کد خبر: 1088890
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
گرامیداشت سالروز حکیم ابوالقاسم فردوسی در شبکه‌های اجتماعی
با فرارسیدن ۲۵ اردیبهشت‌ماه سالروز گرامیداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، کاربران شبکه‌های اجتماعی در توئیت‌هایی از بزرگی کار فردوسی و زحمات او نوشتند. کاربران همچنین ابیات بسیاری از فردوسی را به اشتراک گذاشتند و بزرگی شاهنامه و حکمت‌های نهان در آن نوشتند. در ادامه بخش‌هایی از واکنش‌های کاربران مرور شده است.

با فرارسیدن ۲۵ اردیبهشت‌ماه سالروز گرامیداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، کاربران شبکه‌های اجتماعی در توئیت‌هایی از بزرگی کار فردوسی و زحمات او نوشتند. کاربران همچنین ابیات بسیاری از فردوسی را به اشتراک گذاشتند و بزرگی شاهنامه و حکمت‌های نهان در آن نوشتند. در ادامه بخش‌هایی از واکنش‌های کاربران مرور شده است.
یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش:
‏دیروز در مدرسه زنگ پاسداشت ‎زبان فارسی را نواختم. زبان و ادبیات عامل ‎هویت ملی هر کشوری است و حکیم ‎فردوسی بخش مهمی از هویت ایرانیان را زنده کرد. تلاش می‌کنیم حافظ‌خوانی، سعدی‌خوانی و شاهنامه‌خوانی در مدارس نهادینه شود.
عبدالکریم عابدینی، امام جمعه قزوین:
‏فرهنگ ارزشمند و پر محتوای فارسی می‌تواند فرهنگ ایمانی و دینی ما را بر بال‌های شعر و عرفان و لطافت معنایی خود بنشاند و به اقصی نقاط عالم صادر کند، حکیم ابوالقاسم ‎فردوسی در این زمینه بسیار خدمت کرده و ما قدردان خدمات این احیاگر زبان فارسی هستیم.
سیدعلی موسوی:
شاید کمتر کسی فکرش را بکند که معروف‌ترین بیت‌های منسوب به فردوسی سروده او نباشد. جلال‌الدین کزازی، شهاب اسفندیاری، ابوالفضل خطیبی درباره بیت‌های «بسی رنج بردم در این سال سی/ عجم زنده کردم بدین پارسی» و «چون ایران نباشد تن من مباد...» اتفاق نظر دارند که این بیت‌ها سروده فردوسی نیست.
محمدصادق عابدینی:
‌فردوسی اولین شاعر مهم ایرانی است که مذهب خود را علنی کرد و در دوره مهجوریت تشیع و شیعه‌کشی، نشان داد شجاعتی که در ‎شاهنامه از آن یاد می‌کند، تنها یک شعار نیست: بر این زادم و هم بر این بگذرم/چنان دان که خاک پی حیدرم/ هر آنکس که در جانش بغض علی است/از او زارتر در جهان زار کی است.
حامد میرزاحسینی:
‏شکوه کار ‎فردوسی در آن بود در دورانی که ساسانیان منقرض شده بودند، خاندان‌های ایرانی سرکوب شده و کشور ما محل تاخت و تاز ایرانیان بود و هیچ چشم‌اندازی برای یکپارچگی دوباره ایران وجود نداشت، شناسنامه‌ای دقیق از هویت ما ایرانیان نگاشت تا در پیچ و خم‌های شدید تاریخ گم نشویم.
سعیده پراش:
‏نمیرم از آن پس که من زنده ام/ که تخم سخن را پراکنده‌ام. فردوسی بزرگ یک تن نیست او نماد خرد ملی و نماد ‎ایرانشهر است، زیرا می‌دانسته ستون استوار فرهنگ، زبان است و این دو، شالوده ‎هویت فرهنگی و هویت فرهنگی رمز جاودانگی ایران.
یلدا راد:
‏دکتر آرش اکبری مفاخر، شاهنامه‌پژوه: «وزن شاهنامه فردوسی که به بحر متقارب مشهور است و نامی عربی دارد، وزنی کاملاً ایرانی است و تکامل یافته وزن حماسی در ایران باستان و شعر هجایی ایرانی پیش از دوران اسلامی است.»
جواد رنجبر:
‏شاهنامه ‎فردوسی قله سنت شاهنامه نگاری ایرانی است. ۵۰ هزار بیت محکم در بافت معنایی منسجم بزرگ‌ترین شاهکار ادبی جهان را ساخته است. حکمت شاهنامه از زمان فرا رفته و جاویدان شده است. تا ایران هست، انسان هست و جهان بر این مدار می‌گردد نامه شاهان ایران درخشان‌ترین اثر ادبی است.
سعید صمدزاده:
‏چون فردوسی وفات کرد، شیخ ابوالقاسم کرگانی بر او نماز نکرد که او مداح کفار است. خواب دید فردوسی در بهشت است. شیخ گفت: چرا خدا تو را در جنت ساکن کرد؟ فردوسی گفت: دو چیز، یکی آنکه تو بر من نماز نکردی و دیگر آنکه این بیت در توحید گفتم: جهان را بلندی و پستی تویی/ ندانم چه ای، هرچه هستی تویی.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار