کد خبر: 1089868
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۶
حسین عبداللهی‌فر

«خود شهادت، ارزش است؛ توأم‌شدنش با روحانیت و حضور علمی و دینی و مانند اینها، یک ارزش مضاعف است.» رهبر معظم انقلاب اسلامی این تعبیر مهم درباره عظمت شهادت روحانیت معزز را در کنگره شهدای روحانی قم که در سال ۹۶ برگزار شده بود، بیان فرمودند. در تبیین «ارزش مضاعف شهادت روحانیت» ادله بسیاری قابل اقامه است که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
ا- شهادت روحانیت نشانه حضور در میدان جهاد و مبارزه است. هنگامی توفیق شهادت نصیب فردی می‌شود که در میدان مبارزه و جهاد حضور داشته باشد، چون شهادت به تعبیر مقام معظم رهبری جزو لوازم مجاهدت است؛ کسی که مجاهدت می‌کند و در راه مجاهدت به قتل می‌رسد، شهید است! لذا وقتی یک روحانی شهید می‌شود معنایش این است که روحانیّت در عرصه مبارزه و میدان مبارزه حضور جدّی و گسترده داشته و دارد.
اهمیت حضور روحانیت در میدان مبارزه و مجاهدت به این خاطر است که در دوره‌هایی از تاریخ شاهد حضور کمرنگ روحانیت در این عرصه بوده‌ایم و این مشکل علاوه بر زیان و ضرری که برای اسلام و مسلمانان داشته و سبب سیطره دشمنان دین و دشمنان استقلال و دشمنان خارجی و مستبدّین و مستعمرین گردیده، به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی به خود روحانیت ضربه زده است.
۲- هرگاه روحانیت مبارزه کرده سربلند شده است. به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی هرگاه روحانیّت در میدان مبارزه وارد شده و در مقابل دشمنی دشمنان دین و دشمنان اسلام سینه سپر کرده است، سربلند و سرافراز بوده ولو اینکه به قتل رسیده باشد.
در این خصوص می‌توان به ماجرای تحریم تنباکو توسط مرحوم میرزای بزرگ، قیام شیخ حبوبی در مقابله با انگلیسی‌ها در عراق، مجاهدت مولانا محمدعلی در هند، ایستادگی ملاعلی کنی در مقابل وادادگی شاهان قاجار، مقاومت موسوی لاری در جنوب ایران، نهضت مشروطه‌خواهی شهید شیخ فضل الله نوری، ایستادگی سید حسن مدرس در مقابل رضاخان، مجاهدت آیت‌الله کاشانی در برابر انگلیس، قیام حضرت امام (ره) علیه شرق و غرب و ده‌ها عالم دینی که در کنار این بزرگوار علیه رژیم طاغوت جانفشانی کردند، اشاره کرد.
۳- به برکت انقلاب اسلامی حضور روحانیت افزایش یافته است. قیام حضرت امام (ره) علیه استکبار و استبداد به‌ویژه پیروزی انقلاب اسلامی سبب وسیع‌تر شدن دایره حضور روحانیت در میدان جهاد و مبارزه علیه غرب و شرق شده که از موجبات اصلی آن بطلان نظریه جعلی جدایی دین از سیاست است. نگاهی به آمار شهدای روحانی در تاریخ معاصر ایران بیانگر این واقعیت است.
در حالی‌که تعداد کل شهدای روحانیت از عصر مشروطه (۱۲۷۵) تا وقوع انقلاب اسلامی (۱۳۵۷) ۵۷ نفر و از پانزده خرداد ۴۲ به۴۰ نفر می‌رسد، تعداد شهدایی که روحانیت معظم در دوران دفاع مقدس تقدیم اسلام کرده، به بیش از ۳۶۰۰ نفر می‌رسد. این رقم به نسبت سایر اقشار جامعه بیش از شش برابر است.
۳- پیروزی انقلاب اسلامی مدیون خون شهدای روحانیت است. بدون تردید اگر روحانیت وارد صحنه مبارزه با رژیم پهلوی نمی‌شد و پیشگام انقلابیون نمی‌شد، سایر اقشار مردم وارد میدان مبارزه با پهلوی نمی‌شدند، چراکه هم به درستی راه آن‌ها یقین داشته و هم به ثبات و ادامه مبارزه یقین پیدا می‌کردند. بنابراین، حضور روحانیت سبب همراهی ملت شد و انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند. مقام معظم رهبری این واقعیت را چنین تبیین می‌فرمایند: «این را هم مسلّم باید بدانیم که اگر در مبارزات اخیر یعنی مبارزاتی که منتهی شد به تشکیل نظام جمهوری اسلامی و انقلاب، روحانیّت وارد نمی‌شد، این اتّفاق هرگز نمی‌افتاد.»
۴- حضور روحانیت در عرصه مبارزه ضامن بقای انقلاب اسلامی است. بر اساس قاعده «علت موجده هر چیز علت مبقیه آن نیز است»، حضور روحانیت در عرصه جهاد و مبارزه استمرار انقلاب اسلامی را تضمین می‌کند. حضوری که خون ۳۸ شهید روحانی مدافع حرم و ۱۱۱ شهیدی که با گلوله‌های خباثت آمیز عوامل ضد انقلاب و گروهک تروریستی به شهادت رسیده‌اند، آن را امضا کرده و در واقع بقا و دوام نهضت امام (ره) را گواهی کرده‌اند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار