کد خبر: 1085802
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۲
زمزمه‌ها درباره برنامه مسکو برای حمله شیمیایی به بندر اودسای اوکراین شدت گرفته است. شواهد حاکی است که گروهی شبه نئونازی در اوکراین در اقدامی مشابه کلاه‌سفید‌های سوریه در پس این جریان‌سازی‌ها قرار دارند.

در روز‌های اخیر ادعا‌هایی مطرح شد مبنی بر اینکه روسیه در ماریوپل از سلاح شیمیایی استفاده کرده است. اگرچه این ادعا‌ها تاکنون ثابت نشده، اما به نظر می‌رسد که اوکراین سناریوی مشابهی را درباره اودسا تدارک دیده است. وزارت دفاع روسیه دیروز هشدار داد دولت اوکراین قصد دارد از مواد شیمیایی برای متهم کردن مسکو به حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی در بندر اودسا استفاده کند. در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «اوکراین ۹۰ شهروند خارجی را از پنج کشور به عنوان گروگان و سپر انسانی نگهداری می‌کند. ۷۶ کشتی خارجی از ۱۸ کشور همچنان در هفت بندر اوکراین محبوس هستند.» این نهاد روسی تصریح کرد: «ما یک گذرگاه بشردوستانه برای جابه‌جایی ایمن کشتی‌ها و نحوه جلوگیری از تماس با نمایندگان کشور‌ها و شرکت‌ها در این زمینه باز کردیم. ما از سازمان‌های بین‌المللی و شرکت‌های مالک کشتی می‌خواهیم به اثرگذاری بر کی‌یف برای اطمینان از خروج امن آن کشتی‌ها ادامه دهند.»

گردان‌های آزوف پا جای پای کلاه‌سفید‌ها
جریان‌سازی‌ها درباره حمله شیمیایی، بیش از هر چیز نگاه‌ها را متوجه گروهی موسوم به گردان آزوف می‌کند. این گروه شبه‌نظامی داوطلب در جریان وقایع سال ۲۰۱۴ شکل گرفت و در شرایط خلأ نیروی مؤثر نظامی برای مقابله با جدایی‌طلبان دونباس و با تکیه بر ایدئولوژی راست افراطی و ملی‌گرایی به ویژه در نبرد ماریوپل مشهور شد. بعد‌ها گردان آزوف رسماً به نیرو‌های نظامی اوکراین پیوست و در داخل اوکراین شناخته شد. آنچه بیش از هر چیز حائز اهمیت است، گرایش‌های نئونازی و نژادپرستانه این گروه است که به همین دلیل، با گروه‌های راست افراطی دیگر در اروپا ارتباط دارد. از گردان‌های آزوف با گرایش‌های افراطی هر کاری برای پیشبرد اهداف جنگی در جهت منافع اوکراین ساخته است، از جمله گزارش‌هایی در دست است که نشان می‌دهد گردان‌های آزوف در جریان وقایع اخیر بوچا، در کشته‌سازی نقش داشته‌اند. چنین اقداماتی بیش از هر چیز، کلاه‌سفید‌ها در جریان جنگ سوریه را به ذهن متبادر می‌کند. گروه کلاه‌سفید‌ها با همکاری تروریست‌ها چندین بار با صحنه‌سازی بمباران شیمیایی تلاش کردند همراستا با منافع تروریست‌ها، امریکا و دیگر کشور‌های غربی را مستقیماً در جنگ سوریه درگیر کنند؛ کاری که حالا گردان‌های آزوف برای آتش‌افروزی در شرق اوکراین انجام می‌دهند.
 

فتنه‌افروزی امریکا و ناتو
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، واشنگتن، ناتو و شرکای‌شان را متهم کرد که به مرحله نهایی طراحی اقدامات ساختگی در اوکراین رسیده‌اند و می‌خواهند جامعه جهانی را متقاعد کنند که روسیه از تسلیحات شیمیایی بیولوژیکی استفاده می‌کند. وی افزود: «انگیزه‌هایی پشت این رفتار واضح هستند، چراکه جزئیات هولناک همکاری امریکا و مقامات فعلی اوکراین در زمینه تولید سلاح‌های بیولوژیکی در اوکراین برای جهانیان فاش شده است. واشنگتن از پیش برای این اقدام آماده شده بود، چراکه مطمئن بود این فعالیت‌های جنایتکارانه آشکار خواهد شد.»‌سخنگوی وزارت خارجه روسیه ادامه داد: «شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه اوکراین حدود ۵۰ پهپاد خریداری کرده است که می‌توانند مواد شیمیایی و بیولوژیکی را در هوا بپاشند. طرح اولیه امریکا اعمال فشار اقتصادی بر روسیه برای چشم‌پوشی کامل مسکو در منافع امنیتی مشروع خود بود، اما این کار جواب نداد.»‌وی تأکید کرد: «درحال حاضر آن‌ها به سمت استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی و فراتر از خط قرمز حرکت می‌کنند. اگر این اتفاق بیفتد، قربانیان بی‌شماری خواهد داشت و مسئولیت هر یک از آن‌ها بر عهده وجدان استراتژیست‌های امریکایی در دفاتر کاخ سفید، وزارت امور خارجه و پنتاگون و عروسک‌های آن‌ها در کی‌یف خواهد بود.»

ترس آلمان درباره پیامد‌های تحریم‌ها
بانک مرکزی آلمان نسبت به زیان ۱۸۰ میلیارد یورویی (۱۹۴ میلیارد دلاری) این کشور در صورت اعمال تحریم‌های گازی علیه روسیه هشدار داد. این بانک در جدید‌ترین بولتن ماهانه خود اعلام کرد، این تحریم (تحریم گاز روسیه) به کاهش ۵ درصدی تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور در سال ۲۰۲۲ منجر خواهد شد و افزایش قیمت انرژی را به ارمغان می‌آورد و شدید‌ترین رکورد را در دهه‌های اخیر برای آلمان رقم می‌زند. انعکاس این وضعیت را در سخنان مقامات آلمانی می‌توان دید. گرهارد شرودر، صدراعظم پیشین آلمان که از افراد ناظر بر ساخت خط لوله نورد استریم بود، در گفتگو با روزنامه امریکایی نیویورک‌تایمز گفت: «آن‌ها برای پرداخت بودجه خود به نفت و گاز نیاز دارند و ما برای گرم کردن و حفظ اقتصاد به نفت و گاز نیاز داریم. شما نمی‌توانید کشوری مانند روسیه را در درازمدت منزوی کنید، نه از نظر سیاسی و نه اقتصادی.» اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز جمعه در اظهارات مشابهی به نشریه اشپیگل گفته بود: «اصلاً فکر نمی‌کنم که تحریم گاز به جنگ پایان دهد. ما می‌خواهیم از یک بحران اقتصادی شدید، از دست دادن میلیون‌ها شغل و کارخانه‌هایی که دیگر هرگز باز نخواهند شد، جلوگیری کنیم. این عواقب جدی برای کشور ما و برای کل اروپا خواهد داشت و همچنین به شدت بر تأمین مالی بازسازی اوکراین تأثیر خواهد گذاشت.» بخش صنعت آلمان هم از پیامد‌های قطع واردات گاز از روسیه ابراز نگرانی کرده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار