کد خبر: 1093507
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۰
روز شنبه بود که مسیر‌های پادگان لشکر ۷۷ در مشهد مقدس به روی شهروندان باز شد و با این کار نه تنها رفت وآمد شهروندان به مناطق مختلف این شهر را تسهیل کرد بلکه دسترسی ۹ بیمارستانی که در هسته مرکزی شهر قرار دارند هم بسیار آسان‌تر شد.
حوریه ملکی

روز شنبه بود که مسیر‌های پادگان لشکر ۷۷ در مشهد مقدس به روی شهروندان باز شد و با این کار نه تنها رفت وآمد شهروندان به مناطق مختلف این شهر را تسهیل کرد بلکه دسترسی ۹ بیمارستانی که در هسته مرکزی شهر قرار دارند هم بسیار آسان‌تر شد.

طی روز‌های اخیر مسیر‌های پادگان لشکر ۷۷ در حالی به روی شهروندان باز شد که شهردار مشهد نوید داده فضای سبز این منطقه هم در آینده‌ای نزدیک برای استفاده شهروندان تکمیل و افتتاح خواهد‌شد.
پروژه بزرگی که سال‌ها قبل باید انجام می‌شد، اما در این چند ماه و با همراهی و کمک استاندار خراسان‌رضوی، آستان قدس و تلاش ویژه شهردار و شورای شهر مشهد به نتیجه رسید.
در این پادگان، ۵۱ هکتار کاربری فضای سبز وجود دارد که برای مشهد و شهروندانش بسیار ارزشمند است و با توجه به نوع درختان و الگوی کشت می‌توان یک پارک جنگلی زیبا در آن احداث کرد. کاری که شنیده می‌شود در دستور کار شهرداری قرار دارد.
در همین رابطه شهردار مشهد با بیان اینکه طرح‌های مطالعاتی آغاز شده و امکانات مورد نیاز از نظر رفاهی و استاندارد در داخل این فضای سبز پیاده خواهد شد، گفت: «مطمئن هستیم با وجود ساختمان‌های قدیمی موجود، این فضا کشش و جاذبه بسیار خوبی برای مردم خواهد بود. همچنین تلاش مدیریت شهری از ابتدا این بود که در مسیرها، کمترین جابه‌جایی درخت را داشته باشیم و درختان کمی قطع شوند به همین خاطر بسیاری از درختان روتبال شده در زمین‌های خالی داخل پادگان کاشته شده است. در برخی از مکان‌ها عرض آیلند‌ها به جای دو متر آیلند را در حدود ۵ تا ۶ متر در نظر گرفتیم که موجب شد درختان بیشتری حفظ شود.»
سیدعبدالله ارجاعی ادامه داد: «در جا‌هایی که نیاز بود در محور قوس ایجاد کردیم و ۱۵ متر پیاده‌رو در نظر گرفتیم تا ساختمان‌ها و درختان بیشتری حفظ شود در بعضی مکان‌ها برای حفظ درختان و ساختمان‌های قدیمی، برخی از مسیر‌ها دو طرفه شده و عرض به ۳۵ متر هم رسیده است.»

دسترسی راحت‌تر به ۹ بیمارستان
شهردار مشهد به ۹ بیمارستان محدوده پادگان اشاره و اظهار کرد: «در کنار پادگان، ۹ بیمارستان بزرگ و کلیدی داریم، تاکنون دسترسی به این بیمارستان‌ها از این سمت شهر سخت بود که با بازگشایی پادگان دسترسی تسهیل خواهد شد و این موضوع برای تردد اورژانس، بیماران و... اهمیت زیادی دارد.»
وی در خصوص احداث پارکینگ عمومی در این محدوده، اظهار کرد: «انت‌های میدان مشق به مساحت حدود دوهکتار پارکینگ در نظر گرفته شده زیرا پارکینگ جزو الزامات در موقعیت کنونی این فضاست.»
ارجاعی از همه مدیران ملی و استانی، لشکری، کشوری و قضایی که در این امر مهم نقش داشتند تشکر کرد و این کار را حاصل همدلی و حس مسئولیت آنان دانست که در نهایت به نفع مردم تمام شد.

حل گره ترافیکی
یکی از نقاط قوت این بازگشایی، میدانی بزرگ به‌نام میدان صبحگاه ارتش است. مساحت این میدان بیش از شش‌هکتار یعنی دو برابر میدان شهداست. جایی که شهرداری مشاور ویژه‌ای برای آن گرفته تا طرح مناسبی ارائه شود و در آینده این میدان به عنوان میدان مهمی در سطح ملی ایفای نقش کند.
شهردار مشهد با بیان اینکه از فعالان فرهنگی، اجتماعی، هنری، فضای سبز، معماران و شهرسازان و مخصوصاً اهالی محله‌های اطراف دعوت می‌کنم تا در طراحی فضای‌های جدید یاریگر مدیریت شهری باشند، به مزیت‌های بازگشایی پادگان برای شهروندان اشاره کرده و گفت: «مهم‌ترین مزیت این کار حل گره‌های ترافیکی دو طرف پادگان است، زمین این پروژه بزرگ بود و مردم مجبور بودند برای رفتن از سمتی به سمت دیگر، کل این ۱۸۸ هکتار را دور بزنند. باز شدن معابر وسط در این پروژه، دسترسی‌های بسیار مؤثر شرقی غربی ایجاد می‌کند.»
ارجاعی ادامه داد: «قبل از بازگشایی پادگان، ابتدای خیابان فیاض‌بخش به فرودگاه می‌رسید، اما در انتهای آن به دیوار پادگان برخورد و مسیر مسدود می‌شد، اما با بازگشایی خیابان، این مسیر باز شده و راه کوتاه‌تر می‌شود. با این اقدام بار ترافیکی خیابان بهار و کوهسنگی کاهش پیدا می‌کند.»
وی در خصوص بازگشایی خیابان ارشاد الرضا، گفت: «خیابان ۴۵ متری ارشاد الرضا با سیم‌خاردار مسدود شده بود و پشت آن پارکینگ خاکی موقت ارتش بود که با وساطت رئیس سازمان قضایی نیرو‌های مسلح در اختیار شهرداری قرار گرفت و آسفالت شد.»

پروژه‌ای ملی و فراتر از مشهد
معاون وزیر راه و شهرسازی بازگشایی پادگان لشکر ۷۷ را یک موضوع ملی عنوان کرد و گفت: «بازگشایی و ساماندهی این پادگان تنها با عزم جدی ممکن بود و افراد زیادی برای این کار زحمت کشیدند.»
فرزانه صادق که در آیین بازگشایی و ساماندهی این پادگان حضور داشت با بیان اینکه بسیار خرسندم که در شهر مشهد و در کنار بارگاه ملکوتی امام هشتم، بزرگ‌مردانی بسیار زحمت کشیدند و این پروژه را اجرایی کردند، افزود: «همه به جایگاه ویژه لشکر ۷۷ آگاه هستید، بنده فقط به عملیات ثامن‌الائمه و شکستن حصر‌آبادان و عزیزانی که جان خود را کف دست گذاشتند تا از این میهن دفاع کنند، اشاره می‌کنم و امیدواریم رضایت قلبی شهدا همیشه و همواره پشتیبان کار‌های ما باشد.»
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: «قانونی تحت عنوان خروج پادگان‌ها از شهر وجود دارد و این موضوع در سال ۸۸ به تصویب مجلس رسیده است. اصرار بر این بود در شورای عالی دوگانه اراضی پادگان و آبشار با یکدیگر دیده شود و این اتفاق خوب برای شهر مشهد رخ دهد کما اینکه این مسئله فقط برای مشهد نیست بلکه یک موضوع ملی به‌حساب می‌آید و برای زائرین دلسوخته امام رضا (ع) نیز است و حتی می‌تواند بازتاب جهانی داشته باشد.»
به گفته صادق، از جمله ویژگی‌های پادگان می‌توان به مکان محور بودن آن اشاره کرد، در حال حاضر فضای سبز پادگان تنگ‌تر شده، اما بسیار با ارزش است و البته ساختمان‌های تاریخی نیز در این مجموعه وجود دارد که باید حفظ شود.
وی اضافه کرد: «برای جابه‌جایی پادگان توافقاتی میان شهرداری، ارتش و آستان قدس رقم خورد که نیازمند هماهنگی بیشتر بود و خوشحالیم که این تلاش‌ها به ثمر نشست.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار