کد خبر: 1089998
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۷
مقتدایی:
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روند پنجاه ساله همکاری دو کشور ایران و عمان را در مسیر توسعه اعتماد توصیف کرد و گفت: رییس جمهور و دستگاه دیپلماسی کشور در افزایش ارتباط با همسایگان حرفه‌ای عمل می‌کنند.

سرویس سیاسی جوان آنلاین: عباس مقتدایی درباره سفر آیت‌الله سیدابراهیم رییسی رییس جمهور به کشور عمان گفت: دولت سیزدهم بر خلاف دولت گذشته، بر افزایش ارتباط با کشور‌های همسایه سرمایه گذاری کرده است که این رویه افق جدیدی را پیش روی اقتصاد، تجارت و سیاست کشور قرار خواهد داد.

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: دولت قبل روابط خارجی خود را به چند کشور در اتحادیه اروپا محدود کرده بود تا رفع نیاز‌های کشور به همکار‌های آن کشور معطوف شود. اما بر اساس تحولاتی که در عرصه بین المللی رخ داده است، دولت سیزدهم با بهبود ارتباطات با همسایگان از این ظرفیت عظیم غافل نماند.

وی ادامه داد: در دولت گذشته به کشور‌های همسایه اینگونه القاء شده بود که جمهوری اسلامی ایران علاقه‌ای برای افزایش ارتباط با کشور‌های منطقه را ندارد. اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم، این ذهنیت منفی از بین رفت و رییس جمهور با اعلام افزایش ارتباط با همسایگان، باب جدیدی را در تعامل با آن‌ها آغاز کرده است تا گره‌ای از مشکلات کشور باز شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس یادآور شد: سفر رییس جمهور به عمان نشان داد در ارتباط با همسایگان می‌توان موفق عمل کرد و در ملاقات‌هایی که رییس جمهور انجام دادند، فضای تعامل برای توسعه همکاری‌ها کاملا مشهود بود.

مقتدایی عملکرد دستگاه دیپلماسی کشور و شخص رییس جمهور در توسعه ارتباط با کشور‌های همسایه را حرفه‌ای توصیف کرد و گفت: این ارتباطات می‌تواند در حل مشکلات کشور اثرگذار شده و آثار آن در سیاست، اقتصاد و دیگر بخش‌های کشور قابل مشاهده است.

این نماینده مجلس الگوی ارتباط ایران و عمان را برای دیگر کشور‌ها قابل تعمیم دانست و افزود: در این سفر یک روزه علاوه بر دیدار و گفتگو با سلطان عمان، جانشین نخست وزیر این کشور و برخی از وزرای دولت عمان، رییس جمهور با فعالان اقتصادی و تجار ایرانی مقیم عمان نیز نشستی را برگزار کرد که گفتگو‌های کاربردی بین طرفین رد و بدل شد.

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: در این نشست رییس جمهور پس از شنیدن سخنان فعالان اقتصادی و تجار دستوراتی را برای رفع موانع صادر کرد. همچنین رییس جمهور در دیدار با ایرانیان مقیم عمان مشکلات و دغدغه‌های آن‌ها را شنید.

وی با بیان اینکه در دیدار‌های دو جانبه بین مقامات جمهوری اسلامی ایران و عمان به گسترش و توسعه روابط بین دو کشور تاکید شد، گفت: دو طرف به توسعه روابط پارلمانی که در این ۵۰سال با اعتماد به هم همچنان مستحکم مانده است، تاکید کردند و اذعان داشتند که مسائل منطقه را از طریق افزایش گفتگو‌ها می‌توان رفع کرد.

وی درباره اینکه تا چه میزان کشور عمان می‌تواند نقش میانجی را در منطقه ایفا کند، خاطرنشان کرد: ارتباطات مناسبی بین جمهوری اسلامی ایران و عمان وجود دارد و در آینده این ارتباطات در ابعاد تجاری و اقتصادی گسترش خواهد یافت. همچنین جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که سابقه حل و فصل مسائل منطقه‌ای را دارد، از نقش سیاسی عمان استقبال کرده تا رفع مسائل منطقه تسری یابد.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، دوم خرداد به دعوت رسمی «هیثم بن طارق آل سعید» پادشاه عمان به این کشور سفر کرد.

مهمترین دستاورد این سفر امضا ۱۲ سند همکاری در حوزه‌های سیاسی، حمل و نقل، همکاری‌های دیپلماتیک، اقتصادی و گردشگری بود که توسط وزرای امور خارجه، صنعت، معدن و تجارت، نفت، راه و شهرسازی و رئیس سازمان توسعه تجارت کشورمان و همتایان عمانی آن‌ها به امضا رسیده است.

از اهداف این سفر ارتقای روابط در حوزه‌های تجارت، حمل و نقل، انرژی، گردشگری و به ویژه گردشگری سلامت تصمیم و اراده مشترک تهران - مسقط است.

این پنجمین سفر خارجی آیت‌الله رئیسی در طول دوره فعالیت دولت سیزدهم و نخستین سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به عمان در دوره سلطان جدید این کشور بود. رئیس جمهور پیش از این در راستای تقویت روابط ایران با کشور‌های منطقه، به تاجیکستان، ترکمنستان، روسیه و قطر سفر کرده بود.

منبع: ایرنا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار