کد خبر: 1088012
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۰
مجلس نمایندگان امریکا دست کاخ سفید را برای انتقال تسلیحات به اوکراین باز گذاشت
در شرایطی که روسیه هر‌گونه کمک نظامی به اوکراین را سبب تشدید تنش‌ها با غرب می‌داند و خواهان توقف این اقدامات تحریک‌کننده است، امریکایی‌ها گوش‌شان به این هشدار‌ها بدهکار نیست و در تازه‌ترین تحول، مجلس نمایندگان امریکا بسته کمک ۴۰ میلیارد دلاری این کشور به اوکراین را تصویب کرد تا دست کاخ سفید در ارسال تسلیحات به کی‌یف بازتر شود.

در شرایطی که روسیه هر‌گونه کمک نظامی به اوکراین را سبب تشدید تنش‌ها با غرب می‌داند و خواهان توقف این اقدامات تحریک‌کننده است، امریکایی‌ها گوش‌شان به این هشدار‌ها بدهکار نیست و در تازه‌ترین تحول، مجلس نمایندگان امریکا بسته کمک ۴۰ میلیارد دلاری این کشور به اوکراین را تصویب کرد تا دست کاخ سفید در ارسال تسلیحات به کی‌یف بازتر شود.

با تداوم جنگ در اوکراین، امریکا هم کمک‌های تسلیحاتی خود را به این کشور افزایش داده است. در همین راستا، رسانه‌های امریکایی سه شنبه شب گزارش دادند که مجلس نمایندگان بسته کمک حدود ۴۰ میلیارد دلاری این کشور به اوکراین را تصویب کرد و آن را به مجلس سنا ارجاع داد. به گزارش وبگاه «پالیتیکو»، اولین گام از قانونی شدن کمک ۴۰ میلیارد دلاری امریکایی‌ها به اوکراین برداشته شد و مجلس نمایندگان امریکا با ۳۶۸ رأی موافق در برابر ۵۷ رأی مخالف، به این طرح رأی مثبت داد. با تصویب این طرح در مجلس نمایندگان امریکا، حالا این طرح به مجلس سنای امریکا ارجاع شد تا بعد از تصویب در این مجلس، به منظور تبدیل آن به قانون به کاخ سفید ارجاع تا با امضای رئیس‌جمهور امریکا به قانون تبدیل شود. چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات مجلس سنای امریکا در اظهاراتی وعده داد که تصویب این طرح در مجلس سنا «فوراً» انجام خواهد شد و برای تبدیل به قانون به کاخ سفید ارجاع خواهد شد. تصویب این طرح در شرایطی انجام شد که رهبران حزب جمهوریخواه در کنگره خواستار افزودن ۱۰ میلیارد دلار کمک بابت تأمین مالی مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا شده بودند. جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا خواستار تصویب کمک ۳۳ میلیارد دلاری به اوکراین شده بود. پالیتیکو در گزارش خود نوشت: «۴۰ میلیارد دلار معادل بیش از ۵ درصد از کل بودجه ۷۸۲ میلیارد دلاری امنیت ملی ایالات متحده است و قانونگذاران ترجیح دادند حتی بیشتر از آنچه که بایدن در ابتدا درخواست کرده بود، برای برنامه‌های نظامی و بشردوستانه بودجه در نظر بگیرند.»
تصویب لایحه ۴۰ میلیارد دلاری دست واشنگتن را برای ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین باز می‌گذارد تا خشونت‌ها را در این کشور تشدید کند، چرا که با تزریق تسلیحات پیشرفته به اوکراین، جنگ ادامه خواهد یافت و در حال حاضر پایانی بر آن متصور نیست. همچنان که دبیرکل سازمان ملل هم گفته که فعلاً تحقق صلح در اوکراین امکان‌پذیر نیست. تداوم حمایت‌های امریکا در شرایطی انجام می‌گیرد که فشار‌های غرب علیه روسیه ادامه دارد. امریکا و متحدانش با سیل تسلیحات به اوکراین تلاش می‌کنند روسیه را زمینگیر کنند و هزینه‌های این کشور را افزایش دهند. به همین خاطر با کمک‌های تسلیحاتی سعی در تداوم این جنگ دارند و در اظهارات خود نیز به این مسئله اشاره کرده‌اند که بحران اوکراین احتمالاً تا یک سال به طول بینجامد. این درحالی است که مقامات مسکو بار‌ها از غربی‌ها خواسته‌اند برای کاهش تنش‌ها روند کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین را متوقف کنند، اما اعضای ناتو به این هشدار‌ها توجه نکرده و روز به روز فشار‌های اقتصادی علیه روسیه را افزایش می‌دهند، اقدامی که تبعات آن بر همه مناطق سرایت کرده و به افزایش بحران مواد غذایی در جهان منجر شده است.
در پی افزایش تحرکات نظامی امریکا در خاک اوکراین، چین از این موضوع انتقاد کرد. به گزارش شبکه فاکس نیوز، شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین در تماس تلفنی با امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه گفته است: «پکن روش خود را در پیگیری مذاکرات صلح در پیش گرفته است و از کشور‌های اروپایی در حفظ صلح اروپا به روش خودشان حمایت می‌کند.» رئیس‌جمهور چین همچنین به اولاف شولتس، صدراعظم آلمان گفته است: «طرف اروپایی باید مسئولیت‌پذیری تاریخی و هوشمندی سیاسی خود را نشان دهد، به دنبال ثبات طولانی مدت در اروپا باشد و راه‌حلی را به روشی مسئولانه بیابد. امنیت اروپا باید به دستان خود اروپایی‌ها تأمین و حفظ شود.»
از دست رفتن فرصت صلح در اوکراین
وزیر خارجه روسیه از اینکه سازمان ملل فرصت حل و فصل مسئله اوکراین را از دست داد ابراز تأسف کرد. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، روز چهار شنبه پس از دیدار با بدر البوسعیدی، همتای عمانی خود در مسقط گفت: سازمان ملل از جمله آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، فرصت را برای دستیابی به یک راه‌حل مسالمت آمیز درباره اوکراین از دست دادند، در حالی که هفت سال است به کارشکنی و خرابکاری رژیم کی‌یف در قطعنامه ۲۲۰۲ شورای امنیت توجهی نمی‌کنند.» لاوروف خاطرنشان کرد: «روسیه علاقه‌مند به تخلیه همه غیرنظامیان از اوکراین است». وی افزود: «سازمان ملل باید از اوکراین بخواهد که ممانعت از تخلیه غیرنظامیان از منطقه عملیات نظامی را کنار بگذارد. ما همچنان به باز کردن کریدور‌های بشردوستانه ادامه می‌دهیم و مردم همچنان از آن‌ها عبور می‌کنند، اگرچه ما علاقه‌مندیم که شاهد خروج همه غیرنظامیان از این مناطق باشیم. با در نظر گرفتن علاقه‌ای که آنتونیو گوترش نشان داد، به او توصیه کردیم که درخواست‌های خود را به مقامات کی‌یف بفرستد و خواستار توقف ممانعت از خروج غیرنظامیان از مناطق عملیات نظامی شود.» وزیر خارجه روسیه تصریح کرد: «غرب با اعمال تحریم‌ها علیه مسکو، سیاست تهاجمی را علیه اقتصاد جهانی دنبال می‌کند. این ممنوعیت‌ها تنها در یک روز زنجیره‌های حمل‌ونقل راحت و تدارکات را که سال‌هاست وجود داشته است، از بین برد. ما معتقدیم که این یک سیاست کاملاً تهاجمی در رابطه با اقتصاد جهانی، تجارت جهانی همه کشور‌ها است.» در هفته‌های اخیر کشور‌های اروپایی و امریکا گسترده‌ترین تحریم‌ها را علیه روسیه اعمال کرده‌اند که به گفته روس‌ها جنگ جهانی اقتصادی را به راه انداخته‌اند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار