سرویس اقتصادی جوان آنلاین: آقای قاسم پیشه ور گفت: سالانه ۱۲ تا ۱۳ میلیون تن گندم تولید و وارد میشود، در حالی که مجموع نیاز کشور ۶.۵ تا ۷ میلیون تن است که ۵۰ درصد آن در تولید، کارخانه، نانوایی و قاچاق از مرزهای کشور هدر میرود.
به گفته او، با توجه به گرانی خوراک دام و طیور، ۶۰ تا ۷۰ درصد نان تولیدی در دامداریهای سنتی مصرف میشود که این موضوع در کنار افزایش قیمت جهانی غلات ناشی از جنگ روسیه و اوکراین مزید بر علت شد تا شاهد هدر رفت و قاچاق گندم به آن سوی مرزها باشیم که با اعمال مدیریت آرد و نان، ۵۰ درصد در مصرف آرد و گندم تولیدی صرفه جویی میشود.
پیشه ور میگوید، با آزادسازی آرد و نان دیگر شاهد هدر رفت گندم تولیدی به سمت واحدهای دامداری، قاچاق و ضایعات نان تولیدی نخواهیم بود.
ظرفیت تولید گندم در کشور ما به گونهای است که امکان خودکفایی در داخل وجود دارد، اما مافیا به سبب سوء استفاده از ارز ترجیحی به دنبال واردات بودند که با موضوع آزادسازی و نزدیک شدن به قیمتهای جهانی، هدر رفت آرد و نان ۵۰ درصد کاهش مییابد.