کد خبر: 1089284
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۲
درگذشت هنرمند موسیقی مقامی خراسان
عثمان محمدپرست، نوازنده مشهور دوتار خراسانی، در سن ۹۴ سالگی دیده از جهان فروبست.
محمدصادق عابدینی

موسیقی مقامی خراسان، یکی از اساتید برجسته خود را از دست داد. محمدپرست، از مهم‌ترین بازماندگان سنت دوتار نوازی خراسانی بود که در حفظ موسیقی مقامی ایرانی تلاش بسیاری کرد.
وی که از ۱۰ سالگی در دوتار نوازی به تبحر رسیده‌بود، در طول حیاتش اجرا‌های متنوعی را در داخل و خارج از کشور انجام داده‌بود. نام استاد محمدپرست به عنوان گنجینه زنده بشری در زمینه موسیقی مقامی کشور به ثبت رسیده‌است. او همچنین مهارت ساختن و نواختن دوتار را به ثبت جهانی رساند. این استاد مسلم موسیقی نواحی، از جمله خیرین مدرسه‌ساز بود و در طول حیاتش بیش از ۹۰۰ مدرسه ساخت.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی که به مناسبت درگذشت محمدپرست منتشر شد، تأکید کرد: «مروری بر دوره پربار و تأثیرگذار فعالیت هنری استاد محمدپرست، تلاش و تکاپوی این هنرمند را در حفظ جایگاه میراث ارزشمند موسیقی اصیل ایرانی و سرمایه فرهنگی ما به خوبی بیان می‌کند. اگرچه استاد محمدپرست از میان ما رفت، اما آوای منحصر به فرد، زیبا و روح‌نواز این استاد فقید همیشه در حافظه موسیقی مقامی ایران جاودان خواهد ماند.»
بهمن نامور مطلق، رئیس فرهنگستان هنر، نیز در پیام تسلیتی که به مناسبت درگذشت استاد محمدپرست صادر کرد، نوشت: «او همچنان‌که خود می‌گفت موسیقی را برای خدا می‌نواخت. نوای دلنواز روحبخش دوتارش صمیمیت و معنویت را توأمان داشت و جان عاشقان راستین را صورتی از نغمه‌های آسمانی جلوه می‌کرد.»
محمد اللهیاری، رئیس دفتر موسیقی وزارت ارشاد هم در پیامی با اشاره به سوابق هنری مرحوم محمدپرست نوشت: «قریب به یک قرن زندگی و ده‌ها سال تلاش در زمینه ساخت آثار ماندگار موسیقی نواحی کشور، حاصل شخصیت کسی بود که امروز چهره در نقاب خاک کشید.»
عثمان محمدپرست، متولد سال ۱۳۰۷ در خواف بود. وی از چند روز پیش به دلیل عفونت ریه در بیمارستان ۲۲ بهمن شهر خواف بستری بود و در روز ۲۹ اردیبهشت ماه در سن ۹۴ سالگی دیده از جهان فروبست. در سوابق فعالیت‌های هنری محمدپرست می‌توان به همکاری با هنرمندانی، چون جلیل شهناز، محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، فرهنگ شریف، اکبر گلپایگانی و اصغر بهاری اشاره کرد.
سال گذشته به مناسبت فعالیت‌های مستمر مرحوم محمدپرست در مدرسه‌سازی که بانی و سازنده ۹۰۰ مدرسه شده‌بود، وزارت آموزش و پرورش از وی با اهدای یک مدال به عنوان «سفیر مدرسه‌ساز» تقدیر کرد. همچنین مراسم ساخت یک مدرسه به نام استاد محمدپرست آغاز شد که قرار است در مهرماه امسال به بهره‌برداری برسد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار