کد خبر: 1089841
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۲
رئیس بسیج سازندگی کشور در گفتگو با «جوان»:
در هفته گذشته رزمایش فاطمی با هدف کمک‌رسانی ویژه به مناطق محروم کشور آغاز شد؛ حرکتی که ده‌ها هزار جهادگر با تخصص‌های مختلف عازم روستا‌ها و مناطق کم‌برخوردار شدند تا یاری‌رسان هموطنان نیازمند خود باشند.

در هفته گذشته رزمايش فاطمي با هدف كمك‌رساني ويژه به مناطق محروم كشور آغاز شد؛ حركتي كه ده‌ها‌ هزار جهادگر با تخصص‌هاي مختلف عازم روستاها و مناطق كم‌برخوردار شدند تا ياري‌رسان هموطنان نيازمند خود باشند. سردار محمد زهرايي، رئيس سازمان بسيج سازندگي كشور اين حركت جهادگران را به رشادت‌هاي رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس تشبيه می‌کند و مي‌گويد: جهادگران بدون هيچ چشمداشت و بي‌منت، با برنامه‌ريزي و هدفمند در هر منطقه‌اي كه نياز به كمك داشته باشد، حاضر مي‌شوند.

هم اكنون برنامه و مأموريت‌هاي بسيج سازندگي در چه حوزه‌هايي تعريف شده است؟
سال79 بود كه به دستور رهبر معظم انقلاب جهاد سازندگي با خدمات شايان در وزارت كشاورزي ادغام شد و روحيه اداري را به روحيه انقلابي و الهي تبديل كرد. در آن زمان سازماني به نام بسيج سازندگي تشكيل شد تا سازماندهي و ساماندهي براي حل مشكلات و مسائل مربوط به محروميت‌زدايي در آنجا انجام شود. حالا بعد از گذشت دو دهه مأموريت‌هاي بسيج سازندگي در حوزه آب شرب، آب كشاورزي، احداث استخر ذخيره آب، بهداشت و درمان، سرويس‌هاي بهداشتي و مشاوره است كه اين مأموريت‌ها امروز با كمك ۴۲‌هزار گروه جهادي فعال در كشور در اقشار مختلف از جمله دانش‌آموزي، دانشجويي، فني تخصصي، جامعه پزشكي، مهندسين عمران، صنعت، كارگري، هنرمندان و ورزشكاران انجام مي‌شود.


چندي پيش، رزمايش جهادگران فاطمي بسيار باشكوه برگزار شد، نظر شما در مورد اين رزمايش چيست؟
در رزمايش بزرگ جهادگران فاطمي ۱۴‌هزار گروه جهادي با ۱۵۳‌هزار جهادگر به صورت هدفمند با پهنه، عرصه، جفرافيا، مسئله و زمان مشخص حضور داشتند كه هم اكنون مشغول كار و خدمات‌رساني بي‌منت به مردم هستند.


آيا بسيج سازندگي برنامه‌اي براي تشكيل گروه‌هاي جهادي اقتصاد مقاومتي و دانش‌بنيان دارد؟
اين كار از مدت‌ها قبل شروع شده است. گروه‌هاي جهادي اقتصاد مقاومتي و دانش‌بنيان در طول دو سال گذشته تشكيل شده‌اند و همزمان با هفته بسيج سازندگي رزمايش بزرگ جهادگران فاطمي در سراسر كشور حضور داشتند.


در كارهاي گروه‌هاي جهادي اقتصاد مقاومتي به موضوع اقتصاد به صورت تخصصي پرداخته مي‌شود؟
اقتصاد در دنيا دو نظريه اقتصاد مقاومتي و اقتصاد بازار آزاد دارد؛ اقتصاد در انقلاب اسلامي، اقتصاد مقاومتي و نظريه ولي‌فقيه است. بايد مدل رفتاري اقتصاد مثل مدل رفتاري در سياست باشد. كشور ما در بحث و مدل نظامي، دكترين نظامي، موشك‌ها و بازدارندگي به جايي رسيده است كه هيچ كشوري جرئت ندارد به ما نگاه چپ كند. در بحث فناوري و دفاعي هم به جايي رسيده‌ايم كه مي‌توانيم شروع‌كننده تهاجم رفتاري دفاعي باشيم. مدل رفتاري ما در نظام مقدس نهادينه شد، جوانان و رزمندگان در جنگ به پيروزي رسيدند و در حال حاضر در حوزه‌هاي مختلف در كشور به خودكفايي، صادرات و شروع‌كننده رسيده‌ايم. در بحث اقتصاد، نظريه اقتصاد مقاومتي به دلايل مختلف اجرايي نشده است. مسئولان ما يا توان يا باور به اقتصاد مقاومتي نداشتند و مغزها در اقتصاد منجمد و فريز شد. امروز رئيس دولت سيزدهم، دولت انقلابي و مردم‌نواز در بحث اقتصاد پاي كار آمده و گفته حاضر است از آبروي خود بگذرد تا انقلاب اقتصادي را انجام دهد. بايد ريل اقتصاد كشور مطابق مدل اقتصاد ولي‌فقيه انقلاب اسلامي باشد. كار اقتصادي كار بزرگي است و بايد همه كمك كنند به نتيجه برسد. ان‌شاءالله در كشور به جايي برسيم كه صادركننده محوري محصولات كشاورزي و استراتژيك به غير از نفت به بلاد اسلامي باشيم.


خراسان‌جنوبي از جمله استان‌هايي است كه گروه‌هاي جهادي‌اش به صورت ويژه در مأموريت‌ها حضور دارند. اقدامات جهادگران اين استان را چطور ارزيابي مي‌كنيد؟
خراسان‌جنوبي به رغم خشكسالي‌ها، مشكلات كشاورزي، كاهش آب‌دهي قنوات، دوري از مركز، مشكلات عدم‌توازن و تعادل در حمل و نقل پروازي، ريلي، راه‌آهن، جاده‌اي و مشكلات معيشتي اين افتخار را دارد كه هميشه در شاخص‌هاي مناسبت‌هاي ملي، سياسي و كمك به هم‌نوع در سيل و زلزله و كمك به مسلمانان بلاد اسلامي گرفتار در ظلم و استكبار جزو استان‌هاي اول و دوم باشد. قلب جهادگران خراسان‌جنوبی براي كار و خدمت‌رساني در جبهه مبارزه با فقر و محروميت مانند مدافعان حرم و سلامت مي‌تپد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار