کد خبر: 1089376
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۲
مدیر تحقیق و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی:
مدیر تحقیق و توسعه موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، با اشاره به فناوری سخت ساخت واکسن های استنشاقی در مقایسه با تزریقی، گفت: این واکسن ها با کارایی مناسب و عوارض کمتر، از میزان گردش ویروس نیز جلوگیری می کنند.

دکتر سید رضا بنی هاشمی در سیزدهمین کنگره بین المللی و نوزدهمین کنگره ملی بهبود کیفیت در آزمایشگاه های بین المللی با محور به روز رسانی واکسیناسیون کووید ۱۹ با تاکید بر جنبه های آزمایشگاهی پزشکی که به صورت مجازی برگزار شد، به دلایل کاهش آمار ابتلا و مرگ و میر ویروس کووید ۱۹ در کشور اشاره کرد و گفت: علاوه بر واکسیناسیون گسترده، پخش وسیع این ویروس در کشور ‌‌و ابتلای شمار زیادی از هموطنان، سبب کاهش آمار ابتلا و میزان قربانیان ویروس کووید در کشور شد.

وی افزود: مهم‌ترین علت انجام واکسیناسیون در مورد تمام بیماری ها، کاهش آمار ابتلا و مهمتر از آن کاهش چرخش ویروس است که عامل دوم، باعث می شود تعداد مبتلایان به طور چشمگیری کاهش یابد.

مدیر تحقیق و توسعه موسسه رازی با اشاره به بیماری های ریشه کن شده در کشور ادامه داد: اگر امروز موارد ابتلا به فلج اطفال در کشورمان به صفر رسیده و سرخک و سرخجه به طور وسیع کاهش یافته، علت را باید در به صفر رسیدن گردش این ویروس ها در کشور ناشی از واکسیناسیون گسترده توسط وزارت بهداشت جست و جو کرد.

محقق واکسن رازی کووپارس با بیان این که شرکت های واکسن سازی، امروزه در مورد بیماریهای که سیستم تنفسی را درگیر میکنند و راه ورود عامل بیماری از دستگاه تنفس است، نسل های جدید واکسن را به شیوه ای می سازند تا با واکسیناسیون از میزان گردش ویروس جلوگیری شده و سویه های جدید به وجود نیایند، تصریح کرد: در این شرایط اثرگذارترین نوع واکسن ها برای جلوگیری از گسترش و گردش ویروس، ساخت و استفاده از واکسن های استنشاقی است که علاوه بر ریه ها، با افزایش مقدار آنتی بادی، قابلیت ایمن سازی مجاری تنفسی فوقانی را هم در مقابل ورود ویروس دارند و به راحتی در داروخانه ها هم در دسترس بوده تا افراد خودشان هم بتوانند در خانه آن را مصرف کنند.

وی تصریح کرد: واکسن های تزریقی گرچه ایمنی لازم را ایجاد می کنند اما افراد می توانند به عنوان ناقلان بی علامت باشند. شرایط بدتر آن که به علت قوی شدن سیستم ایمنی، امکان ایجاد سویه های جدید محتمل است.
دکتر بنی هاشمی با اشاره به فناوری سخت تر و کارایی مناسب و عوارض کمتر واکسن های استنشاقی ادامه داد: واکسن رازی کووپارس نیز نوعی واکسن تزریقی- استنشاقی و دارای دو دز تزریقی و یک دز استنشاقی است و با دریافت هر دو دز تزریقی، ایمنی مورد نظر ایجاد خواهد شد، اما علت طراحی دز استنشاقی این واکسن این بود که هم به عنوان دز بوستر مورد مصرف قرار گیرد و هم ایمنی مخاطی را فعال کند که عامل اصلی در پیشگیری از گردش ویروس است.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار