کد خبر: 1088931
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۵

با تشدید تنش بین فلسطینی‌ها و رژیم صهیونیستی، مقامات تل‌آویو نسبت به آینده سرزمین‌های اشغالی نگران هستند و آنگونه که رسانه‌های عبری زبان گزارش داده‌اند، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در یک نشست محرمانه درباره از دست دادن کنترل مناطق الجلیل و نقب هشدار داده است.
در شرایطی که رژیم صهیونیستی با به‌کارگیری سیاست ارعاب و تهدید علیه فلسطینی‌ها در نوار غزه، کرانه باختری و قدس اشغالی تلاش کرده امنیت سرزمین‌های اشغالی را توسعه دهد، این اقدامات نتیجه عکس داده و به کابوسی برای تل‌آویو نسبت به از دست رفتن بخش‌های دیگری از اراضی اشغالی تبدیل شده است. روزنامه «یسرائیل‌هیوم» روز دو شنبه در گزارشی نوشت که بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در یک نشست محرمانه، در خصوص از دست دادن مناطق الجلیل در شمال و نقب در جنوب فلسطین اشغالی ابراز نگرانی شدید کرده است. طبق این گزارش، بنی گانتس هفته گذشته در دیدار با اعضای فراکسیون حزب «کاحول لفان» در کنست که خود در رأس آن قرار دارد، گفته است که اگر اسرائیل در الجلیل و نقب سرمایه‌گذاری نکند، در نهایت مجبور خواهد شد قطعنامه سازمان ملل در خصوص دودولتی بودن فلسطین اشغالی را بپذیرد و این دو منطقه را از دست بدهد. او به صراحت گفته است که تسلط فلسطینی‌ها به برخی مناطق در آینده بعید نیست و «دولت یهود» طی سال‌های پیش رو کوچک خواهد شد و ممکن است که اسرائیل از لحاط جغرافیایی به مساحت میان شهر «الخضیره» که در جنوب حیفا واقع شده تا شهر «غدیرا» که در ۲۵ کیلومتری جنوب تل‌آویو است، محدود شود. یسرائیل‌هیوم در ادامه نوشت که غلبه بافت جمعیتی الجلیل و نقب به نفع فلسطینی‌ها و افزایش احساسات ملی‌گرایانه در میان آنها، از دیگر دلایل نگرانی بنی‌گانتس در خصوص از دست دادن کنترل این دو منطقه است. گانتس همچنین به هم‌حزبی‌های خود گفته است که پیام‌هایی دریافت کرده مبنی بر اینکه فلسطینی‌های ۱۹۴۸ برای تسلط بر امور تلاش می‌کنند. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در این باره گفته است: «پیامی در واتس‌اپ از افراد ناشناس دریافت کرده‌ام که نوشته‌اند: در مقابل خداوند فرصتی ندارید، آرام آرام حکومت‌تان را از بین می‌بریم.»
به گزارش فارس، ترس و واهمه مقامات صهیونیست در خصوص زوال و نابودی این رژیم هرچند موضوع تازه‌ای نیست، اما در سال‌های اخیر رشد قابل‌توجهی داشته است. در این باره ایهود باراک، نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی اخیراً در گفتگو با روزنامه یدیعوت‌آحارنوت، با اشاره به تاریخ گفت که نگران است تل‌آویو نیز همچون حکومت‌های پیشین در دهه هشتم خود نابود شود. تاکنون مقامات سیاسی، امنیتی، نظامی و شخصیت‌های علمی و رسانه‌ای صهیونیستی متعددی از احتمال «فروپاشی اسرائیل» سخن گفته‌اند. آری شاویط، تحلیلگر یهودی روزنامه هاآرتص یکی از موارد چنین تحلیل‌هایی است. او پیش‌تر در تحلیلی با عنوان «اسرائیل نفس‌های آخر را می‌کشد» نوشته بود: «دیگر جای زندگی در کشور نیست و باید به سانفرانسیسکو یا برلین رفت. ممکن است از نقطه بی‌بازگشت عبور کرده باشیم و دیگر امکان پایان دادن به اشغال، توقف شهرک‌سازی و دستیابی به صلح، امکان اصلاح صهیونیسم، نجات دموکراسی و تجزیه کشور وجود نداشته باشد.» ترس و وحشت صهیونیست‌ها نسبت به از دست رفتن سرزمین‌های اشغالی درحالی است که جنگ‌های مکرر تل‌آویو با گروه‌های مقاومت فلسطین با شکست مواجه شده است و مقاومت روز به روز قدرت بیشتری کسب می‌کند. به لطف توانمندی‌های موشکی بوده که مقامات اسرائیل در تنش‌های اخیر به ارتش دستور داده بودند از هرگونه اقدام نظامی در غزه خودداری کند، چرا که ورود به درگیری جدید با فلسطینی‌ها، دیگر به مرز‌های نوار غزه محدود نخواهد شد و سراسر فلسطین به جبهه نبرد علیه اشغالگران تبدیل خواهد شد. همچنان که فلسطینی‌های ساکن کرانه باختری و قدس اشغالی در ماه‌های اخیر مبارزه مسلحانه و عملیات استشهادی را افزایش داده‌اند که ترس و نگرانی اسرائیل را در پی داشته است.
استفاده از بالگرد رزمی علیه فلسطینیان
رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند که پس از کشته شدن یک افسر یگان ویژه ارتش این رژیم بر اثر جراحت وارده به وی در درگیری‌های مسلحانه در جنین، ارتش استفاده از بالگرد رزمی در کرانه باختری را بررسی می‌کند. کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش کرد که این طرح ارتش بخشی از ایده تغییر شیوه تیراندازی در عملیات‌های اصلی در کرانه باختری است. به نوشته وبگاه «عرب ۴۸»، ارتش اسرائیل گفته است که ده‌ها فرد مسلح فلسطینی به سمت نظامیان اسرائیلی در حال تیراندازی بوده‌اند و لذا ارتقای سطح تیراندازی‌ها برای مقابله با آن‌ها ضروری است. روزنامه هاآرتص نیز نوشت که ارتش اسرائیل امکان استفاده از پهپاد را برای تأمین امنیت نظامیان و تیراندازی به سمت فلسطینیان مسلح در جنین در دست بررسی دارد. این روزنامه همچنین نوشت که استفاده از بالگرد‌های رزمی در جریان درگیری‌های مسلحانه در کرانه باختری، در گذشته نیز وجود داشته، اما به صورت روتین نبوده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار