌ها و بار‌ها در جنوب فعالیت داشته‌اند.»
رضا اسماعیل کاخ با تأکید بر اینکه احیای ۱۰ قنات آب در جنوب کرمان که شامل ۷۰ روستا در منطقه زهکلوت و جازموریان می‌شود یکی از مهم‌ترین اقدامات گروه‌های جهادی به شمار می‌آید، ادامه داد: «از تعداد روستا‌های یاد شده، ۴۰ روستا در بخش کوهستان قرار دارند. همچنین در دو کارگاه بلوک‌زنی، روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ بلوک و همچنین ۱۵۰ نای برای حلقه‌های چاه زده شد و دو چاه در روستای برجک احیا شد.»

آب به ۴۰۱ روستا می‌رسد
به گفته فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان، در حال حاضر ۳ هزار و ۲۰۰ گروه جهادی ثبت شده و فعال در استان وجود دارد که در همین راستا و طی یکسال گذشته یک هزار و ۲۰۰ گروه جهادی محله محور نیز ساماندهی شده است.
سردار حسین معروفی با اشاره به تشکیل قرارگاه‌های محرومیت‌زدایی در کرمان طی ماه‌های گذشته گفت: «اولویت‌های کرمان برای رفع محرومیت‌زدایی را در شش حوزه تقسیم‌بندی کرده‌ایم که در بحث آب با کمک سپاه و بسیج اطلس دقیق آب استان مشخص شده است و تا پایان سال به ۴۰۱ روستا آبرسانی می‌شود.»
وی با اشاره به فعالیت‌های گروه‌های جهادی در حوزه بهداشت استان ادامه داد: «در حوزه اشتغال خرد، خانگی و صنایع تبدیلی و در چارچوب اقتصاد مقاومتی سعی شده سفره‌های مردم را رنگین کنیم. ساخت مسکن مددجویان و محرومان، ارائه خدمات اجتماعی و حوزه فرهنگی نیز از دیگر اقدامات گروه‌های جهادی در استان محسوب می‌شود.»
این مسئول با تأکید بر اینکه گروه‌های جهادی ما تلفیقی از دانش‌آموزان، دانشجویان و اقشار است، تصریح می‌کند: «این گروه‌ها برای آن نیست که فقط در زمان‌های خاص حرکت کنند یا فقط برای حوادث غیرمترقبه و کار اقتضایی تعریف نمی‌شوند بلکه برای نیاز هر لحظه مرجع و تکیه گاه مردم بودن، تعریف می‌شوند. بسیار دیده‌ایم که دانشجوی دکترای ما در سفر‌های جهادی سرویس بهداشتی و حمام خانه می‌سازد، قنات‌ها را لایروبی می‌کند. این شخص که پزشک و دانشجوی دکتراست، اول خود را می‌سازد و بعد به مردم خدمت می‌کند. نکته جهادی‌اش هم همین است که اول ساخته می‌شود و بعد می‌سازد.»
فراموش نمی‌کنیم روز‌های نه چندان دوری را که مساجد، حسینیه‌ها و خانه معتمدان محله‌ها پایگاه جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای اعزام به جبهه شده بود. اما اتحاد و یکپارچگی امروز مردم برای کسانی که آن روز‌ها را دیده‌اند یادآور روز‌های جنگ، جبهه و دفاع مقدس است. به قول مو سپیدکرده‌های آن دوران دیروز صدام حمله کرد و امروز ویروس کرونا که مشکلات و آسیب‌های فراوانی به همراه دارد در مقابل ما صف‌آرایی کرده است. اما مردم مسلمان و انقلابی همیشه پشت هم هستند و همدیگر را تنها نمی‌گذارند.
امروز در کرمان تصمیمات خوبی در جهت ساماندهی گروه‌های جهادی و هدایت آن‌ها برای انجام فعالیت‌هایی که خروجی درستی داشته باشد صورت گرفته است.
بر همین اساس از کمک‌ها و خدمات جزیره‌ای جلوگیری می‌شود و سعی شده تا گروه‌های جهادی بسیج با شبکه‌سازی به تمامی مناطق محروم خدمات یکسان و درستی ارائه کنند.

اتحاد جهادگران برای رفع محرومیت
از همان روز‌های آغازین شیوع کرونا و بعد از چند ماهی که برخی کسب و کار‌ها از رونق افتادند و خانواده‌های زیادی دچار مشکلات معیشتی شدن، گروه جهادی و به‌خصوص دانشجویی‌ها اجازه ندادند کرونا بر آن‌ها غلبه کند و در این مسیر برای کمک به همنوعان از هیچ کوششی دریغ نکردند.
هنوز هم در این گروه‌ها دکتر، مهندس، لیسانس و فوق‌لیسانس، کوچک و بزرگ هیچ فرقی با همدیگر ندارند و همه برای خدمت به مردم آمده‌اند و تا شکست کامل محرومیت صحنه را خالی نخواهند کرد. با اینکه بعضی از خدمتگزاران گروه جهادی ساعت‌ها بی‌وقفه کار کرده‌اند، اما در چهره هیچ‌کدام از آن‌ها نشانی از خستگی دیده نمی‌شود و شاداب و با علاقه به کارشان ادامه می‌دهند.
شهرک سیدی یا سعیدی یکی از شهرک‌های کرمان است که متأسفانه در این شهرک به دلیل بی‌توجهی برخی مسئولان بخشی از آن تبدیل به حاشیه شده و خدمات به این منطقه ارائه نمی‌شود و فقر و محرومیت در این قسمت بیداد می‌کند. اما گروهی که هیچگاه و هیچ منطقه‌ای از چشمان آن‌ها دور نمی‌ماند، لباس رزم بر تن پوشیده و به این منطقه برای زدودن محرومیت عزیمت کرده‌اند.
گروه جهادی بسیج دانشجویی کرمان از زمان شیوع کرونا با ضدعفونی کردن این منطقه و رساندن مواد بهداشتی و ماسک به مردم و همچنین با لبیک به فرمان مقام معظم رهبری در رساندن کمک‌های مؤمنانه به مردم نیازمند وارد میدان شدند و حالا مدتی است که کار ساخت و ساز‌ها را هم در این منطقه شروع کرده‌اند.
شعار اصلی گروه‌ها در عملیات جهادی «می‌سازیم تا ساخته شویم» است که در این مسیر دو هدف عمران و محرومیت‌زدایی و خودسازی دنبال می‌شود.
به گفته مسئول گروه جهادی یالثارات، یکی از اهداف سپاه برای محرومیت‌زدایی برانگیختگی تمامی دستگاه‌ها و نهاد‌های دولتی و اجرایی است که مقام معظم رهبری نیز به آن تأکید فراوان دارند و بار‌ها فرموده‌اند که مدیران باید جهادی عمل کنند و منظور ایشان از مدیران جهادی صرفاً بسیجی یا سپاهی نیست.
امیر موسوی با اشاره به اقدامات گروه‌های جهادی در امر محرومیت‌زدایی می‌گوید: «در حوزه دانشجویی موفقیت این گروه جهادی را باید از نگاه مردم بررسی کرد، در جنوب استان کرمان در حوادث مختلف مثل زلزله، سیل، گروه‌های جهادی دانشجویی چه در مقطع دکترا، مهندس و ... تا گلو زیر گل و‌لای بوده‌اند تا بتوانند گوشه‌ای از گره مشکلات مردم این منطقه را بگشایند.»
به گفته این جهادگر، نه تنها در جنوب که در شرق و غرب استان و حتی در حاشیه شهر‌ها نیز حضور آن‌ها پررنگ بوده است.
وی در رابطه با شبکه‌سازی گروه‌های جهادی معتقد است: «در گذشته گروه‌های جهادی از بخش‌های مختلف بسیج مثل گروه‌های جهادی طلاب و دانشجویی، دانش‌آموزی و... در مناطق محروم ارائه خدمات می‌کردند که متأسفانه به برخی از مناطق و خانوار‌ها کمک‌ها چند برابر می‌شد و برخی از مناطق و محله‌ها از این مسئله جا می‌ماندند، به همین دلیل برای جلوگیری از این کمک‌های جزیره‌ای شبکه‌سازی گروه‌ها را ایجاد شده و مشخص شده هر گروه در چه شاخه‌ای و در کدام منطقه مشغول به فعالیت شوند.»
موسوی با بیان اینکه نکته حائز اهمیت این است که گروه‌های جهادی در رسته‌های مختلف از جمله گروه فرهنگی، گروه عمرانی، گروه معیشتی و گروه اشتغالزایی فعالیت می‌کنند، به بحث اشتغالزایی هم اشاره کرده و می‌گوید: «با رایزنی‌هایی که با برخی از بانک‌ها صورت گرفته تصمیم بر این شد تا تسهیلاتی با سود کم و یک سال تنفس در اختیار کسانی قرار گیرد که می‌خواهند مشاغل خرد و خانگی راه‌اندازی کنند. برخی از تولید کنندگان مشاغل خانگی می‌گویند حال که تولید انجام دادیم چگونه آن را به فروش برسانیم که در این بخش نیز بسیج به کمک آن‌ها خواهد آمد و بازار فروش نیز برای آن‌ها مهیا خواهد شد.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار